Üniversitemiz Öğrencileri Yüz Koruyucu Siperlik Üretiyor

Son Güncelleme Tarihi : 13.04.2020 19:00

Üniversitemiz İnovasyon ve Teknoloji Topluluğu öğrencileri danışman hocalarının da desteğiyle sağlık çalışanları için yüz koruyucu siperlik üretiyor.

Üniversitemizin aktif öğrenci topluluklarından İnovasyon ve Teknoloji Topluluğu, evde kalma tedbirlerinin uygulandığı bugünlerde sağlık çalışanlarına destek olmak için yüz koruyucu siperlik üretiyor.

Öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimiz 3 boyutlu 7 yazıcıyla sağlık çalışanlarımızı Covid-19 riskinden korumak için yoğun çaba sarfediyor.

Öğrenci toplulukları için yeniden düzenlenen Mavi Çatı’da yapılan çalışmalarda, günde 30 adet yüz koruyucu siperlik sağlık çalışanları için hazırlanıyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, öğrencileri ve öğretim üyelerini çabalarından dolayı tebrik etti.

Rektör Çiçek daha sonra  üretimi yapılan ilk yüz maskelerini, Tıp Fakültesi Dekanı Nevres Hürriyet Aydoğan ile Üniversitemiz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Salih Akkuş'a teslim etti.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 13.04.2020 19:00