Personel

Öğr.Gör.Dr. EGEM ZAĞRALI ÇAKIR
Öğr.Gör.Dr.
Egem Zağralı Çakır
@ E-posta
egemzagrali@mu.edu.tr
Telefon
0252 211 5048

Kadro Bilgileri

Görev Birimi

Ortaca Meslek Yüksekokulu / Otel Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü / Aşçılık Programı

Kadro Birimi

Ortaca Meslek Yüksekokulu / Otel Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü / Aşçılık Programı

Öğrenim Bilgileri

Lisans

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Konaklama İşletmeciliği 19.06.2012

Yüksek Lisans

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği ABD

Doktora

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği ABD 14.05.2023

Yayin Bilgileri

(A-5) SCI veya SCI Expanded, SSCI, AHCI dışındaki uluslararası indexler tarafından taranan dergilerde yayımlanan tam makale

1-) Çakır Hacı Ahmet, Zağralı Çakır Egem, 2021. OTEL MUTFAKLARINDA ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İLE MUTFAK ERGONOMİSİ TUTUMLARINA YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA. Sivas Interdisipliner Turizm Araştırmaları Dergisi
2-) Zağralı Egem, Akbaba Atilla, 2015. Turistlerin Destinasyon Seçiminde Yöresel Yemeklerin Rolü İzmir Yarımadas nı Ziyaret Eden Turistlerin Görüşleri Üzerine Bir Araştırma. Journal Of Yasar University
3-) Zağralı Egem, Akbaba Atilla, 2015. Turistlerin destinasyon seçiminde rol oynayan bir etken olarak yerel mutfaklar: İzmir Yarımadası’nı ziyaret eden turistlerin algılamaları üzerine bir araştırma. Journal of Tourism Theory and Research
4-) Bekar Aydan, Zağralı Egem, 2015. Türk Yemek Kültürü ve Teknolojik Gelişmelerin Yemek Kültürü Üzerine Etkileri. Journal of Tourism Theory and Research

(B-1) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri

1-) Bekar Aydan, Kılıç Burhan, Zağralı Çakır Egem, 2023. The Traces of the Historical Silk Road in Tokat Within the Scope of Culturel Heritage. Silk Road. History, culture heritage and tourism opportunities of the people of the silk road
2-) Zağralı Çakır Egem, 2022. Altın Susam. 5. International CEO (Communication, Economics, Organization) Social Sciences Congress
3-) Kılıç Burhan, Kabacık Mehmet, Zağralı Egem, Ay Yiğit Emine, Ön Esen Funda, 2019. Turistlerin Tatil Satın Alma Kararlarında Çocukların Etkisi: Yerli Turistler Üzerine Bir Araştırma. II. Uluslararası Çocuk Dostu Turizm Kongresi
4-) Kılıç Burhan, Yozukmaz Nisan, Zağralı Egem, 2016. Impulse Buying Behavior of Tourists Visiting Muğla. 3. International Congress on Social Sciences, China to Adriatic
5-) Bekar Aydan, Zağralı Egem, 2015. Türk Yemek Kültürü ve Teknolojik Gelişmelerin Yemek Kültürü Üzerine Etkileri. ICSER
6-) Bekar Aydan, Zağralı Egem, 2015. Turistik Destinasyonlardaki Restoranların Menülerinde Yöresel Yemeklerin Kullanımı Akyaka Örneği. EITOC
7-) Zağralı Egem, Akbaba Atilla, 2015. Turistlerin Destinasyon Seçiminde Rol Oynayan Bir etken Olarak Yerel Mutfaklar İzmir Yarımadası nı Ziyaret Eden Turistlerin Algılamaları Üzerine Bir Araştırma. ICSER

(B-2) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.

1-) Kılıç Burhan, Kabacık Mehmet, Zağralı Egem, Ay Yiğit Emine, Ön Esen Funda, 2019. Turistlerin Tatil Satın Alma Kararlarında Çocukların Etkisi: Yerli Turistler Üzerine Bir Araştırma. II. ULUSLARARASI ÇOCUK DOSTU TURİZM KONGRESİ

(C-1) Alanında tanınmış uluslar arası yayınevlerince yayımlanan kitap yazarlığı

1-) Zağralı Egem, Akbaba Atilla, 2019. Destinasyon Çekicilik Unsuru Olarak Mutfak Turizmi İzmir Yarımadası Örneği/. Yayın Evi: Lambert Academic Publishing Editör Adı: Deniz ALTUN

(C-3) Alanında tanınmış uluslararası yayınevlerince yayımlanan kitaplarda bölüm yazarlığı

1-) Çakır Hacı Ahmet, Zağralı Çakır Egem, 2023. Profesyonel Mutfak Yönetimi İnovatif Yaklaşım/Mutfaklarda İş Güvenliği ve Ergonomik Çalışma Koşulları. Yayın Evi: Detay Yayınevi Editör Adı: Ülker Can
2-) Çakır Hacı Ahmet, Zağralı Çakır Egem, 2022. TURİZM VE BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ/TURİZMDE ARAŞTIRMA İÇİN MADDİ KAYNAK BULMA (ÖRNEKLER İLE ANLATIM). Yayın Evi: Detay Yayınevi Editör Adı: Akbaba, Atilla; Lorcu, Fatma; Yılmaz Yazıcı, Senem
3-) Çakır Hacı Ahmet, Zağralı Çakır Egem, 2021. TURİZMDE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR/GÜNCEL GASTRONOMİ EĞİLİMLERİ. Yayın Evi: Eğitim Yayınevi Editör Adı: GÜNDÜZ Cemil
4-) Zağralı Egem, 2019. GÜNCEL TURİZM SORUNLARI/BİLGİ İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ ve SOSYAL MEDYANIN TURİZM SEKTÖRÜNDE KULLANIMI. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Türker Ali, Özaltın Türker Gülay
5-) Zağralı Egem, 2018. GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ/Gastromomi Turizminin Özellikleri. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: AKBABA Atilla, ÇETİNKAYA Neslihan

(C-4) Alanında tanınmış ulusal yayınevlerince yayımlanan kitaplarda bölüm yazarlığı

1-) Kılıç Burhan, Zağralı Egem, Yozukmaz Nisan, 2016. Yiyecek İçecek Yönetimi/TESLİM ALMA VE DEPOLAMA. Yayın Evi: Anadolu Üniversitesi Yayınları Editör Adı: HAKAN SEZEREL, MURAT DOĞDUBAY

(D-11) SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI dışındaki uluslararası indexlerde taranan dergilerde hakemlik

1-) Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi. 2021. Hakemlik Sayısı: 1

(E-1) SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde olmak üzere adayın yazar olarak yer almadığı SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI tarafından taranan yayınlarda adayın eserlerine yapılan atıf.

1-) Turistlerin destinasyon seçiminde rol oynayan bir etken olarak yerel mutfaklar: İzmir Yarımadası’nı ziyaret eden turistlerin algılamaları üzerine bir araştırma - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1

(E-2) ÜAK Tarafından Kabul edilmiş olan uluslararası alan indeksleri tarafından taranan dergilerde yayınlanan tam makalelerde yapılan atıf

1-) Turistlerin Destinasyon Seçiminde Yöresel Yemeklerin Rolü İzmir Yarımadas nı Ziyaret Eden Turistlerin Görüşleri Üzerine Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
2-) Turistlerin destinasyon seçiminde rol oynayan bir etken olarak yerel mutfaklar: İzmir Yarımadası’nı ziyaret eden turistlerin algılamaları üzerine bir araştırma - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
3-) Turistlerin Destinasyon Seçiminde Yöresel Yemeklerin Rolü İzmir Yarımadas nı Ziyaret Eden Turistlerin Görüşleri Üzerine Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2016 Atıf Sayısı: 1

(E-3) SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde olmak üzere adayın yazar olarak yer almadığı SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI dışında taranan yayınlarda adayın eserlerine yapılan atıf

1-) Turistlerin destinasyon seçiminde rol oynayan bir etken olarak yerel mutfaklar: İzmir Yarımadası’nı ziyaret eden turistlerin algılamaları üzerine bir araştırma - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1

(E-4) SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI dışındaki uluslararası indekslerde taranan dergilerde adayın yazar olarak yer almadığı yayınlarda, adayın eserlerine yapılan atıf.

1-) Turistlerin Destinasyon Seçiminde Yöresel Yemeklerin Rolü İzmir Yarımadas nı Ziyaret Eden Turistlerin Görüşleri Üzerine Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
2-) Turistlerin Destinasyon Seçiminde Rol Oynayan Bir etken Olarak Yerel Mutfaklar İzmir Yarımadası nı Ziyaret Eden Turistlerin Algılamaları Üzerine Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
3-) Türk Yemek Kültürü ve Teknolojik Gelişmelerin Yemek Kültürü Üzerine Etkileri - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
4-) Turistlerin Destinasyon Seçiminde Yöresel Yemeklerin Rolü İzmir Yarımadas nı Ziyaret Eden Turistlerin Görüşleri Üzerine Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 4
5-) Turistlerin destinasyon seçiminde rol oynayan bir etken olarak yerel mutfaklar: İzmir Yarımadası’nı ziyaret eden turistlerin algılamaları üzerine bir araştırma - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
6-) Turistlerin Destinasyon Seçiminde Yöresel Yemeklerin Rolü İzmir Yarımadas nı Ziyaret Eden Turistlerin Görüşleri Üzerine Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 10
7-) Türk Yemek Kültürü ve Teknolojik Gelişmelerin Yemek Kültürü Üzerine Etkileri - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
8-) Turistlerin Destinasyon Seçiminde Yöresel Yemeklerin Rolü İzmir Yarımadas nı Ziyaret Eden Turistlerin Görüşleri Üzerine Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 7
9-) Türk Yemek Kültürü ve Teknolojik Gelişmelerin Yemek Kültürü Üzerine Etkileri - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 2
10-) Turistlerin Destinasyon Seçiminde Yöresel Yemeklerin Rolü İzmir Yarımadas nı Ziyaret Eden Turistlerin Görüşleri Üzerine Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 9
11-) Türk Yemek Kültürü ve Teknolojik Gelişmelerin Yemek Kültürü Üzerine Etkileri - Atıf Yılı: -1 Atıf Sayısı: 1

(E-5) Ulusal hakemli dergilerde adayın yazar olarak yer almadığı yayınlarda, adayın eserlerine yapılan atıf.

1-) Turistlerin Destinasyon Seçiminde Yöresel Yemeklerin Rolü İzmir Yarımadas nı Ziyaret Eden Turistlerin Görüşleri Üzerine Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 8
2-) Turistlerin destinasyon seçiminde rol oynayan bir etken olarak yerel mutfaklar: İzmir Yarımadası’nı ziyaret eden turistlerin algılamaları üzerine bir araştırma - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
3-) Türk Yemek Kültürü ve Teknolojik Gelişmelerin Yemek Kültürü Üzerine Etkileri - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
4-) GÜNCEL TURİZM SORUNLARI/BİLGİ İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ ve SOSYAL MEDYANIN TURİZM SEKTÖRÜNDE KULLANIMI - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
5-) Turistlerin Destinasyon Seçiminde Yöresel Yemeklerin Rolü İzmir Yarımadas nı Ziyaret Eden Turistlerin Görüşleri Üzerine Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 7
6-) Turistlerin destinasyon seçiminde rol oynayan bir etken olarak yerel mutfaklar: İzmir Yarımadası’nı ziyaret eden turistlerin algılamaları üzerine bir araştırma - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 3
7-) Turistlerin Destinasyon Seçiminde Yöresel Yemeklerin Rolü İzmir Yarımadas nı Ziyaret Eden Turistlerin Görüşleri Üzerine Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 5
8-) Turistlerin destinasyon seçiminde rol oynayan bir etken olarak yerel mutfaklar: İzmir Yarımadası’nı ziyaret eden turistlerin algılamaları üzerine bir araştırma - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1

(E-6) Yurtdışında yayımlanan, adayın yazar olarak yer almadığı kitaplarda veya bildiri kitaplarında adayın eserlerine yapılan atıf

1-) Turistlerin Destinasyon Seçiminde Yöresel Yemeklerin Rolü İzmir Yarımadas nı Ziyaret Eden Turistlerin Görüşleri Üzerine Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 3
2-) Türk Yemek Kültürü ve Teknolojik Gelişmelerin Yemek Kültürü Üzerine Etkileri - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 2
3-) GÜNCEL TURİZM SORUNLARI/BİLGİ İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ ve SOSYAL MEDYANIN TURİZM SEKTÖRÜNDE KULLANIMI - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
4-) OTEL MUTFAKLARINDA ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İLE MUTFAK ERGONOMİSİ TUTUMLARINA YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
5-) Turistlerin Destinasyon Seçiminde Yöresel Yemeklerin Rolü İzmir Yarımadas nı Ziyaret Eden Turistlerin Görüşleri Üzerine Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 7
6-) Türk Yemek Kültürü ve Teknolojik Gelişmelerin Yemek Kültürü Üzerine Etkileri - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 2
7-) TURİZMDE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR/GÜNCEL GASTRONOMİ EĞİLİMLERİ - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
8-) Turistlerin Destinasyon Seçiminde Yöresel Yemeklerin Rolü İzmir Yarımadas nı Ziyaret Eden Turistlerin Görüşleri Üzerine Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 7
9-) Türk Yemek Kültürü ve Teknolojik Gelişmelerin Yemek Kültürü Üzerine Etkileri - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
10-) Yiyecek İçecek Yönetimi/TESLİM ALMA VE DEPOLAMA - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
11-) Turistlerin destinasyon seçiminde rol oynayan bir etken olarak yerel mutfaklar: İzmir Yarımadası’nı ziyaret eden turistlerin algılamaları üzerine bir araştırma - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
12-) Turistlerin Destinasyon Seçiminde Yöresel Yemeklerin Rolü İzmir Yarımadas nı Ziyaret Eden Turistlerin Görüşleri Üzerine Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
13-) Turistlerin destinasyon seçiminde rol oynayan bir etken olarak yerel mutfaklar: İzmir Yarımadası’nı ziyaret eden turistlerin algılamaları üzerine bir araştırma - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
14-) Türk Yemek Kültürü ve Teknolojik Gelişmelerin Yemek Kültürü Üzerine Etkileri - Atıf Yılı: -1 Atıf Sayısı: 1

(E-7) Yurtiçinde yayımlanan, adayın yazar olarak yer almadığı kitaplarda veya bildiri kitaplarında, adayın eserlerine yapılan atıf.

1-) Turistlerin Destinasyon Seçiminde Yöresel Yemeklerin Rolü İzmir Yarımadas nı Ziyaret Eden Turistlerin Görüşleri Üzerine Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
2-) Yiyecek İçecek Yönetimi/TESLİM ALMA VE DEPOLAMA - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
3-) Turistlerin Destinasyon Seçiminde Yöresel Yemeklerin Rolü İzmir Yarımadas nı Ziyaret Eden Turistlerin Görüşleri Üzerine Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 4

(G-4) TÜBİTAK, TÜBA, KOSGEB, (1002 ve 3001 hariç tüm projeler)SBB, Bakanlıklar vb. kamu kurumları veya özel kuruluşlarca desteklenen ve tamamlanan projede görev (araştırmacı, eğitmen, danışman vb. olarak)

1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: . Proje Türü: Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç). Somut olmayan kültürel miras kapsamında gastronomik pratiklerin incelenmesi: Menteşe. 2022-2023

(I-10) Toplumsal Hizmet Etkinlikleri (bilimsel etkinlikler dışında topluma hizmet kapsamında yapılacak söyleşi, panel, konferans, seminer, eğitim, gezi vb. )

1-) . . . 2017

(I-13) Bölüm başkan yardımcılığı ve anabilim dalı başkanlığı (her yıl için)

1-) . . . 2018

(I-15) Rektörlük tarafından oluşturulan kurul ve komisyonlarda görev almak (her yıl için)

1-) KANTİN, KAFETERYA DENETİM KURULU. Türkiye. . 2016

Verdiği Dersler

AŞÇ1007 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

PİŞİRME YÖNTEMLERİ I

AŞÇ1008 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

PİŞİRME YÖNTEMLERİ II

AŞÇ1511 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

MUTFAK ORGANİZASYONU

AŞÇ2518 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

VEJETERYAN MUTFAK

AŞÇ2520 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

GASTRONOMİDE YENİ TRENDLER

AŞÇ2524 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

SÜSLEME SANATI

TOİ1903 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

KARİYER PLANLAMA

AKD2000 2023-2024 Bahar

AKADEMİK DANIŞMANLIK

AŞÇ1008 2023-2024 Bahar

PİŞİRME YÖNTEMLERİ II

AŞÇ2520 2023-2024 Bahar

GASTRONOMİDE YENİ TRENDLER

AKD2000 2023-2024 Güz

AKADEMİK DANIŞMANLIK

AŞÇ1007 2023-2024 Güz

PİŞİRME YÖNTEMLERİ I

AŞÇ1511 2023-2024 Güz

MUTFAK ORGANİZASYONU

PZR2829 2023-2024 Güz

TURİZM PAZARLAMASI

TOİ1509 2023-2024 Güz

KARİYER PLANLAMA**

TOİ1903 2023-2024 Güz

KARİYER PLANLAMA

AKD2000 2022-2023 Bahar

AKADEMİK DANIŞMANLIK

AŞÇ1008 2022-2023 Bahar

PİŞİRME YÖNTEMLERİ II

AŞÇ2520 2022-2023 Bahar

GASTRONOMİDE YENİ TRENDLER

AŞÇ2532 2022-2023 Bahar

MESLEKİ STAJ (25 İŞ GÜNÜ)

ORD0080 2022-2023 Bahar

Kariyer Planlama

ORD0090 2022-2023 Bahar

Türk Kültürü

YİŞ2508 2022-2023 Bahar

Sıcak Mutfak

YİŞ4504 2022-2023 Bahar

Tatlı, Pasta ve Ekmek Hazırlama Teknikleri

AKD2000 2022-2023 Güz

AKADEMİK DANIŞMANLIK

AŞÇ1007 2022-2023 Güz

PİŞİRME YÖNTEMLERİ I

AŞÇ1511 2022-2023 Güz

MUTFAK ORGANİZASYONU

PZR2829 2022-2023 Güz

TURİZM PAZARLAMASI

TOİ1509 2022-2023 Güz

KARİYER PLANLAMA**

TOİ1903 2022-2023 Güz

KARİYER PLANLAMA