Haber

Üniversitemizde İleri Malzemeler Çalıştayı Düzenlendi

Son Güncelleme Tarihi : 15.12.2018 00:00

Üniversitemizde, AR-GE çıktılarının tematik uzmanlıklar temelinde geliştirilmesi kapsamında, Tematik Alan Geliştirme Çalışmaları/ İleri Malzemeler Çalıştayı düzenlendi.

Çalıştay, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek başkanlığında, Öğrenci Toplulukları Merkezi'nde yapıldı. Tematik Alan Geliştirme Çalışmaları/ İleri Malzemeler Çalıştayı’nın yönetim ekibinde, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ahmet Demirak, Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Güneş, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuğba Uçma Uysal yer aldı.

“İleri Malzemeler” çalışma alanında potansiyel işbirliklerini tespit etmek ve ortak proje fikirlerini hayata geçirmek amacıyla gerçekleştirilen çalıştaya, 60’ın üzerinde araştırmacı katıldı. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Çiçek, İleri Malzemeler Çalıştayı’nın Üniversitemizin AR-GE çıktılarına yönelik üretkenliğini arttıracağını belirterek, “Kaynakların etkin kullanılması ve üniversitenin markalaşma sürecine katkı sağlaması amacı ile gerçekleştirmesi düşünülen bilimsel çalışmaları planlama aşamasında, ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda ve Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında ortak ve disiplinler arası proje yapmak üzere birlikte çalışmak - birlikte üretmek yaklaşımı ile Tematik Alan Geliştirme Çalışmaları/ İleri Malzemeler Çalıştayı’nı düzenledik” dedi.

 

 

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 15.12.2018 00:00
Okunma Sayısı : 2983