Haber

Yatağan MYO Açıldı

Son Güncelleme Tarihi : 18.03.2019 10:30

Üniversitemiz Yatağan Meslek Yüksekokulu Binası, il protokolünün katılımıyla gerçekleşen  tören ile eğitim ve öğretime açıldı. 

Törene, Muğla Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan, Mehmet Yavuz Demir, Süleyman Girgin, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Yatağan Belediye Başkan Hasan Haşmet Işık, Üniversitemiz personeli, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, sahnelenen zeybek gösterisi sonrasında açılış konuşmaları ile devam etti.

Yatağan Meslek Yüksekokulunu eğitim öğretim hayatına kazandırılmasının gururunu yaşadığını dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Üniversitemizin bugünlere ulaşmasında pay sahibi olan geçmiş Rektörlerimize, Meslek Yüksek Okulumuzun kuruluşuna destek veren tüm devlet yöneticilerine ve binanın yapımında emeği geçen tüm personele teşekkür etti.

Rektör Çiçek, “Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz 60 bin metrekare alana kurulu Yatağan MYO binamız, 11 derslik, 2 laboratuvar, 4 atölye, 1 kütüphane, 1 konferans salonu, 1 hobi odası, 1 yemekhane, 2 kafeterya ve modern mimarisi ile bizleri hedeflerimize birkaç adım daha yaklaştırmıştır. Nitekim bizler; yenilikçi, yaratıcı ve dinamik bir nesil arzu ediyorsak, onlara ve personelimize en iyi imkânları sunmak zorunda olduğumuzun bilincindeyiz” diyerek, Üniversite olarak bölgesel gelişimi gözeterek hareket ettiklerini dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından, Yatağan Meslek Yüksekokulunun yapımına katkı sunan ve emeği geçenlere plaket takdim edildi.

Açılış kurdelelerinin kesilmesinin ardından, protokol üyeleri 2019-2020 Eğitim Öğretim Döneminde öğrenci alımına başlayacak olan Meslek Yüksekokulu binasını gezdi.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 18.03.2019 10:30
Okunma Sayısı : 7872