Haber

“Türk Dünyası Dijital Vatandaşlığı Projesi” Resmiyet Kazandı

Son Güncelleme Tarihi : 28.05.2021 00:00

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ile Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi arasında "Türk Dünyası Dijital Vatandaşlığı" isimli projenin sürdürülmesine ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

“Türk Dünyası Dijital Vatandaşlığı” başlıklı proje kapsamında ilgili faaliyetlerin etkin bir şekilde sürdürülebilmesi için projenin ikinci aşaması olan “iş birliği protokolü” tüm paydaşlar arasında çevirimiçi toplantıda imzalandı.

İmzalanan protokolle üniversiteler "Türk Dünyası Dijital Vatandaşlığı" dersinin, senato kararı ile müfredatta seçmeli ders olarak yer alması için gerekli mevzuatı düzenleyip bu dersle ilgili öğrencilere duyuru ve yönlendirmelerde bulunacak.

Proje kapsamında bir dönem sürdürülecek "Türk Dünyası Dijital Vatandaşlığı" dersine içerik olarak katkı sağlanacak ve proje ile ilgili çalışmaların etkili olabilmesi için her yıl bir koordinatör belirlenecek.

Söz konusu protokol ayrıca, "Türk Dünyası Dijital Vatandaşlığı" ile ilgili bilimsel çalışmaları (proje, tez, makale vb.) teşvik etmeyi ve her dönem bu dersi alan ve en başarılı olan öğrencinin, dersle ilgili yaz döneminde açılacak olan bilim kampına katılımını gözetiyor.

"Türk Dünyası Dijital Vatandaşlığı" projesi ile Türk dünyasından her gencin ortak paydada buluşturulması hedefleniyor.

İmzalanan protokol metni, 5 yıl süreyle geçerli olacak.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 28.05.2021 00:00
Okunma Sayısı : 1530