Haber

Üniversitemizden Robotik Kodlama Eğitimleri

Son Güncelleme Tarihi : 02.08.2019 00:00

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından Arduino ile Robotik Kodlama, VEX ile Robotik Kodlama, Fen Eğitiminde Robotik Kodlama ve Okul Öncesinde Robotik Kodlama eğitimleri verildi.

Eğitim Fakültemiz öğretim elemanları çeşitli branşlarda öğretmenler, öğretmen adayları ve öğrenciler için Robotik Kodlama Eğitim Sertifika Programı düzenledi.  

Sertifika programları kapsamında 10-14 Haziran, 17-21 Haziran ve 24-28 Haziran 2019 tarihleri arasında Üniversitemiz öğretim elemanları Araş. Gör. Dr. Gökhan Güven ve Araş Gör. Dr. Nevin Kozcu Çakır tarafından, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen Fen Bilimleri öğretmenlerine ve öğretmen adaylarına Fen Eğitiminde Robotik Kodlama eğitimleri verildi.

Robotik Kodlama Eğitim Programı, 22-24 Temmuz 2019 tarihleri arasında Dr. Öğr. Üyesi Halit Karalar’ın eğitmenliğinde farklı branşlardan öğretmen ve öğretmen adaylarının katılımıyla devam etti.  Katılımcılara Arduino ile Robotik Kodlama Sertifikaları, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek tarafından verildi.

Okul Öncesinde Robotik Kodlama Eğitimi ise, 2-4 Ağustos 2019 tarihleri arasında Dr. Öğr. Üyesi Melek Altıparmak Karakuş tarafından gerçekleştirildi.  

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Duman, sertifika programlarının öğretmen eğitiminde çok önemli olduğunu ve yoğun ilgi gördüğünü söyleyerek, Robotik Kodlama Sertifika Programlarının öğretmenlerden gelen talepler doğrultusunda sürekli güncelleneceğini ve devam edeceğini belirtti.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 02.08.2019 00:00
Okunma Sayısı : 2945