Simülasyon Etkinliği Sayesinde Engelli Arkadaşlarıyla Empati Kurdular

Son Güncelleme Tarihi : 11.05.2022 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Engelsiz Kampüs Birimi tarafından Engelliler Haftası kapsamında simülasyon etkinlikleri gerçekleştirildi.

MSKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde 2 gün boyunca süren etkinliklerde öğrencilere farklı engel türlerine ilişkin farkındalık kazandırılması amaçlandı.

MSKÜ’lü öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte öğrenciler görme yetersizliği, işitme yetersizliği, disleksi, otizm, fiziksel engel gibi farklı engel türlerine sahip bireylerle empati kurma, onların yaşadıklarını deneyimle imkânı buldu.

Etkinliğe MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük Prof. Dr. Ali Bayrakdaroğlu, Prof. Dr. Artay Yağcı ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Engelliler Haftası dolayısıyla “Bireysel Farklılıklara Yönelik Dijital Sosyal Öykülerin Oluşturulması ve Uygulanması” isimli TÜBİTAK Projesinin yaygınlaştırılması amacıyla üç gün boyunca Ula Gölcük İlkokulunda da etkinliklere devam edilecek.

Aynı zamanda engellilik farkındalığına ilişkin film gösterimi gerçekleştirilecek ve Tandem Bisiklet Turu düzenlenecek.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 11.05.2022 00:00