Haber

“Pedalla Marmaris” Şenliğiyle 3 Bin Fidan Dikildi

Son Güncelleme Tarihi : 14.03.2022 00:00
“Pedalla Marmaris” sloganıyla, Marmaris ve çevre ilçelerden yüzlerce bisiklet ve doğa sevdalısı fidan dikmek için pedal bastı.

“Bisikletli Çevre Şenliği”nde Marmaris ve çevre ilçelerden yüzlerce bisiklet ve doğa sevdalısı fidan dikmek için bisiklet sürdü.

Marmaris İskele Meydanı’ndan yola çıkan bisikletliler, yaklaşık 9 kilometre pedal basarak yangından büyük zarar gören İçmeler’e vardı. Marmaris ve çevre ilçelerden gelen yaklaşık 400 bisikletli yanan alanların yeniden yeşermesi için Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hazırlanan alanda yaklaşık 3 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Muğla Valiliği himayesi ve koordinasyonunda Marmaris Kaymakamlığı bünyesinde gerçekleşen "Pedalla Marmaris" etkinliğine, Muğla Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, Aksaz Denis Üs Komutanı Tuğamiral İbrahim Kurtuluş Sevinç, Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, İl Gençlik ve Spor Müdürü Ömer İlman, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl, AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, il ve ilçe kurum müdürleri ile bisikletli doğaseverler katıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencilerinin bisikletleri ile katıldığı şenlikte, Marmaris'ten İçmeler’e kadar pedal çeviren Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, “Yeryüzü cenneti olarak bilinen Muğla'da spor toplumsal yaşamın temeli. Bu doğa sporunun ardından ağaç dikimi yapacağız. Böylece yangın sonrası yok olan ormanlık alan yerine fidan dikerek gelecek nesillere yeşil bir dünya bırakmış olacağız” dedi.
 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 14.03.2022 00:00
Okunma Sayısı : 1337