Haber

Üniversitemizin Temsil Edildiği “Bike For Europe” Projesi Başarıyla Tamamlandı

Son Güncelleme Tarihi : 23.11.2018 17:00

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Erasmus+ Sport  bünyesinde yürütülen ve Üniversitemiz öğretim elemanlarının takım olarak katıldığı “Bike For Europe”  projesinin tamamlanması dolayısıyla, Yabancı Diller Yüksekokulunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ve Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü Prof. Dr.  Eda Üstünel’in katıldığı proje sonu toplantısında, Öğr. Gör. Feridun Ekmekçi ve Öğr. Gör. Adnan Çangır gerçekleştirdikleri faaliyetlere ilişkin sunum yaptılar.

Kopenhag merkezli ISCA “Uluslararası Spor Kültür Birliği” liderliğinde, UCI “Uluslararası Bisiklet Birliği” ve Muğla “ENVER ÇEVKO” derneği ortaklığı ile tamamlanan proje “Şimdi Hareket Zamanı” kampanyasının bir bileşeni olarak yürütüldü.

Üniversitemiz Rektörlüğü himayesinde resmi olarak katılımları sağlanan Muğla Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Feridun Ekmekçi  (Kuzey takımı lideri) ve Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Adnan Çangır (Kuzey takım üyesi), 1-23 Eylül 2018 tarihlerinde Hollanda – Avusturya arasında 5 ülke geçerek 1770 km’lik etabı tamamladılar.

22 günün sonunda toplam 3500 km pedal çeviren “Kuzey” ve “Güney” bisiklet takımları 22 Eylül 2018’de Viyana’da buluşarak EWoS “Avrupa Spor Haftası” etkinlikleri açılışında AB komisyonu “Erasmus+ Sport” daire başkanı Tibor Navrasics tarafından tebrik edildiler.

Ülkeler Arası Yaygınlaştırma Çalışmalarında Türkiye 1. Sıraya Yerleşti

85 ülkeden katılımcıların pedal çevirdiği projenin ardından ülkeler arası yaygınlaştırma doğrultusunda ülkemiz ilk sırada yer alırken, şehir sıralamasında Muğla ili 4. Sıraya yükseldi.

Bu önemli başarıya ilişkin proje ekibini kutlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek; “Bu tür faaliyetler toplumsal sağlığımız açısından çok önemli. Bizler hasta olmadan hastalığı çözmek,  problemi doğmadan çözmek için kültür spor ve sanatsal faaliyetleri her zaman destekliyoruz. Mavi Çatı’nın da bu tür faaliyetlerin etkileşim merkezi konumuna geldiğini görüyorum. Önümüzdeki süreçte bisiklet sporunun öneminin öğrencilere aşılanması gerekiyor. Bu bağlamda üniversitedeki bisiklet sporunu geliştirme konusunda çalışmalar yapacağız” dedi.

Proje bilgilendirme toplantısı, kutlama pastasının kesilmesi ve fotoğraf sergisinin gezilmesi ile sona erdi.

 

 

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 23.11.2018 17:00
Okunma Sayısı : 3661