Haber

Vali Yardımcısı Kahraman, Üniversitemizde HADO’yu Deneyimledi

Son Güncelleme Tarihi : 13.12.2021 00:00
Muğla Vali Yardımcısı Murat Kahraman, Üniversitemiz tarafından TÜBİTAK projesi olarak yürütülen sanal oyun HADO sporunu deneyimledi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin TÜBİTAK’a yaptığı ve Alzheimer hastalığı riskini önlemeyi amaçlayan ‘Geleceğin Sporu HADO ile Yaşlılarda Fiziksel Aktiviteyi Arttırmada ve Alzheimer Riskini Önlemede Alternatif Yöntem’ Projesi için uygulama çalışmaları devam ediyor.
Bu kapsamda Muğla Vali Yardımcısı Murat Kahraman, Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesinde oluşturulan platformda, bir arttırılmış gerçeklik oyunu olan HADO sporunu oynadı.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’in ve öğrencilerimizin eşlik ettiği oyunda eğlenceli anlar yaşandı.
TÜBİTAK-2209 A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri tarafından desteklenen proje ile Alzheimer hastalığı riskinin sanal oyun ile hem eğlenerek hem spor yaparak hem de zihin geliştirerek önlenmesi amaçlanıyor.
Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gönül Babayiğit’in danışmanlığında, Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencisi Zeynep Kütük’ün yürütücü olduğu araştırmada Raşit Yandım, Doğa Ece Engin ve Hasan Burak Işıloğlu araştırmacı olarak yer alıyor.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 13.12.2021 00:00
Okunma Sayısı : 3302