Haber

Üniversitemizde Tıp Bayramı Kutlandı

Son Güncelleme Tarihi : 14.03.2019 18:00

Üniversitemiz Tıp Fakültesi tarafından, 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında kutlama töreni gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ünsal Paşalı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunması ile başlayan kutlama töreni, Öğr. Gör. Demet Doğruöz şefliğinde Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, idari personeli ve öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisi ile devam etti.

Törenin açılış konuşmasın Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevres Hürriyet Aydoğan yaptı.

Ardından kürsüye geçen Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek sözlerine, tüm sağlık çalışanlarının “14 Mart Tıp Bayramı’nı” kutlayarak başladı. Rektör Çiçek, tıp çalışanlarının tarih boyunca insan yaşamına yaptığı katkılardan bahsederek, “Hekimlik, en büyük servetimiz olan sağlığımızın emanet edildiği, tahammül ve özveriyle yapılan kutsal bir meslektir. Hepimiz biliyoruz ki kurtuluş savaşı yıllarında tıbbiyeli askerlerimiz şehit olmuş o yıllarda tıp fakülteleri mezun verememişti. Yeni hekim gereksiniminin karşılanabilmesi için daha sonra yapılan atılımlar ve Cumhuriyetimizin ilan edilmesinden sonraki dönemde, 1937 yılında, 14 Mart “Tıp Bayramı” olarak anılmaya başlanmış ve geleneksel bir özellik kazanmıştır. Dünyanın farklı yerlerinde, farklı isimlerle ve kutlanma tarihleri farklı günlerde olsa da bu özel günler hekimler ve tüm sağlık emekçilerinin çalışma koşullarının, sorunların konuşulduğu anma, kutlama ve farkındalıkları artırma günleridir. Nitekim bu günlerde, sağlık çalışanlarının karşılaştığı sorunlar ve sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddetin önlenmesi adına bugün bir kez daha farkındalık oluşturmalıyız. Şüphesiz her konuda olduğu gibi bu konuda da toplumun bilinçlenmesi ve bilgilendirilmesi için üniversiteler öncü olma mesuliyetini en iyi şekilde yerine getirmelidir. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü olarak şahsım olarak bu konuda sorumluluk üstlenmeye hazır olduğumu ve bu husustaki çalışmaları sonuna kadar destekleyeceğimi ifade etmek isterim” dedi.

Tüm hekimlerin ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlayan Vali Civelek ise, “Hedefleri insanı sağlıklı ve mutlu yaşatmak, insanlara en iyi sağlık hizmetini sunmak olan kutsal, onurlu, saygın bir mesleği insanlığa adanmış bir şekilde özveriyle, fedakârlıkla yerine getiren tüm hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Civelek, “Son yıllarda ülkemizde sağlık alanında yaşanan ilerleme ve gelişmelerde; iyi yetişmiş, değişime yeniliklere açık, ileri teknoloji kullanan hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın katkıları büyüktür” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Tıp Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Tıp Fakültemiz tarafından öğretim üyeleri, idari personeli ve öğrencileri arasında düzenlenen fotoğraf, şiir, öykü, oryantring, masa tenisi ve kort tenisi yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Tören, profesör ve doçent kadrolarına yükseltilen öğretim üyelerine binişlerinin giydirilmesi ile sona erdi.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 14.03.2019 18:00
Okunma Sayısı : 3163