Haber

“Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Sistemi ve Öğrenci Katılımı” Webinarı Gerçekleştirildi

Son Güncelleme Tarihi : 22.04.2021 00:00

Üniversitemiz Kalite Koordinasyon Ofisi tarafından, Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Sistemi ve Öğrenci Katılımı Webinar’ı yoğun katılımla çevrimiçi olarak düzenlendi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek webinarda, Üniversitemizin akredite olmuş bölüm sayısını önümüzdeki yıllarda arttırmayı hedeflediklerini söyleyerek, böylece kaliteli bir eğitimle mezun olacak öğrencilerin iş bulma potansiyelini de arttıracaklarını belirtti. Rektör Çiçek aynı zamanda, Üniversitelerde “kalite” konusunda ısrarcı olan YÖKAK ekibine de teşekkürlerini sundu.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Kalite Komisyon Başkanı Prof. Dr. Ali Bayrakdaroğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı webinarda, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Akademik Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gonca Uludağ ve YÖKAK Öğrenci Komisyonu Başkan Yardımcısı Sena Çatal konuşmacı olarak yer aldı.

Katılımcı sayısının yüksek olduğu webinarın açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bayrakdaroğlu yaptı. Rektör Yardımcımız konuşmasında, Üniversitemizde kalite kültürünün yerleşmesine çok önem verdiklerini, kalite süreçleri ile ilgili yoğun çaba sarf ettiklerini ve çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Ardından Webinar Üniversitemiz Kalite Komisyonu Öğrenci Temsilcisi Özge Taş’ın, konuşmacıların özgeçmişlerini okunmasının ardından başladı.

Dr. Öğr. Üyesi Uludağ, Yükseköğretim Kalite Kurulu ve yükseköğretimde kalite kültürünün yaygınlaşması, kalite süreçlerinin içselleştirilmesi süreçlerindeki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

YÖKAK Öğrenci Komisyonu Başkan Yardımcısı Sena Çatal ise konuşmasında öğrencilerin yükseköğretimde kalite süreçlerine katılımlarının artırılmasına yönelik bilgilere yer verdi.

Webinar, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından elektronik teşekkür belgelerinin takdimi ile sona erdi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 22.04.2021 00:00
Okunma Sayısı : 1615