Haber

Üniversitemizde 4. İnternet Haftası Etkinlikleri

Son Güncelleme Tarihi : 25.04.2019 18:00

Üniversitemiz, Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (UZEM), Enformatik Bölüm Başkanlığı ve Bilgisayar ve Bilişim Topluluğu tarafından  “4. İnternet Haftası” kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

İnternet Haftası çerçevesinde düzenlenen etkinliklerin açılışı, Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. “Yıkıcı Teknolojiler” başlığı altında bir dizi seminer ve konferans ile başlayan etkinliklerin ardından “The Ozband” açık hava konserinde gençlerle buluştu.

3 gün boyunca sürecek olan etkinliklerin “Dijital Dünyada Öğrenme ve Öğretme” başlıklı ikinci gününde, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kodlama Sergisi’nin açılışı yapıldı. Açılışın ardından AKM Konferans Salonu’nda katılımcılara seslenen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, yüksek teknolojilerin ilerleyen yıllarda tüm alışkanlıklarımız değiştirerek, mevcut teknolojiyi nostaljik kılacağını söyledi.

Prof. Dr. Çiçek, “Örneğin Tesla CEO’su Elon Musk, önümüzdeki yıllarda bugünkü arabalara sahip olmanın bir ata sahip olmak kadar nostaljik olacağını ifade ediyor. Başka bir örnek; yapımı milyonlarca dolara mal olan bir filmi neredeyse sıfır maliyetle elimizdeki telefonlardan izleyebiliyoruz. Bununla birlikte tarımın, balıkçılığın, ulaşımın ve en başta kitle iletişim araçlarının gelecekte alacağı biçimi şimdiden öngörebiliyoruz. Ancak biz, dünya üzerindeki teknolojik gelişmeleri öngörmenin yeterli olmadığını, o dönüşüme ivme kazandıran bir paydaş olmamız gerektiğini biliyoruz. Bu çerçevede ilköğretimden başlayarak kodlama yapabilen, özgüveni yüksek, yaratıcı yeni nesiller yetiştirmek için Milli Eğitim ve Yükseköğretim Kurumlarının el ele çalışması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

4. İnternet Haftası etkinlikleri, enformatik laboratuvarlarında veri madenciliği, öğrenme analitiği, robotik ve oyunlaştırma gibi çeşitli alanlarda gerçekleşen atölye çalışmaları ile devam etti.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 25.04.2019 18:00
Okunma Sayısı : 2556