“Diğer Tarafın Anahtarı” ile Ülkemizi Fransa’da Temsil Etti

Son Güncelleme Tarihi : 09.07.2019 12:00

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi, Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Canan Zöngür, Fransa’nın Le Mans şehrinde düzenlenen 2. Uluslararası Anıtsal Heykel Sempozyumu’na Türkiye’yi temsilen katıldı.

Doç. Zöngür, farklı ülkelerden iki yüzden fazla projenin başvurduğu sempozyumda, ilk 7 arasına seçilen tek Türk sanatçı oldu. Ülkemizin bayrağını Fransa’da dalgalandırmaktan gurur duyduğunu belirten Doç. Canan Zöngür, Fransa’ya üçüncü açık alan taş heykelini dikti.

Sempozyumda, yapımı iki hafta süren 200x80x80 cm boyutlarında bir taş bloğun heykele dönüşme süreci izleyiciler ile paylaşıldı. “Diğer Tarafın Anahtarı” isimli heykelinde Zöngür, anahtarın sembolik anlamını irdeleyerek, küçük metal parçasının tüm maddi varlığı sembolize eden formunu, kendi biçim anlayışıyla anıtsal boyutlarda gerçekleştirerek maddeye verilen değeri sorguladığını ifade etti.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 09.07.2019 12:00