Haber

Üniversitemizde YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirme Programı Tamamlandı

Son Güncelleme Tarihi : 13.06.2019 00:00

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Kurumsal Dış Değerlendirme Programı kapsamında oluşturulan değerlendirme takımı, üniversitemize ziyaretlerini tamamladı.

Yükseköğretim Kalite Kurulu Dış Değerlendirme Programı kapsamında Üniversitemizde bulunan değerlendirme takım üyeleri ile birlikte geçen 3 yoğun günün ardından çıkış bildirim toplantısı gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ve Üniversitemiz yönetiminin katıldığı toplantıda; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin güçlü ve gelişmeye açık yanlarının belirlenmesinin yanı sıra birçok başlıkta kurumsal kaliteyi daha ileriye taşıyacak değerlendirme çıktıları konuşuldu.

Yükseköğretim Kalite Kurulu dış değerlendirme süreçlerinde, üniversitelerin kendi kalite güvence sistemlerini oluşturmalarına ve bu sistemleri planlamalarına rehberlik ediyor. Ayrıca yükseköğretim kurumlarının mezunlarının alan bilgisi ve becerisi dışında, dijital yetkinlik, karmaşık problem çözme, iletişim becerileri, analitik düşünme ve etik gibi konularda yetkinlik kazandırmalarını ve liderlik odaklı, bilgi tabanlı yönetim sistemi kurarak, hızlı gelişen karmaşık dünyaya ayak uydurabilmelerini sağlayacak çıktılara ulaşmaları için teşvik ediyor.

 

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 13.06.2019 00:00
Okunma Sayısı : 2567