Haber

Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencimiz Avrupa Şampiyonu Oldu

Son Güncelleme Tarihi : 24.05.2021 00:00

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Emircan Haney, 17-22 Mayıs tarihleri arasında Slovenya’nın Catez şehrinde düzenlenen Avrupa Okçuluk Gençlik Kupası yarışmalarında Türkiye’yi temsil etti.

Dört yıldır milli takımda yarışan Haney, 18 ülkeden 220 sporcunun katıldığı yarışmada, Makaralı Yay Genç Erkekler kategorisinde elde ettiği birincilik ile ilk uluslararası bireysel madalyasını kazandı.

Antrenmanlarına Muğla'da devam eden Haney, "Ülkeme Avrupa şampiyonluğu kazandırdığım için çok mutluyum. Bu şampiyonluğu ve İstiklal Marşımızı orada okumayı çok istemiştim. Benim için Avrupa şampiyonluğu son değil başlangıç olacak. Şimdi hedefim Dünya şampiyonluğu” diye konuştu.

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan Saygın da, "Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’in, Üniversitemiz yönetiminin ve Fakültemizin ‘eğitim-öğretim niteliğini yükselterek alanında aranan bireyler yetiştirme’ vizyonu çerçevesinde, mevcut eğitim sistemi içerisindeki başarılı genç sporcularımıza destek oluyoruz. Son zamanlarda Fakültemiz öğrencileri, akademik ve sportif başarıları ile öne çıkmaktadır. Hem ülkemize hem de Üniversitemize böyle bir gurur yaşattığı için öğrencimiz tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 24.05.2021 00:00
Okunma Sayısı : 1652