Haber

Üniversitemizde KÜSİ Buluşmaları

Son Güncelleme Tarihi : 12.04.2019 17:00

Üniversitemizde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği (KÜSİ) Muğla Buluşması Programı düzenlendi.

Kamu, üniversite ve sanayi kuruluşları, girişimciler ve yatırımcılar arasında ortak işbirliği ve etkileşiminin artması amacıyla yürütülen KÜSİ Programı’nın Muğla buluşması, Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Bilimsel çalışmaların katma değere dönüşmesini sağlayacak Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği Muğla Buluşmasına Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, AR-GE Teknoloji Politikaları Daire Başkanlığından Orhun Melik Buran ile Mithat Kaya, Muğla KÜSİ Temsilcisi ve Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Hançer, Üniversitemiz öğretim üyeleri ile sanayi sektörü temsilcileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Çiçek, Üniversitemizin de bir AR-GE üniversitesi olma yolunda ilerlediğini belirterek, mevcut düzende ancak bilişim ve dijital alanda öncü olan ülkelerin ayakta kalabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Çiçek, “Önceki yıllara bakacak olursak; birinci nesil üniversiteler sadece öğretim sunan kurumlar olarak hayatımızdaydı. İkinci nesil üniversitelere geçtiğimizde ise AR-GE eskisine göre biraz daha fazla ön plana çıktı. Üçüncü nesilde ise AR-GE çalışmalarının endüstriye olan yansımaları dikkat çekmeye başladı ve artık gerçekleşen işbirlikleri ile somut çıktılar alınmaya başlandı. Dördüncü nesil üniversitelerde ise öğrenciler kendi projelerini geliştirmek ve fikirlerini gerçekleştirmek için fırsat bulabiliyor. Artık öğrenciler üniversitelerde sadece öğrenen konumunda değil. Dördüncü nesil öğrenciler sorumluluk alıyor ve fikirleriyle topluma faydalı projeler üretiyor” diyerek, Z kuşağı öğrencilerinin teorik bilgiyi pratiğe dökmede daha hevesli davrandıklarını söyledi.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Hançer de, ilimin ancak insana faydalı olduğunda ilim olabileceğine dikkat çekerek, sanayicileri üniversitelerle iş birliği yapma konusunda daha istekli olmaya davet etti. Prof. Dr. Hançer, “Dünyanın her yerinde sanayici sadece işler kötüye gittiğinde üniversitelere gider. Oysa sanayici işleri iyi olduğunda üniversitelere gitmelidir. Çünkü biz de yaratılacak katma değerin birer parçasıyız” diyerek güçlü bir ülke olmanın yolunun sanayi ve üniversite iş birliğinden geçtiğini söyledi.

 

 

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 12.04.2019 17:00
Okunma Sayısı : 3521