Haber

Üniversitemizde Öğretmenler Günü Kutlandı

Son Güncelleme Tarihi : 25.11.2019 00:00

Üniversitemizde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonu’nda düzenlenen programa, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, ilimizde orta öğretim kurumlarında hizmet veren öğretmenler ile öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Programda, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek tarafından Robotik Kodlama Kursu Eğitmenleri Araş. Gör. Dr. Nevin Kozcu Çakır’a ve Araş. Gör. Dr. Gökhan Güven’e teşekkür belgeleri verildi.

Öğretmenler Günü onuruna düzenlenen programın açılışında konuşan Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, “Günümüzde öğretmenlerimizin kodlama yapabilen, sanatla ilgilenen, yaratıcı özgüvenli dünya ile rekabet edebilen öğrenciler yetiştirme gayesi içerisinde olduklarını görüyoruz. Aziz Atatürk’ün dünyada görülmemiş bir azimle yurt çapında cehaletin önüne geçilmesi adına gerçekleştirdiği gayretin meşaleleri, bugün bizlerin elinde bulunmaktadır. Öyle ki, medeniyetleri ayakta tutan ve geleceğe taşıyan bir misyonun emanetçileri olan öğretmenler, ağır bir görevi üstlenmişlerdir. Yarınımızın teminatı olan genç nesiller ancak kurumsallaşmış, yenilikçi, ne amaçladığını bilen, bilimi öncü odak olarak kabul eden öğretmenlerimizin ellerinde yeşermektedir. Bizler de Üniversite olarak bu sorumluğun bilincinden hareketle öğretmen yetiştirme konusunda devamlı olarak bilimsel toplantılar yapıyor bilimsel gelişmeler öncülüğünde öğretmenlerimizi yetiştirmek için çalışıyoruz” dedi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Duman da, 21. yüzyıl becerileri ile donatılmış öğrenciler yetiştirmek için, kitlesel eğitimden kişiselleştirilmiş eğitim paradigmasına geçilerek küreselleşmeye dayalı bir eğitim programının benimsenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

24 Kasım Öğretmenler Günü programı, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği ABD öğretim elemanları ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu konser, Türkçe Eğitimi ABD öğretim elemanları ve öğrencilerinin sunduğu şiir dinletisi ve Yaratıcı Drama Topluluğunun tiyatro gösterisinin ardından sona erdi. 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 25.11.2019 00:00
Okunma Sayısı : 2613