Personel

Araş.Gör.Dr. CANSU METİN HACİSA
Araş.Gör.Dr.
Cansu Metin Hacisa
@ E-posta
cansumetin@mu.edu.tr
Telefon
0252 211 1901

Kadro Bilgileri

Görev Birimi

Su Ürünleri Fakültesi / Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü / İşleme Teknolojisi Abd

Kadro Birimi

Su Ürünleri Fakültesi / Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü / İşleme Teknolojisi Abd

Öğrenim Bilgileri

Lisans

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı 08.07.2010

Yüksek Lisans

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi 04.08.2014

Doktora

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi 22.05.2020

Yayin Bilgileri

(A-1) SCI veya SCI Expanded, SSCI, AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanan tam makale

1-) Hac İsa Mustafa, Metin Cansu, Ercan Ertan, Alparslan Yunus, 2022. Effect of different cell disruption methods on lipid yield of Schizochytrium sp.. Journal of the American Oil Chemists' Society (JAOCS)
2-) Alparslan Yunus, Metin Cansu, Baygar Taçnur, 2022. Sex and season-based comparison of lipid and fatty acid profiles of blue crab meat . Journal of Food and Nutrition Research
3-) Metin Cansu, Alparslan Yunus, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Ekşi Zerrin, Baygar Taçnur, 2021. Assessment of the effects of sex and harvesting season on lipid and fatty acid composition of Sparidae species. Lipids
4-) Metin Cansu, Alparslan Yunus, Baygar Tuba, Baygar Taçnur, 2019. Physicochemical, Microstructural and Thermal Characterization of Chitosan from Blue Crab Shell Waste and Its Bioactivity Characteristics. Journal of Polymers and the Environment
5-) Taşkaya Latif, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Metin Cansu, Alparslan Yunus, 2018. The effect of lavender (Lavandula stoechas) on the shelf life of a traditional food: hamsi kaygana. Food Science and Technology
6-) Alparslan Yunus, Metin Cansu, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Baygar Taçnur, Günlü Ali, Baygar Tuba, 2017. Combined effect of orange peel essential oil and gelatin coating on the quality and shelf life of shrimps. Journal of Food Safety and Food Quality-Archiv für Lebensmittelhygiene
7-) Alparslan, Y., Hasanhocaoğlu Yapıcı, H., Metin, C., Baygar, T., Günlü, A., Baygar, T., 2016. Quality assessment of shrimps preserved with orange leaf essential oil incorporated gelatin. LWT - Food Science and Technology
8-) Alparslan, Y., Baygar, T., Baygar, T., Hasanhocaoğlu, H., Metin, C., 2014. Effects of Gelatin-Based Edible Films Enriched with Laurel Essential Oil on the Quality of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Fillets During Refrigerated Storage. Food Technol. Biotechnol.
9-) Alparslan, Y., Hasanhocaoğlu, H., Metin, C., Baygar, T., 2014. Determination of meat quality of sea bass (Dicentrarchus labrax) sold at different selling areas. Emirates J Food Agric

(A-3) ÜAK Tarafından Kabul edilmiş olan uluslararsı alan indeksleri tarafından taranan dergilerde yayınlanan tam makale

1-) Metin Cansu, Baygar Taçnur, 2017. Determination of nutritional composition of Enteromorpha intestinalis and investigation of its usage as food. Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences

(A-5) SCI veya SCI Expanded, SSCI, AHCI dışındaki uluslararası indexler tarafından taranan dergilerde yayımlanan tam makale

1-) Metin Cansu, Alparslan Yunus, Baygar Taçnur, 2021. Köyceğiz Lagünü’nden Avlanan Altınbaş (Chelon auratus) ve Mavri (Chelon labrosus) Kefallerinin Besin Kompozisyonu ve Yağ Asidi Profilinin Mevsimsel Değişimi. Acta Aquatica Turcica
2-) Alparslan Yunus, Baygar Taçnur, Metin Cansu, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Baygar Tuba, 2019. The Role of Gelatin-Based Film Coating Combined with Orange Peel Essential Oil on the Quality of Refrigerated Shrimp. Acta Aquatica Turcica
3-) Alparslan Yunus, Metin Cansu, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Ekşi Zerrin, Ateş Ümran, Baygar Taçnur, 2019. Nutritional Composition and Fatty Acid Profile of Commercially Important Mullet Species in the Köyceğiz Lagoon. Aquatic Sciences and Engineering
4-) Ercan Ertan, Yıldırım Pınar, Hac İsa Mustafa, Metin Cansu, Bahrioğlu Ergi, 2018. ALGAE USES FOR ORGANIC LIFE. New Knowledge Journal of Science
5-) Metin Cansu, Baygar Taçnur, 2018. Denizel Kaynaklardan Elde Edilen Biyoaktif Maddeler ve Kozmetik Alanında Kullanımı. SULEYMAN DEMIREL UNIVERSITESI EGIRDIR SU URUNLERI FAKULTESI DERGISI
6-) Taşkaya Latif, Alparslan Yunus, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Metin Cansu, Baygar Taçnur, 2016. Determination of shelf life of Gibel Carp Carassius gibelio Bloch 1782 marinades in different sauces stored at 4 C. Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences
7-) Hasanhocaoğlu Yapıcı, H., Baygar, T., Alparslan, Y., Metin, C., 2015. Günlük Ağacı (Liquidambar orientalis) Yapraklarından Elde Edilen Ekstraktın Kültür Levreğinin (Dicentrarchus labrax) Raf Ömrü Ve Et Kalitesi Üzerine Etkisi. J. of Food and Health Science
8-) Alparslan Yunus, Baygar Taçnur, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Metin Cansu, 2013. Effects of scale and skin on chemical and sensory quality of marinated sea bass filets Dicentrarchus labrax L 1758 in sunflower oil during storage at 4 C. Emirates J Food Agric
9-) Alparslan Yunus, Gürel Çiğdem, Metin Cansu, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Baygar Taçnur, 2012. Determination of Sensory and Quality Changes at Treated Sea Bass Dicentrarchus labrax During Cold Storage. Journal of Food Processing&Technology

(A-7) ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış makale

1-) Alparslan Yunus, Metin Cansu, Emiroğlu Servet, Baygar Taçnur, 2023. Investigating the quality changes and shelf life of vacuum shrink-packaged raw and steam-cooked blue crabs under cold storage. Aquaculture Research
2-) Metin Hacisa Cansu, Baygar Taçnur, 2023. Extraction and Characterization of Acid Soluble Collagen From Golden Grey Mullet (Chelon auratus) Scale. COMU Journal of Marine Sciences and Fisheries
3-) Metin Cansu, Alparslan Yunus, Ekşi Zerrin, Baygar Taçnur, 2022. Effects of different thawing methods on fatty acid composition of cultured sea bass (Dicentrarchus labrax Linnaeus, 1758). SU URUNLERI DERGISI
4-) Alparslan Yunus, Metin Cansu, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Baygar Taçnur, 2017. Köyceğiz Lagünü’nden avlanan farklı kefal (mugilidae) türlerinin duyusal, kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesinin belirlenmesi. Journal of Aquaculture Engineering and Fisheries Research

(B-1) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri

1-) Emiroğlu Servet, Metin Cansu, Alparslan Yunus, 2022. Effect of vacuum packaging on shelf life of fresh crabs. 5th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2022)
2-) Yiğit Hasan, Baygar Taçnur, Metin Cansu, Alparslan Yunus, 2021. A Study on Determining Fish Consumption Behaviors of High School Students Studying in Muğla Province (Turkey). The 5th Symposium on EuroAsian Biodiversity
3-) Alparslan Yunus, Metin Cansu, Baygar Taçnur, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Baygar Tuba, 2018. TOTAL PHENOLIC CONTENTS, ANTIOXIDANT AND ANTIMICROBIAL PROPERTIES OF GRAPE (Vitis vinifera L.) SEED OIL COMBINED WITH GELATIN. Hydromedit 2018
4-) Ercan Ertan, Bahrioğlu Ergi, Metin Cansu, Alparslan Yunus, Hacisa Mustafa, Hamzaçebi Bülent, 2018. A Case Study: Integrated Aquaculture System, Fish Feed –Polychaeta Model. INTERNATIONAL MARINE FRESHWATERSCIENCES SYMPOSIUM(Marfresh)

(B-2) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.

1-) Ercan Ertan, Yıldırım Pınar, Hac İsa Mustafa, Metin Cansu, Bahrioğlu Ergi, 2018. ALGAE USES FOR ORGANIC LIFE. Jubilee International Scientific Conference”Organic Farming and Sustainable Development”
2-) Metin Cansu, Hac İsa Mustafa, Alparslan Yunus, Ercan Ertan, Günlü Ali, Baygar Taçnur, 2018. Effect of Different Temperature and Time Application in Ultrasonic Water Bath on the Lipid Quality of Schizochytrium sp.. Aqua 2018
3-) Hac İsa Mustafa, Ercan Ertan, Alparslan Yunus, Metin Cansu, Günlü Ali, Baygar Taçnur, 2018. Effect of Different Solvent Ratio Usage on Lipid Yield of Schizochytrium sp.. Aqua 2018
4-) Baygar Taçnur, Alparslan Yunus, Metin Cansu, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Baygar Tuba, 2018. Evaluating the effects of freezing and thawing under different conditions on the skin and meat color of seabass. International Agricultural Science Congress
5-) Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Taşkaya Latif, Metin Cansu, Alparslan Yunus, 2017. Usage of bacteria and their metabolites in seafood processing technology. The 3rd International Symposium on EuroAsian Biodiversity (SEAB)
6-) Alparslan Yunus, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Metin Cansu, Günlü Ali, Baygar Taçnur, 2016. Effects of Orange Peel Citrus sinensis L Osbeck Essential Oil Combined With Gelatin Coatings On The Quality and Shelf Life Of Shrimp Parapenaeus longirostris L 1846. International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences
7-) Metin Cansu, Alparslan Yunus, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Baygar Taçnur, Ateş Ümran, Ekşi Zerrin, 2016. Proximate and Fatty Acid Composition of Mullet Species Catched From Köyceğiz Lagoon. International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences
8-) Metin Cansu, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Alparslan Yunus, Baygar Taçnur, 2016. Do not afraid of jellyfish blooms Use it for healthy eating. 5th International Jellyfish Bloom Symposium
9-) Alparslan Yunus, Metin Cansu, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Baygar Taçnur, Günlü Ali, Baygar Tuba, 2016. Evaluating the Industrial Waste Products of Orange a Natural Preservative on Shrimp Melanosis. Symposium on Euroasian Biodiversity SEAB
10-) Türk, N., Yabanlı, M., Alparslan, Y., Aydın, M., Baygar, T., Metin, C., Hasanhocaoğlu, H., 2013. Isolation of Listeria monocytogenes from bivalve molluscs and sea waters. The First International Fisheries Symposium in Northern Cyprus
11-) Hasanhocaoğlu, H., Metin, C., Alparslan, Y., Baygar, T., 2012. Why We Consume Seafood Insufficient? . Hormonization of Biodiversity and Marine Industries

(B-3) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda poster şeklinde sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.

1-) Alparslan Yunus, Metin Cansu, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Ekşi Zerrin, Baygar Taçnur, 2018. The effect of repeated freeze-thaw cycles process on the fatty acid profile of seabream (Sparus aurata). International Agricultural Science Congress
2-) Baygar Taçnur, Alparslan Yunus, Metin Cansu, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Ekşi Zerrin, 2018. The effects of freezing and thawing under different conditions on the skin and meat color of seabream. International GAP Agriculture and Livestock Congress
3-) Kara Demet, Alparslan Yunus, Metin Cansu, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Baygar Taçnur, 2017. Fish Meatball From By-product of Sea bass (Dicentrarchus labrax L.1758) Fillet Processing. 2nd International Congress on Advances in Veterinary Sciences Technics (ICAVST)
4-) Alparslan Yunus, Metin Cansu, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Baygar Taçnur, 2017. Yenilebilir Jelatin ve Esansiyel Yağların Su Ürünlerinde Kullanımı. 19. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
5-) Baygar Tuba, Alparslan Yunus, Baygar Taçnur, Metin Cansu, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, 2017. Su Ürünleri Gıda Kalitesi Üzerine Patojenik Bakterilerin Etkisi veMoleküler İdentifikasyon Yöntemleri. 19. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
6-) Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Metin Cansu, Alparslan Yunus, Taşkaya Latif, 2017. Akıllı Ambalajların Su Ürünlerinde Kullanımı. 19. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
7-) Metin Cansu, Baygar Taçnur, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Alparslan Yunus, 2017. Nutritional composition of a green macroalgae and ist usage potantial as seaweed tea. Fourth International Conference on Cocoa Coffee and Tea
8-) Alparslan, Y., Metin, C., Hasanhocaoğlu Yapıcı, H., Baygar, T., Yabanlı, M., 2014. Production of meatball of silver crucian carp (Carassius gibelio Bloch, 1782) and sensory evaluation of the product. 1st International Symposium on Aquatic Science and Technology
9-) Metin, C., Hasanhocaoğlu, H., Alparslan, Y., Baygar, T., 2013. Balığa Güvenmiyor Musunuz?. 4. Gıda Güvenliği Kongresi
10-) Alparslan, Y., Hasanhocaoğlu, H., Metin, C., Baygar, T., Yabanlı, M., 2013. Determination of meat quality of sea bass (Dicentrarchus labrax) sold at different salesroom of fish in Mugla province (Turkey). The First International Fisheries Symposium in Northern Cyprus
11-) Alparslan, Y., Hasanhocaoğlu, H., Metin, C., Baygar, T., 2013. Farklı Soslarda Buzdolabı Şartlarında (4±1°C ) Depolanan Gümüşi Havuz Balığı (Carassius gibelio, Bloch 1782) Marinatlarında Meydana Gelen Kalite Değişimleri ve Raf Ömrünün Belirlenmesi. 4. Gıda Güvenliği Kongresi

(B-5) Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.

1-) Babur Zehra, Baygar Taçnur, Metin Cansu, Alparslan Yunus, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, 2019. Levrek balığı (Dicentrarchus labrax L.1758)’nın pastırma olarak değerlendirilmesi. 20. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
2-) Ekşi Zerrin, Baygar Taçnur, Alparslan Yunus, Metin Cansu, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, 2019. Levrek balığı fileto ve omurgasından toz çorba üretimi ve kalitesinin belirlenmesi. 20. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
3-) Alparslan Yunus, Metin Cansu, Baygar Tuba, Hasanhocaoğlu Yapıcı Hatice, Baygar Taçnur, 2017. Farklı Çözündürme Metotlarının Jelatin ile Glaze Edilmiş Karideslerin Kalitesi Üzerine Etkisi. 19. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
4-) Alparslan, Y., Günlü, A., Baygar, T., Hasanhocaoğlu Yapıcı, H., Metin, C., 2015. Portakal Yaprağı Esansiyel Yağı İçeren Jelatin Film Kaplamaların Karideslerin Kalitesi ve Raf Ömrü Üzerine Etkisi. 18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
5-) Hasanhocaoğlu, H., Metin, C., Alparslan, Y., Baygar, T., Taşkaya, L., 2013. Günlük Ağacından (Liquidambar orientalis) Elde Edilen Sığlanın Kültür Levreğinin (Dicentrarchus labrax) Raf Ömrü ve Et Kalitesi Üzerine Olan Etkisinin Belirlenmesi. 17. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu

(B-6) Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda poster şeklinde sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.

1-) Metin, C., Hasanhocaoğlu Yapıcı, H., Alparslan, Y., 2015. Denizel Kaynaklı Kozmesötikler. 18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
2-) Yapıcı, S., Hasanhocaoğlu Yapıcı, H., Alparslan, Y., Metin, C., Taşkaya, L., Filiz, H., 2015. Sürdürülebilir balıkçılık yönetimi ve gıda güvenliği açısından eko-etiket uygulamaları. 18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
3-) Hasanhocaoğlu Yapıcı, H., Taşkaya, L., Metin, C., Alparslan, Y., 2015. Balıklarda mikrobiyolojik bozulma ve gıda zehirlenmeleri. 18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
4-) Hasanhocaoğlu, H., Metin, C., Alparslan, Y., 2013. Antioxidant and seafood . The First International Fisheries Symposium in Northern Cyprus
5-) Metin, C., Hasanhocaoğlu, H., Alparslan, Y., Baygar, T., 2013. Bazı Makro Alglerin Endüstriyel Alanda Değerlendirilmesi. 17. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu

(D-10) SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde hakemlik

1-) European Food Research and Technology. 2018. Hakemlik Sayısı: 1
2-) Journal of Chemistry. 2018. Hakemlik Sayısı: 1
3-) Turkish Journal of FISHERIES and AQUATIC SCIENCES. 2017. Hakemlik Sayısı: 4

(D-11) SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI dışındaki uluslararası indexlerde taranan dergilerde hakemlik

1-) Discover Animals. 2024. Hakemlik Sayısı: 1
2-) Aquatic Research. 2024. Hakemlik Sayısı: 1
3-) Aquatic Research. 2023. Hakemlik Sayısı: 1
4-) Aquatic Sciences and Engineering. 2023. Hakemlik Sayısı: 1
5-) Food and Health. 2023. Hakemlik Sayısı: 1
6-) Marine Science and Technology Bulletin. 2023. Hakemlik Sayısı: 1

(E-1) SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde olmak üzere adayın yazar olarak yer almadığı SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI tarafından taranan yayınlarda adayın eserlerine yapılan atıf.

1-) Physicochemical, Microstructural and Thermal Characterization of Chitosan from Blue Crab Shell Waste and Its Bioactivity Characteristics - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 3
2-) Effects of scale and skin on chemical and sensory quality of marinated sea bass filets Dicentrarchus labrax L 1758 in sunflower oil during storage at 4 C - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
3-) Effects of Gelatin-Based Edible Films Enriched with Laurel Essential Oil on the Quality of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Fillets During Refrigerated Storage - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 3
4-) The Role of Gelatin-Based Film Coating Combined with Orange Peel Essential Oil on the Quality of Refrigerated Shrimp - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
5-) Effect of different cell disruption methods on lipid yield of Schizochytrium sp. - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 3
6-) Determination of nutritional composition of Enteromorpha intestinalis and investigation of its usage as food - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
7-) Quality assessment of shrimps preserved with orange leaf essential oil incorporated gelatin - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 12
8-) Combined effect of orange peel essential oil and gelatin coating on the quality and shelf life of shrimps - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 5
9-) The effect of lavender (Lavandula stoechas) on the shelf life of a traditional food: hamsi kaygana - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
10-) Effects of Gelatin-Based Edible Films Enriched with Laurel Essential Oil on the Quality of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Fillets During Refrigerated Storage - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 5
11-) Combined effect of orange peel essential oil and gelatin coating on the quality and shelf life of shrimps - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 2
12-) The Role of Gelatin-Based Film Coating Combined with Orange Peel Essential Oil on the Quality of Refrigerated Shrimp - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 2
13-) Physicochemical, Microstructural and Thermal Characterization of Chitosan from Blue Crab Shell Waste and Its Bioactivity Characteristics - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 5
14-) Determination of nutritional composition of Enteromorpha intestinalis and investigation of its usage as food - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
15-) Assessment of the effects of sex and harvesting season on lipid and fatty acid composition of Sparidae species - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
16-) The effect of lavender (Lavandula stoechas) on the shelf life of a traditional food: hamsi kaygana - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
17-) Quality assessment of shrimps preserved with orange leaf essential oil incorporated gelatin - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 9
18-) Effect of different cell disruption methods on lipid yield of Schizochytrium sp. - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
19-) Physicochemical, Microstructural and Thermal Characterization of Chitosan from Blue Crab Shell Waste and Its Bioactivity Characteristics - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 3
20-) Effects of Gelatin-Based Edible Films Enriched with Laurel Essential Oil on the Quality of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Fillets During Refrigerated Storage - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 4
21-) The Role of Gelatin-Based Film Coating Combined with Orange Peel Essential Oil on the Quality of Refrigerated Shrimp - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 4
22-) Determination of nutritional composition of Enteromorpha intestinalis and investigation of its usage as food - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
23-) Quality assessment of shrimps preserved with orange leaf essential oil incorporated gelatin - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 15
24-) The effect of lavender (Lavandula stoechas) on the shelf life of a traditional food: hamsi kaygana - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
25-) Combined effect of orange peel essential oil and gelatin coating on the quality and shelf life of shrimps - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 4
26-) Effects of Gelatin-Based Edible Films Enriched with Laurel Essential Oil on the Quality of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Fillets During Refrigerated Storage - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 5
27-) Effects of scale and skin on chemical and sensory quality of marinated sea bass filets Dicentrarchus labrax L 1758 in sunflower oil during storage at 4 C - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
28-) Quality assessment of shrimps preserved with orange leaf essential oil incorporated gelatin - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 10
29-) Combined effect of orange peel essential oil and gelatin coating on the quality and shelf life of shrimps - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 2
30-) Effects of scale and skin on chemical and sensory quality of marinated sea bass filets Dicentrarchus labrax L 1758 in sunflower oil during storage at 4 C - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 2
31-) Quality assessment of shrimps preserved with orange leaf essential oil incorporated gelatin - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 7
32-) Determination of Sensory and Quality Changes at Treated Sea Bass Dicentrarchus labrax During Cold Storage - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
33-) Effects of Gelatin-Based Edible Films Enriched with Laurel Essential Oil on the Quality of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Fillets During Refrigerated Storage - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 9
34-) Effects of Gelatin-Based Edible Films Enriched with Laurel Essential Oil on the Quality of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Fillets During Refrigerated Storage - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 2
35-) Determination of Sensory and Quality Changes at Treated Sea Bass Dicentrarchus labrax During Cold Storage - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 2
36-) Quality assessment of shrimps preserved with orange leaf essential oil incorporated gelatin - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 7
37-) Combined effect of orange peel essential oil and gelatin coating on the quality and shelf life of shrimps - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 2
38-) Effects of Gelatin-Based Edible Films Enriched with Laurel Essential Oil on the Quality of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Fillets During Refrigerated Storage - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı: 4
39-) Determination of meat quality of sea bass (Dicentrarchus labrax) sold at different selling areas - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı: 1
40-) Quality assessment of shrimps preserved with orange leaf essential oil incorporated gelatin - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı: 4
41-) Determination of Sensory and Quality Changes at Treated Sea Bass Dicentrarchus labrax During Cold Storage - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı: 1
42-) Quality assessment of shrimps preserved with orange leaf essential oil incorporated gelatin - Atıf Yılı: 2016 Atıf Sayısı: 2
43-) Determination of Sensory and Quality Changes at Treated Sea Bass Dicentrarchus labrax During Cold Storage - Atıf Yılı: 2016 Atıf Sayısı: 1
44-) Effects of Gelatin-Based Edible Films Enriched with Laurel Essential Oil on the Quality of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Fillets During Refrigerated Storage - Atıf Yılı: 2016 Atıf Sayısı: 5
45-) Determination of Sensory and Quality Changes at Treated Sea Bass Dicentrarchus labrax During Cold Storage - Atıf Yılı: 2015 Atıf Sayısı: 1
46-) Effects of Gelatin-Based Edible Films Enriched with Laurel Essential Oil on the Quality of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Fillets During Refrigerated Storage - Atıf Yılı: 2015 Atıf Sayısı: 4
47-) Quality assessment of shrimps preserved with orange leaf essential oil incorporated gelatin - Atıf Yılı: 2015 Atıf Sayısı: 1

(E-2) ÜAK Tarafından Kabul edilmiş olan uluslararası alan indeksleri tarafından taranan dergilerde yayınlanan tam makalelerde yapılan atıf

1-) Denizel Kaynaklardan Elde Edilen Biyoaktif Maddeler ve Kozmetik Alanında Kullanımı - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
2-) Effects of Gelatin-Based Edible Films Enriched with Laurel Essential Oil on the Quality of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Fillets During Refrigerated Storage - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
3-) Quality assessment of shrimps preserved with orange leaf essential oil incorporated gelatin - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
4-) Effects of Gelatin-Based Edible Films Enriched with Laurel Essential Oil on the Quality of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Fillets During Refrigerated Storage - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
5-) Günlük Ağacı (Liquidambar orientalis) Yapraklarından Elde Edilen Ekstraktın Kültür Levreğinin (Dicentrarchus labrax) Raf Ömrü Ve Et Kalitesi Üzerine Etkisi - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
6-) Combined effect of orange peel essential oil and gelatin coating on the quality and shelf life of shrimps - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
7-) Effects of scale and skin on chemical and sensory quality of marinated sea bass filets Dicentrarchus labrax L 1758 in sunflower oil during storage at 4 C - Atıf Yılı: 2015 Atıf Sayısı: 1

(E-3) SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde olmak üzere adayın yazar olarak yer almadığı SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI dışında taranan yayınlarda adayın eserlerine yapılan atıf

1-) Determination of shelf life of Gibel Carp Carassius gibelio Bloch 1782 marinades in different sauces stored at 4 C - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
2-) Quality assessment of shrimps preserved with orange leaf essential oil incorporated gelatin - Atıf Yılı: 2016 Atıf Sayısı: 1

(E-4) SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI dışındaki uluslararası indekslerde taranan dergilerde adayın yazar olarak yer almadığı yayınlarda, adayın eserlerine yapılan atıf.

1-) Quality assessment of shrimps preserved with orange leaf essential oil incorporated gelatin - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
2-) Effects of scale and skin on chemical and sensory quality of marinated sea bass filets Dicentrarchus labrax L 1758 in sunflower oil during storage at 4 C - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
3-) Günlük Ağacı (Liquidambar orientalis) Yapraklarından Elde Edilen Ekstraktın Kültür Levreğinin (Dicentrarchus labrax) Raf Ömrü Ve Et Kalitesi Üzerine Etkisi - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
4-) Determination of meat quality of sea bass (Dicentrarchus labrax) sold at different selling areas - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
5-) Quality assessment of shrimps preserved with orange leaf essential oil incorporated gelatin - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 5
6-) Effect of different cell disruption methods on lipid yield of Schizochytrium sp. - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
7-) Combined effect of orange peel essential oil and gelatin coating on the quality and shelf life of shrimps - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
8-) Effects of Gelatin-Based Edible Films Enriched with Laurel Essential Oil on the Quality of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Fillets During Refrigerated Storage - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
9-) Determination of nutritional composition of Enteromorpha intestinalis and investigation of its usage as food - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
10-) Physicochemical, Microstructural and Thermal Characterization of Chitosan from Blue Crab Shell Waste and Its Bioactivity Characteristics - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 3
11-) The Role of Gelatin-Based Film Coating Combined with Orange Peel Essential Oil on the Quality of Refrigerated Shrimp - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 2
12-) Effects of scale and skin on chemical and sensory quality of marinated sea bass filets Dicentrarchus labrax L 1758 in sunflower oil during storage at 4 C - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
13-) Determination of meat quality of sea bass (Dicentrarchus labrax) sold at different selling areas - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
14-) Quality assessment of shrimps preserved with orange leaf essential oil incorporated gelatin - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 4
15-) Combined effect of orange peel essential oil and gelatin coating on the quality and shelf life of shrimps - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 3
16-) Effects of scale and skin on chemical and sensory quality of marinated sea bass filets Dicentrarchus labrax L 1758 in sunflower oil during storage at 4 C - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
17-) The Role of Gelatin-Based Film Coating Combined with Orange Peel Essential Oil on the Quality of Refrigerated Shrimp - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
18-) Determination of Sensory and Quality Changes at Treated Sea Bass Dicentrarchus labrax During Cold Storage - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 3
19-) Determination of nutritional composition of Enteromorpha intestinalis and investigation of its usage as food - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
20-) Effects of Gelatin-Based Edible Films Enriched with Laurel Essential Oil on the Quality of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Fillets During Refrigerated Storage - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 3
21-) Effects of scale and skin on chemical and sensory quality of marinated sea bass filets Dicentrarchus labrax L 1758 in sunflower oil during storage at 4 C - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
22-) The effect of lavender (Lavandula stoechas) on the shelf life of a traditional food: hamsi kaygana - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
23-) Quality assessment of shrimps preserved with orange leaf essential oil incorporated gelatin - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 2
24-) The Role of Gelatin-Based Film Coating Combined with Orange Peel Essential Oil on the Quality of Refrigerated Shrimp - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
25-) Effects of Gelatin-Based Edible Films Enriched with Laurel Essential Oil on the Quality of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Fillets During Refrigerated Storage - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 3
26-) Determination of nutritional composition of Enteromorpha intestinalis and investigation of its usage as food - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
27-) Quality assessment of shrimps preserved with orange leaf essential oil incorporated gelatin - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
28-) Physicochemical, Microstructural and Thermal Characterization of Chitosan from Blue Crab Shell Waste and Its Bioactivity Characteristics - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
29-) Quality assessment of shrimps preserved with orange leaf essential oil incorporated gelatin - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 3
30-) Effects of Gelatin-Based Edible Films Enriched with Laurel Essential Oil on the Quality of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Fillets During Refrigerated Storage - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 2
31-) Determination of meat quality of sea bass (Dicentrarchus labrax) sold at different selling areas - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı: 2
32-) Quality assessment of shrimps preserved with orange leaf essential oil incorporated gelatin - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı: 2
33-) Günlük Ağacı (Liquidambar orientalis) Yapraklarından Elde Edilen Ekstraktın Kültür Levreğinin (Dicentrarchus labrax) Raf Ömrü Ve Et Kalitesi Üzerine Etkisi - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı: 1
34-) Günlük Ağacı (Liquidambar orientalis) Yapraklarından Elde Edilen Ekstraktın Kültür Levreğinin (Dicentrarchus labrax) Raf Ömrü Ve Et Kalitesi Üzerine Etkisi - Atıf Yılı: 2016 Atıf Sayısı: 1
35-) Effects of Gelatin-Based Edible Films Enriched with Laurel Essential Oil on the Quality of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Fillets During Refrigerated Storage - Atıf Yılı: 2016 Atıf Sayısı: 1
36-) Determination of meat quality of sea bass (Dicentrarchus labrax) sold at different selling areas - Atıf Yılı: 2015 Atıf Sayısı: 1
37-) Effects of Gelatin-Based Edible Films Enriched with Laurel Essential Oil on the Quality of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Fillets During Refrigerated Storage - Atıf Yılı: 2015 Atıf Sayısı: 1

(E-5) Ulusal hakemli dergilerde adayın yazar olarak yer almadığı yayınlarda, adayın eserlerine yapılan atıf.

1-) Determination of meat quality of sea bass (Dicentrarchus labrax) sold at different selling areas - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
2-) Determination of nutritional composition of Enteromorpha intestinalis and investigation of its usage as food - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
3-) Quality assessment of shrimps preserved with orange leaf essential oil incorporated gelatin - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
4-) Effects of Gelatin-Based Edible Films Enriched with Laurel Essential Oil on the Quality of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Fillets During Refrigerated Storage - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1

(E-6) Yurtdışında yayımlanan, adayın yazar olarak yer almadığı kitaplarda veya bildiri kitaplarında adayın eserlerine yapılan atıf

1-) The effect of lavender (Lavandula stoechas) on the shelf life of a traditional food: hamsi kaygana - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
2-) Quality assessment of shrimps preserved with orange leaf essential oil incorporated gelatin - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 3
3-) Effects of Gelatin-Based Edible Films Enriched with Laurel Essential Oil on the Quality of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Fillets During Refrigerated Storage - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
4-) Quality assessment of shrimps preserved with orange leaf essential oil incorporated gelatin - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 2
5-) Effects of Gelatin-Based Edible Films Enriched with Laurel Essential Oil on the Quality of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Fillets During Refrigerated Storage - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 2
6-) Effects of Gelatin-Based Edible Films Enriched with Laurel Essential Oil on the Quality of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Fillets During Refrigerated Storage - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 2
7-) Effects of Gelatin-Based Edible Films Enriched with Laurel Essential Oil on the Quality of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Fillets During Refrigerated Storage - Atıf Yılı: 2016 Atıf Sayısı: 1

(G-4) TÜBİTAK, TÜBA, KOSGEB, (1002 ve 3001 hariç tüm projeler)SBB, Bakanlıklar vb. kamu kurumları veya özel kuruluşlarca desteklenen ve tamamlanan projede görev (araştırmacı, eğitmen, danışman vb. olarak)

1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Danışman. Konu: . Proje Türü: TÜBİTAK PROJESİ. Muğla İlinde Covıd-19 Pandemi Dönemindeki Balık Tüketim ve Satış Durumunun İncelenmesi. 2021-2022

(G-4-Eski) TÜBİTAK, TÜBA, DPT, KOSGEB, Bakanlıklar vb. kamu kurumları veya özel kuruluşlarca desteklenen ve tamamlanan projede görev(araştırmacı, eğitmen, danışman vb, olarak)

1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: . Proje Türü: Sanayi Bakanlığı (SAN-TEZ)PROJESİ. Termal su siyanobakterisi Pseudanabaena sp’nin esansiyel yag ve fikobiliprotein içeriginin tespiti; yüksek saflıkta C-fikosiyanin ve C-fikoeritrin üretimi. 2013-2016

(G-6) TÜBİTAK 1002 veya 3001 kapsamında desteklenen ve tamamlanan projelerde görev (araştırmacı, eğitmen, danışman vb. olarak)

1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: . Proje Türü: -Tübitak 1002. Mikrobiyolojik Metabolitlerin Çipuranın Spesifik Bozulma Organizmaları Ve Raf Ömrü Üzerine Etkileri. 2019-2020
2-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Bursiyer. Konu: . Proje Türü: TÜBİTAK PROJESİ. Köyceğiz Dalyanındaki kefal balığı (Mugilidae) türlerinin et kalitesi ve besin kompozisyonunun belirlenmesi. 2015-2016

(G-8) Tamamlanmış Bilimsel Araştırma Projelerinde (BAP) görev alma (araştırmacı, eğitmen, danışman vb. olarak)

1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: . Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Schizochytrium sp. mikroalg türünden yağ üretimi için kullanılan yöntemin optimizasyonu ve ürün kalitesi. 2019-2021
2-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: . Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Kültür Levreği (Dicentrarchus labrax)’nin yağ asidi kompozisyonu üzerine farklı çözündürme işleminin etkisi. 2019-2021
3-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: . Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Köyceğiz Lagünü’nden avlanan su ürünlerinin yağ asitleri profilinin belirlenmesi. 2018-2020
4-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: . Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Dondurma ve çözündürme işleminin levrek balığı (Dicentrarchus labrax)’nın et ve deri rengi üzerine etkisinin tespiti. 2017-2018
5-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: . Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Çipuranın (Sparus aurata) spesifik bozulma organizmalarının tespit edilmesi, Araştırma Projesi-Araştırmacı . 2016-2017
6-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: . Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Kültür Sarıağız Balığı (Argyrosomus regius)’nın Ölüm Sonrası Kas Proteinlerindeki Değişimlerinin SDSPAGE Kullanılarak Belirlenmesi.. 2013-2016
7-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: . Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Yöresel "Hamsi Kaygana"'nın Üretimi ve Üretiminde Kullanılan Kurutulmuş Ot ve Baharatların Raf Ömrü Üzerine Etkisi. 2012-2014
8-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: . Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Akyaka Kadın Azmağı (Muğla-Türkiye)'ndan Toplanan Enteromorpha intestinalis'in Besinsel Kompozisyonunun Belirlenmesi ve Gıda Amaçlı Kullanım Olanaklarının Araştırılması. 2012-2014

(Ğ-2) Alanında ulusal bilimsel nitelikli ödül almak

1-) Kurum Adı: . SKV Sıtkı Koçman Araştırma Ödülü. 2022
2-) Kurum Adı: . TÜBİTAK Türkiye Adresli Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik (UBYT) Programı. 2021
3-) Kurum Adı: . SKV Sıtkı Koçman Araştırma Ödülü. 2021
4-) Kurum Adı: . SKV Sıtkı Koçman Araştırma Ödülü. 2019
5-) Kurum Adı: . TÜBİTAK Türkiye Adresli Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik (UBYT) Programı. 2019

Verdiği Dersler

SAİ5541 2023-2024 Bahar

Su Ürünlerinde Fonksiyonel Gıdalar