Haber

TÜBİTAK Öğrenci Projelerinde Üniversitemizden “Rekor” Düzeyde Başarı

Son Güncelleme Tarihi : 05.05.2021 10:30
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ar-Ge Üniversitesi olma hedefiyle sürekli gelişerek ve her yıl bir önceki yılı geride bırakarak, başarılarına gün geçtikçe bir yenisini daha ekliyor. 
 
“Girişimciliği” ve “sürdürülebilirliği” kendine vizyon olarak belirleyen MSKÜ, öğrencilerin bireysel gelişimine imkan tanıyan ve katma değer yaratan eğitim sistemiyle ulusal ve uluslararası alanda çalışmalarının karşılığını almaya devam ediyor.
 
Üniversitemiz bu yıl, TÜBİTAK 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında 2020 yılının 2. çağrı döneminde kabul gören 85 projesi ile bir rekora imza attı.
 
TÜBİTAK’ın en prestijli öğrenci projeleri desteklerinden olan 2209-A Programının 2019 Yılı 1. çağrı döneminde 8 öğrenci projesi kabul edilmiş; 2019 Yılı 2. çağrı döneminde ise 28 öğrenci projesinin kabul edilmesiyle birlikte yaklaşık 3,5 katı artışla büyük bir başarı elde edilmişti.
 
Edebiyat, Eğitim, Fen, Fethiye Sağlık Bilimleri, İktisadi ve İdari Bilimler, Veteriner, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Spor Bilimleri, Su Ürünleri, Teknoloji, Tıp ve Turizm Fakülteleri öğrencileri tarafından üretilen toplam 132 proje ile 2020/2 dönemi, aynı zamanda MSKÜ’nün kuruluşundan bu yana en fazla öğrenci projesi başvurularının üretildiği dönem oldu.
 
Başarıya doymayan MSKÜ öğrencilerinin 2020/2 döneminde TÜBİTAK’a sunduğu 86 projesi desteklenmeye değer görüldü. Bu başarısıyla MSKÜ, TÜBİTAK 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programında tarihinin en yüksek başarı oranını yakalayarak, ülkemizin en başarılı üniversiteleri arasında yer aldı.
 
Proje üretimini eğitimin bir parçası olarak gören MSKÜ, gerek müfredatına eklediği “proje yazma” dersleriyle gerekse öğrencilerine sunduğu mentörlük hizmetiyle öğrencilerin, fikirlerini hayata geçirmesine ve proje yazma konusunda deneyim edinmesine olanak sağlıyor. Tüm bu destekler sayesinde proje yazma konusunda farkındalık sahibi olan öğrenciler, artan oranda bilimsel çalışmalar üretiyor.
 
Güçlü akademik kadrosu ile öğrencilerine sağladığı bilimsel donanımın yanı sıra üniversite-sanayi-sektör iş birliği anlayışının bir sonucu olarak ortaya çıkan bu başarı, gelecek başarıların da habercisi olarak görülüyor. Sürekli gelişmeyi kendisine misyon edinen MSKÜ, süreç içerisinde başarılarını katlayarak hedeflediği Ar-Ge Üniversitesi olma yolunda kararlı adımlarla ilerliyor.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 05.05.2021 10:30
Okunma Sayısı : 4737