Haber

Üniversitemiz Basın Mensupları ile Kahvaltıda Buluştu

Son Güncelleme Tarihi : 24.07.2019 00:00

Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ve Üniversitemiz yönetimi, Gazeteciler ve Basın Bayramı vesilesiyle basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Basın özgürlüğü ve demokrasi arasındaki ilişki, yerel basının ifade özgürlüğüne katkısı, şehir ile Üniversite entegrasyonunda yerel basının rolü konularında sohbet edilen kahvaltıya; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Bakiye Uğur ve Prof. Dr. Adnan Çevik, Rektör Danışmanları, Daire Başkanları, Üniversitemiz Basın Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü personeli, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Cem Kaytan ile basın mensupları katıldı.

Kahvaltıda basının demokrasi ve ifade özgürlüğünün en kritik belirleyeni olduğunu vurgulayarak gazetecilerin Basın Bayramını kutlayan Rektör Prof. Dr. Çiçek; “Bilindiği üzere Üniversitemiz geride bıraktığımız eğitim öğretim döneminde şahsım ve oluşturduğumuz yeni yönetim ile önemli bir yapılanma süreci içerisine girmiştir. Tüm icra planımız Ülkemiz önceliğimiz olmak üzere Muğla’ya bilimsel, kültürel ve sosyal anlamda katkı sunarak bölgesel gelişime öncülük etme idealinden feyz alınarak gerçekleşmektedir.  Bizler Üniversitemizi Muğla’nın, Bölgesinin ve Ülkemizin marka üniversitesi konumuna getirmek için çok ciddi atılımlar gerçekleştirdik. Bu vesile ile bugüne kadar “Üniversitenize” verdiğiniz destek için her birinize teşekkür ediyorum. Bu üniversite şehrine, dolayısıyla sizlere mal olmuş bir değerdir, sizlerin de üniversitesidir. Birlikte Muğla’yı ve Üniversitemizi daha ilerilere taşıyacağımızdan hiç kuşkum yoktur” şeklinde konuştu.

Bu özel günde nazik davetleri için Rektörümüze teşekkür eden basın mensupları ise, “Gazeteciler ve Basın Bayramı” vesilesiyle Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde ilk kez ağırlanıyor olmaktan duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Kahvaltı programı; basın mensupları, Üniversitemiz yönetimi ve personeli ile günün anısına çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.

Programın ardından Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut ve gazeteciler Üniversitemiz Basın Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Ziyarette medyadaki dijital dönüşüm çerçevesinde yerel medyanın akademik birimlerle ortaklaşa gerçekleştirebileceği programlar konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 24.07.2019 00:00
Okunma Sayısı : 3060