Haber

Üniversitemiz İle Muğla Valiliği Arasında İş Birliği Protokolü

Son Güncelleme Tarihi : 12.03.2021 00:00

Üniversitemiz ile Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, Muğla Turist Rehberleri Odası ve Sedir Adası Antik Kenti Kazı Bilimsel Danışmanlığı arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Muğla’da yürütülen arkeolojik kazılara yardımcı olmak, Muğla’nın tarihi ve kültürel varlıklarının tanıtımına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilecek iş birliği çalışmaları öncesi Muğla Valiliğinde protokol imza töreni düzenlendi.

Muğla Valiliği öncülüğünde çok kıymetli bir iş birliği protokolüyle bölgeye daha fazla katkı sunmak üzere hazır bulunduklarını söyleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, bu protokol ile şehir üniversite entegrasyonunun somut bir yüzünü daha ortaya koyacak olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, “Önümüzdeki süreçte yapılacak araştırmalar ve tanıtım faaliyetleri ile Ege kıyısının önemli kültürel ve doğal miras alanlarından bir tanesi olan Ula Sedir Adası’nın, sürdürülebilirliği korunarak hak ettiği konuma geleceğine inanıyorum. Dolayısıyla kazı alanının düzenlenmesi, restorasyonu, ören yeri ilan edilerek korunması ve bakanlıkça ziyarete açılması konularının yanı sıra bölge turizmine de katkı sunacak bu protokol, ilimizin tarihi ve kültürel varlıklarının ulusal, uluslararası tanıtımına ve gelişimine daha geniş katkı sağlayacaktır” diyerek protokolün ülkemize hayırlı olmasını diledi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 12.03.2021 00:00
Okunma Sayısı : 1398