Haber

Üniversitemizde İlk Doçentlik E-Sözlü Sınavı Gerçekleştirildi

Son Güncelleme Tarihi : 03.07.2020 00:00

Üniversitemiz, COVID-19 Pandemisi kapsamında aldığı önlemlerin ve sürece sağladığı katkıların ardından şimdi de doçentlik sınavını dijital ortama taşıdı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), Koronavirüs Pandemisinin başlamasıyla altyapısı yeterli olan üniversitelerin çevrimiçi ve/veya çevrimdışı uygulamalarla uzaktan öğretime geçme kararının alınmasının hemen ardından uzaktan eğitime başlamıştı. Süreci başarılı bir şekilde yürüten MSKÜ, uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerini en yüksek seviyede memnun eden üniversiteler arasına girdi.

Üniversitelerarası Kurulun (ÜAK) 14 Mayıs 2020 tarihinde uzaktan yapılan toplantısında, doçentlik sözlü sınavının da dijital ortamda gerçekleştirilmesi teklifinin ardından doçentlik sözlü sınavlarının dijital ortamda yapılması kararının yükseköğretim kurumlarına bırakılması kabul edilmişti.

Üniversitemiz de bu kararın ardından “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Doçentlik E-Sözlü Sınav Uygulama Usul ve Esaslar”nı belirleyerek, e-sözlü sınavları Üniversitemiz Ders Yönetim Sistemi üzerinden çevrimiçi video konferans yoluyla yapmaya başladı.

Bu kapsamda Üniversitemizde ilk doçentlik e-sözlü sınavı, 1 Temmuz 2020 Çarşamba günü saat 09:30’da gerçekleştirildi. Doçentlik e-sözlü sınavının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, oy birliği ile başarılı bulunan Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nagehan Eke’ye temsilen cübbesini giydirdi.

Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM) ve Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı (BİDB) tarafından altyapı ve yürütme desteği sağlanan e-sınavlar, UZEM stüdyolarında 16 Temmuz 2020 tarihine kadar günde iki sınav olarak devam edecek.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 03.07.2020 00:00
Okunma Sayısı : 2888