Haber

“Dijital Çağda Yaşlılık” Çalıştayı Düzenlendi.

Son Güncelleme Tarihi : 07.05.2021 00:00

Üniversitemizde, özellikle dezavantajlı grupların dijital bütünleşmesinin sağlanması için oluşturulacak politikaları tartışmak amacıyla “Dijital Çağda Yaşlılık” Çalıştayı düzenlendi.

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Çağlar Özbek tarafından, dezavantajlı gruplara dijital yetkinliklerin kazandırılmasını hedefleyen "65 Yaş Üstü Kadınlara Sosyal İzolasyon Altında Gerekli Dijital Yetkinliklerin Kazandırılması" başlıklı bir proje yürütülüyor.

TÜBİTAK ARDEB 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında tasarlanan bu proje ile özellikle dezavantajlı grupların dijital bütünleşmesine katkı sağlanması hedefleniyor.

Bu projenin bir çıktısı olarak çevrimiçi düzenlenen Dijital Çağda Yaşlılık Çalıştayı’nda, özellikle pandemi sürecinde bağımlı ve sorunlu bir yaşlılık dönemi geçirme olasılığı bulunan 65 yaş ve üstü insanların, dijital çağa ayak uydurabilmelerinin hangi şekilde sağlanabileceği tartışıldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’in açılış konuşmasını yaptığı çalıştayda, Dr. Öğr. Üyesi Çağlar Özbek ve Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Müge Adnan moderatör olarak yer aldı.

2 oturumdan oluşan çalıştaya Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Tazelenme Üniversitesi kurucusu Prof. Dr. İsmail Tufan, Üniversitemiz Sosyoloji Bölüm Başkanı ve Muğla Tazelenme Kampüsü Koordinatörü Prof. Dr. Muammer Tuna, Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aylin Görgün Baran, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Soner Yıldırım ve Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tüketici Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oya Hazer konuşmacı olarak katıldı.

Çalıştayın sonunda, Türkiye’deki Tazelenme Üniversitelerinin toplumsal faydası ve örnek bir model olarak sunulmasına, yaşlılıkta dijital bölünme ve kuşaklararası dayanışma açısından dijital okuryazarlığın önemine vurgu yapıldı.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 07.05.2021 00:00
Okunma Sayısı : 1556