Personel

Araştırma Görevlisi Cansu Metin
Araştırma Görevlisi
Cansu Metin
@ E-posta
cansumetin@mu.edu.tr
Telefon

Kadro Bilgileri

Görev Birimi

Su Ürünleri Fakültesi

Kadro Birimi

Su Ürünleri Fakültesi / Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü / İşleme Teknolojisi Abd

Öğrenim Bilgileri

Lisans

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı 08.07.2010

Yüksek Lisans

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi 04.08.2014

Doktora

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Devam Ediyor

Yayin Bilgileri

SCI veya SCI Expanded, SSCI, AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanan tam makale

1-) Alparslan Yunus, Metin Cansu, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Baygar Taçnur, Günlü Ali, Baygar Tuba, 2017. Combined effect of orange peel essential oil and gelatin coating on the quality and shelf life of shrimps. Journal of Food Safety and Food Quality-Archiv für Lebensmittelhygiene
2-) Alparslan Yunus, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Metin Cansu, Baygar Taçnur, Günlü Ali, Baygar Tuba, 2016. Quality assessment of shrimps preserved with orange leaf essential oil incorporated gelatin. LWT - Food Science and Technology
3-) Alparslan.,Y., Hasanhocaoğlu Yapıcı.,H., Metin.,C., Baygar.,T., Günlü.,A., Baygar.,T., 2016. Quality assessment of shrimps preserved with orange leaf essential oil incorporated gelatin. LWT - Food Science and Technology
4-) Alparslan.,Y., Baygar.,T., Baygar.,T., Hasanhocaoğlu.,H., Metin.,C., 2014. Effects of Gelatin-Based Edible Films Enriched with Laurel Essential Oil on the Quality of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Fillets During Refrigerated Storage. Food Technol. Biotechnol.
5-) Alparslan.,Y., Hasanhocaoğlu.,H., Metin.,C., Baygar.,T., 2014. Determination of meat quality of sea bass (Dicentrarchus labrax) sold at different selling areas. Emirates J Food Agric
6-) Alparslan Yunus, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Metin Cansu, Baygar Taçnur, 2014. Determination of meat quality of sea bass Dicentrarchus labrax sold at different selling areas. Emirates J Food Agric
7-) Alparslan Yunus, Baygar Tuba, Baygar Taçnur, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Metin Cansu, 2014. Effects of Gelatin Based Edible Films Enriched with Laurel Essential Oil on the Quality of Rainbow Trout Oncorhynchus mykiss Fillets During Refrigerated Storage. Food Technol. Biotechnol
8-) Alparslan.,Y., Baygar.,T., Hasanhocaoğlu.,H., Metin.,C., 2013. Effects of scale and skin on chemical and sensory quality of marinated sea bass filets (Dicentrarchus labrax, L. 1758) in sunflower oil during storage at 4ºC.. Emirates J Food Agric

SCI veya SCI Expanded, SSCI, AHCI dışındaki uluslararası indexler tarafından taranan dergilerde yayımlanan tam makale

1-) Metin Cansu, Baygar Taçnur, 2018. Determination of nutritional composition of Enteromorpha intestinalis and investigation of its usage as food. Su Ürünleri Dergisi
2-) Ercan Ertan, Yıldırım Pınar, Hac İsa Mustafa, Metin Cansu, Bahrioğlu Ergi, 2018. ALGAE USES FOR ORGANIC LIFE. New Knowledge Journal of Science
3-) Metin Cansu, Baygar Taçnur, 2017. Determination of nutritional composition of Enteromorpha intestinalis and investigation of its usage as food. Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences
4-) Taşkaya.,L., Alparslan.,Y., Hasanhocaoğlu Yapıcı.,H., Metin.,C., Baygar.,T., 2016. Determination of shelf life of Gibel Carp (Carassius gibelio, Bloch 1782) marinades in different sauces stored at 4 ºC. Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences
5-) Taşkaya Latif, Alparslan Yunus, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Metin Cansu, Baygar Taçnur, 2016. Determination of shelf life of Gibel Carp Carassius gibelio Bloch 1782 marinades in different sauces stored at 4 C. Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences
6-) Hasanhocaoğlu Yapıcı.,H., Baygar.,T., Alparslan.,Y., Metin.,C., 2015. Günlük Ağacı (Liquidambar orientalis) Yapraklarından Elde Edilen Ekstraktın Kültür Levreğinin (Dicentrarchus labrax) Raf Ömrü Ve Et Kalitesi Üzerine Etkisi. J. of Food and Health Science
7-) Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Baygar Taçnur, Metin Cansu, Alparslan Yunus, 2015. Günlük Ağacı Liquidambar orientalis Yapraklarından Elde Edilen Ekstraktın Kültür Levreğinin Dicentrarchus labrax Raf Ömrü Ve Et Kalitesi Üzerine Etkisi. J. of Food and Health Science
8-) Alparslan Yunus, Baygar Taçnur, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Metin Cansu, 2013. Effects of scale and skin on chemical and sensory quality of marinated sea bass filets Dicentrarchus labrax L 1758 in sunflower oil during storage at 4 C. Emirates J Food Agric
9-) Alparslan Yunus, Gürel Çiğdem, Metin Cansu, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Baygar Taçnur, 2012. Determination of Sensory and Quality Changes at Treated Sea Bass Dicentrarchus labrax During Cold Storage. Journal of Food Processing&Technology
10-) Alparslan.,Y., Gürel.,Ç., Metin.,C., Hasanhocaoğlu.,H., Baygar.,T., 2012. Determination of Sensory and Quality Changes at Treated Sea Bass (Dicentrarchus labrax) During Cold-Storage. . J Food Process Technol

Ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış tam makale

1-) Alparslan Yunus, Metin Cansu, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Baygar Taçnur, 2017. Köyceğiz Lagünü’nden avlanan farklı kefal (mugilidae) türlerinin duyusal, kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesinin belirlenmesi. Journal of Aquaculture and Fisheries Sciences

Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda özet metin olarak yayımlanan bildiri

1-) Metin Cansu, Hac İsa Mustafa, Alparslan Yunus, Ercan Ertan, Günlü Ali, Baygar Taçnur, 2018. Effect of Different Temperature and Time Application in Ultrasonic Water Bath on the Lipid Quality of Schizochytrium sp.. Aqua 2018
2-) Hac İsa Mustafa, Ercan Ertan, Alparslan Yunus, Metin Cansu, Günlü Ali, Baygar Taçnur, 2018. Effect of Different Solvent Ratio Usage on Lipid Yield of Schizochytrium sp.. Aqua 2018
3-) Baygar Taçnur, Alparslan Yunus, Metin Cansu, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Baygar Tuba, 2018. Evaluating the effects of freezing and thawing under different conditions on the skin and meat color of seabass. International Agricultural Science Congress
4-) Alparslan Yunus, Metin Cansu, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Ekşi Zerrin, Baygar Taçnur, 2018. The effect of repeated freeze-thaw cycles process on the fatty acid profile of seabream (Sparus aurata). International Agricultural Science Congress
5-) Baygar Taçnur, Alparslan Yunus, Metin Cansu, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Ekşi Zerrin, 2018. The effects of freezing and thawing under different conditions on the skin and meat color of seabream. International GAP Agriculture and Livestock Congress
6-) Ercan Ertan, Yıldırım Pınar, Hac İsa Mustafa, Metin Cansu, Bahrioğlu Ergi, 2018. ALGAE USES FOR ORGANIC LIFE. Jubilee International Scientific Conference”Organic Farming and Sustainable Development”
7-) Kara Demet, Alparslan Yunus, Metin Cansu, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Baygar Taçnur, 2017. Fish Meatball From By-product of Sea bass (Dicentrarchus labrax L.1758) Fillet Processing. 2nd International Congress on Advances in Veterinary Sciences Technics (ICAVST)
8-) Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Taşkaya Latif, Metin Cansu, Alparslan Yunus, 2017. Usage of bacteria and their metabolites in seafood processing technology. The 3rd International Symposium on EuroAsian Biodiversity (SEAB)
9-) Metin Cansu, Baygar Taçnur, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Alparslan Yunus, 2017. Nutritional composition of a green macroalgae and ist usage potantial as seaweed tea. Fourth International Conference on Cocoa Coffee and Tea
10-) Alparslan Yunus, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Metin Cansu, Günlü Ali, Baygar Taçnur, 2016. Effects of Orange Peel Citrus sinensis L Osbeck Essential Oil Combined With Gelatin Coatings On The Quality and Shelf Life Of Shrimp Parapenaeus longirostris L 1846. International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences
11-) Metin Cansu, Alparslan Yunus, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Baygar Taçnur, Ateş Ümran, Ekşi Zerrin, 2016. Proximate and Fatty Acid Composition of Mullet Species Catched From Köyceğiz Lagoon. International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences
12-) Metin Cansu, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Alparslan Yunus, Baygar Taçnur, 2016. Do not afraid of jellyfish blooms Use it for healthy eating. 5th International Jellyfish Bloom Symposium
13-) Alparslan Yunus, Metin Cansu, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Baygar Taçnur, Günlü Ali, Baygar Tuba, 2016. Evaluating the Industrial Waste Products of Orange a Natural Preservative on Shrimp Melanosis. Symposium on Euroasian Biodiversity SEAB
14-) Alparslan.,Y., Hasanhocaoğlu Yapıcı.,H., Metin.,C., Günlü.,A., Baygar.,T., 2016. Effects of Orange Peel (Citrus sinensis (L.) Osbeck) Essential Oil Combined With Gelatin Coatings On The Quality and Shelf Life Of Shrimp (Parapenaeus longirostris, L. 1846). International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences
15-) Metin.,C., Alparslan.,Y., Hasanhocaoğlu Yapıcı.,H., Baygar.,T., Ateş.,Ü., Ekşi.,Z., 2016. Proximate and Fatty Acid Composition of Mullet Species Catched From Köyceğiz Lagoon. International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences
16-) Metin.,C., Hasanhocaoğlu Yapıcı.,H., Alparslan.,Y., Baygar.,T., 2016. Do not afraid of jellyfish blooms: Use it for healthy eating. 5th International Jellyfish Bloom Symposium
17-) Alparslan.,Y., Metin.,C., Hasanhocaoğlu Yapıcı.,H., Baygar.,T., Günlü.,A., Baygar.,T., 2016. Evaluating the Industrial Waste Products of Orange; a Natural Preservative on Shrimp Melanosis. Symposium on EuroAsian Biodiversity (SEAB)
18-) Hasanhocaoğlu.,H., Metin.,C., Alparslan.,Y., 2013. Antioxidant and seafood . The First International Fisheries Symposium in Northern Cyprus
19-) Alparslan.,Y., Hasanhocaoğlu.,H., Metin.,C., Baygar.,T., Yabanlı.,M., 2013. Determination of meat quality of sea bass (Dicentrarchus labrax) sold at different salesroom of fish in Mugla province (Turkey). The First International Fisheries Symposium in Northern Cyprus
20-) Türk.,N., Yabanlı.,M., Alparslan.,Y., Aydın.,M., Baygar.,T., Metin.,C., Hasanhocaoğlu.,H., 2013. Isolation of Listeria monocytogenes from bivalve molluscs and sea waters. The First International Fisheries Symposium in Northern Cyprus
21-) Alparslan.,Y., Hasanhocaoğlu.,H., Metin.,C., Baygar.,T., 2013. Farklı Soslarda Buzdolabı Şartlarında (4±1°C ) Depolanan Gümüşi Havuz Balığı (Carassius gibelio, Bloch 1782) Marinatlarında Meydana Gelen Kalite Değişimleri ve Raf Ömrünün Belirlenmesi. 4. Gıda Güvenliği Kongresi
22-) Metin.,C., Hasanhocaoğlu.,H., Alparslan.,Y., Baygar.,T., 2013. Balığa Güvenmiyor Musunuz?. 4. Gıda Güvenliği Kongresi
23-) Hasanhocaoğlu.,H., Metin.,C., Alparslan.,Y., Baygar.,T., 2012. Why We Consume Seafood Insufficient? . Hormonization of Biodiversity and Marine Industries

Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda özet metin olarak yayımlanan bildiri

1-) Alparslan Yunus, Metin Cansu, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Baygar Taçnur, 2017. Yenilebilir Jelatin ve Esansiyel Yağların Su Ürünlerinde Kullanımı. 19. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
2-) Baygar Tuba, Alparslan Yunus, Baygar Taçnur, Metin Cansu, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, 2017. Su Ürünleri Gıda Kalitesi Üzerine Patojenik Bakterilerin Etkisi veMoleküler İdentifikasyon Yöntemleri. 19. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
3-) Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Metin Cansu, Alparslan Yunus, Taşkaya Latif, 2017. Akıllı Ambalajların Su Ürünlerinde Kullanımı. 19. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
4-) Alparslan Yunus, Metin Cansu, Baygar Tuba, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Baygar Taçnur, 2017. Farklı Çözündürme Metotlarının Jelatin ile Glaze Edilmiş Karideslerin Kalitesi Üzerine Etkisi. 19. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
5-) Alparslan.,Y., Günlü.,A., Baygar.,T., Hasanhocaoğlu Yapıcı.,H., Metin.,C., 2015. Portakal Yaprağı Esansiyel Yağı İçeren Jelatin Film Kaplamaların Karideslerin Kalitesi ve Raf Ömrü Üzerine Etkisi. 18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
6-) Alparslan.,Y., Metin.,C., Hasanhocaoğlu Yapıcı.,H., Baygar.,T., Yabanlı.,M., 2014. Production of meatball of silver crucian carp (Carassius gibelio Bloch, 1782) and sensory evaluation of the product. 1st International Symposium on Aquatic Science and Technology
7-) Hasanhocaoğlu.,H., Metin.,C., Alparslan.,Y., Baygar.,T., Taşkaya.,L., 2013. Günlük Ağacından (Liquidambar orientalis) Elde Edilen Sığlanın Kültür Levreğinin (Dicentrarchus labrax) Raf Ömrü ve Et Kalitesi Üzerine Olan Etkisinin Belirlenmesi. 17. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
8-) Metin.,C., Hasanhocaoğlu.,H., Alparslan.,Y., Baygar.,T., 2013. Bazı Makro Alglerin Endüstriyel Alanda Değerlendirilmesi. 17. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu

Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda poster olarak sergilenen bildiri

1-) Metin.,C., Hasanhocaoğlu Yapıcı.,H., Alparslan.,Y., 2015. Denizel Kaynaklı Kozmesötikler. 18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
2-) Yapıcı.,S., Hasanhocaoğlu Yapıcı.,H., Alparslan.,Y., Metin.,C., Taşkaya.,L., Filiz.,H., 2015. Sürdürülebilir balıkçılık yönetimi ve gıda güvenliği açısından eko-etiket uygulamaları. 18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
3-) Hasanhocaoğlu Yapıcı.,H., Taşkaya.,L., Metin.,C., Alparslan.,Y., 2015. Balıklarda mikrobiyolojik bozulma ve gıda zehirlenmeleri. 18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu

SCI veya SCI-Expanded, SSCI, AHCI, tarafından taranan dergilerde adayın yazar olarak yer almadığı yayınlarda, adayın eserlerine yapılan atıf

1-) Quality assessment of shrimps preserved with orange leaf essential oil incorporated gelatin - Atıf Yılı: 2016 Atıf Sayısı:2
2-) Effects of Gelatin-Based Edible Films Enriched with Laurel Essential Oil on the Quality of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Fillets During Refrigerated Storage - Atıf Yılı: 2015 Atıf Sayısı:4
3-) Determination of Sensory and Quality Changes at Treated Sea Bass (Dicentrarchus labrax) During Cold-Storage. - Atıf Yılı: 2015 Atıf Sayısı:1

SCI veya SCI-Expanded, SSCI, AHCI, dışındaki uluslararası indexlerde taranan dergilerde adayın yazar olarak yer almadığı yayınlarda, adayın eserlerine yapılan atıf

1-) Günlük Ağacı (Liquidambar orientalis) Yapraklarından Elde Edilen Ekstraktın Kültür Levreğinin (Dicentrarchus labrax) Raf Ömrü Ve Et Kalitesi Üzerine Etkisi - Atıf Yılı: 2015 Atıf Sayısı:1
2-) Effects of scale and skin on chemical and sensory quality of marinated sea bass filets (Dicentrarchus labrax, L. 1758) in sunflower oil during storage at 4ºC. - Atıf Yılı: 2015 Atıf Sayısı:1
3-) Determination of meat quality of sea bass (Dicentrarchus labrax) sold at different selling areas - Atıf Yılı: 2015 Atıf Sayısı:1

Yurtdışında yayımlanan, adayın yazar olarak yer almadığı kitaplarda, adayın eserlerine yapılan atıf

1-) Effects of Gelatin-Based Edible Films Enriched with Laurel Essential Oil on the Quality of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Fillets During Refrigerated Storage - Atıf Yılı: 2015 Atıf Sayısı:1

TÜBİTAK, TÜBA, DPT, KOSGEB, Bakanlıklar vb. kamu kurumları veya özel kuruluşlarca desteklenen ve tamamlanan projede görev(araştırmacı, eğitmen, danışman vb, olarak)

1-) Proje Durum: Devam Ediyor. Projedeki Görev: Bursiyer. Konu: . Proje Türü: TÜBİTAK PROJESİ. Köyceğiz Dalyanındaki kefal balığı (Mugilidae) türlerinin et kalitesi ve besin kompozisyonunun belirlenmesi. 2015--1
2-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: . Proje Türü: Sanayi Bakanlığı (SAN-TEZ)PROJESİ. Termal su siyanobakterisi Pseudanabaena sp’nin esansiyel yag ve fikobiliprotein içeriginin tespiti; yüksek saflıkta C-fikosiyanin ve C-fikoeritrin üretimi. 2014-2016
3-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: . Proje Türü: TÜBİTAK PROJESİ. Portakal Kabuğu ve Yaprağından Elde Edilen Esansiyel Yağ İle Zenginleştirilmiş Yenilebilir Kaplamaların Karideslerin Kalitesi ve Raf Ömrü Üzerine Etkisi . 2012-2014

Bilimsel Araştırma Projelerinde (BAP) görev alma (araştırmacı, eğitmen, danışman, vb. olarak)

1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: . Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Çipuranın (Sparus aurata) Spesifik bozulma organizmalarının tespit edilmesi . 2016-2017
2-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: . Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Yöresel "Hamsi Kaygana"'nın Üretimi ve Üretiminde Kullanılan Kurutulmuş Ot ve Baharatların Raf Ömrü Üzerine Etkisi. 2013-2015
3-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: . Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Kültür Sarıağız Balığı (Argyrosomus regius)’nın Ölüm Sonrası Kas Proteinlerindeki Değişimlerinin SDSPAGE Kullanılarak Belirlenmesi.. 2013-2016
4-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: . Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Portakal Kabuğundan Elde Edilen Esansiyel Yağ İle Zenginleştirilmiş Yenilebilir Kaplamaların Karideslerin Kalitesi Ve Raf Ömrü Üzerine Etkisi. 2012-2014
5-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: . Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Akyaka Kadın Azmağı (Muğla-Türkiye)'ndan Toplanan Enteromorpha intestinalis'in Besinsel Kompozisyonunun Belirlenmesi ve Gıda Amaçlı Kullanım Olanaklarının Araştırılması. 2012-2014
6-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: . Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Günlük Ağacından (Liquidambar orientalis) Elde Edilen Sığlanın Kültür Levreğinin (Dicentrarchus labrax) Raf Ömrü ve Et Kalitesi Üzerine Olan Etkisinin Belirlenmesi - 2013. 2012-2013