Haber

“Ahde Vefa Projesi” Öncesi Koçman Üzerine Söyleşi

Son Güncelleme Tarihi : 18.11.2020 00:00

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine (MSKÜ) bağlı Üniversite Evi’nde (Kültür ve Sanat Evi), Saadettin Özbek’in anlatımıyla merhum Sıtkı Davut Koçman’ın yaşamı üzerine bir söyleşi düzenlendi.

Üniversitemizin hamisi merhum Sıtkı Davut Koçman’ın ilimize ve Türk yükseköğretimine katkılarını ölümsüzleştirmek amacıyla Üniversitemiz tarafından bir biyografi kitabı hazırlanıyor. “Ahde Vefa Projesi” olarak ortaya çıkacak biyografi kitabı, Sıtkı Davut Koçman’ın adını ülkemizde, Muğla’mızda ve Üniversitemizde yaşatacak.

Biyografi kitabı oluşturma çalışmaları öncesi Üniversite Evi avlusunda, Muğla Sanatseverler Derneği (MUSANDER) Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Özbek, Sıtkı Davut Koçman’ı anlattı.

Koçman’ın iş ve aile yaşamı ile ilimize ve ülkemize sağladığı katkıları anlatan Özbek, Koçman’ın vatansever ve Atatürkçü kişiliğine vurgu yaptı. Saadettin Özbek, Sıtkı Davut Koçman’ın ilimiz ve ülkemiz için yaptıklarıyla adını sonsuza kadar yaşatacağını söyleyerek, “Böylesine değerli insanların kazançlarını eğitime yatırdıkları zaman ülkemizin nasıl da aydınlık bir geleceğe yürüyebileceğini görüyoruz. Sıtkı Koçman, Atatürk’ün muasır medeniyetler seviyesi olarak işaret ettiği o yolu, MSKÜ’yü kurarak katetmiştir. Buradan mezun olan gençlerimiz, birer aydın olarak hem ülke ekonomimize hem de kendi yaşamlarına fayda sağlayacaktır. Bu noktada yaptığı bu hizmetlerin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz” dedi.

Ahde Vefa Projesi’nin yürütücü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bayrakdaroğlu da Sıtkı Koçman Vakfı’nın ve Üniversitemizin birlikte yürüteceği proje ile Sıtkı Koçman’ın öğrencilerimize tanıtılacağını söyledi. Biyografi kitabı ile Koçman’ın adının ulusal ve uluslararası arenada yaşatılacağını ifade eden Bayrakdaroğlu, aynı zamanda bu çalışmaların Sıtkı Koçman’a olan minnettarlığın bir yansıması olduğunu belirtti.

Üniversitemiz öğretim elemanlarından oluşan biyografi ekibinin başında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bayrakdaroğlu yer alacak. Prof. Dr. Ali Osman Gündoğan, Prof. Dr. Oktay Yivli, Doç. Dr. Ekrem Ayan, Doç. Dr. Veli Uğur, Araş. Gör. Dr. Ceyhun Sarı, Araş. Gör. Gizem Ece Gönül ve Araş. Gör. Ahmet Duran Arslan ise çalışmalarıyla biyografinin kaleme alınmasını sağlayacak.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 18.11.2020 00:00
Okunma Sayısı : 2431