Personel

Öğretim Görevlisi ERHAN İŞLEK
Öğretim Görevlisi
Erhan İşlek
@ E-posta
erhanislek@mu.edu.tr
Telefon
0252 211 5492

Kadro Bilgileri

Görev Birimi

Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu / Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü / Aşçılık Programı

Kadro Birimi

Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu / Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü / Aşçılık Programı

Öğrenim Bilgileri

Lisans

Balıkesir Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Turizm İşletmeciliği 16.06.2000

Yüksek Lisans

Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Turizm İşletmeciliği 16.06.2003

Yayin Bilgileri

(A-3) ÜAK Tarafından Kabul edilmiş olan uluslararsı alan indeksleri tarafından taranan dergilerde yayınlanan tam makale

1-) Bayat Gülşen, İşlek Erhan, 2019. Türk Mutfağı Kapsamında Yöresel Mutfağının Yöre Halkı Tarafından Durumunun Tespit Edilmesi : Iğdır İli Örneği. Avrasya Eğitim ve Literatür Dergisi
2-) Sharıpkhan Lyena, İşlek Erhan, 2019. Milli Kültürümüzün Değerli Bir Parçası Olan Keçeel Sanatlarının İhtiyaç ve Talebinin Araştırılması. Avrasya Bilimler AkademisiAvrasya Eğitim ve Literatür Dergisi

(A-3-Eski) SCI veya SCI Expanded, SSCI, AHCI dışındaki uluslararası indexler tarafından taranan dergilerde yayımlanan tam makale

1-) Akyurt Kurnaz Hande, İşlek Erhan, 2018. Profesyonel Turist Rehberlerinin Marmaris Kırsal Turizm Potansiyeli Hakkında Görüşleri. ınternational journal of social and economic sciences
2-) Kurnaz Alper, İşlek Erhan, 2018. Yöresel Yemeklerin Restoranlar Tarafından Kullanımının Değerlendirilmesi: Marmaris Örneği. Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Bilimler Dergisi
3-) Baysal Kadir, Kurnaz Alper, İşlek Erhan, 2018. Yöresel Yemeklerin Gastronomik Ürün Olarak Kullanılması:Bozdoğan Pideleri Örneği. Journal of Social And Humanities Sciences Research (JSHSR)
4-) Kılınç Şahin Songül, Baysal Kadir, İşlek Erhan, 2018. Geçmişten Günümüze Üzüm Suyunun Yerel Lezzetlere Dönüşümü: Gaziantep Örneği. Journal of Social and Humanities Seciences Research
5-) Türker Burcu, İşlek Erhan, Oktay Kutay, 2018. Sürdürülebilir Turizmde Başarı Faktörleri ve Küçük Turizm İşletmelerine Yönelik Bir Model Önerisi. International Journal of Social Humanities Sciences Research
6-) Alsahıleen Arhaıam Mohamed, Oktay Kutay, İşlek Erhan, 2018. Sales Activities in Hotel Operations An Empirical Research on Antalya Hotels. International Journal of Social Humanities Sciences Research
7-) Baysal Kadir, Kara Ergün, Bingöl Zekeriya, İşlek Erhan, 2017. Bozdoğan Arapapıştı Kanyonunun Eko Turizm Açısından Swot Analizi İle Değerlendirilmesi. Avrasya Bilimler Akademisi Sosyal Bilimler Dergisi
8-) Ayaz Nermin, Üstgörül Yunus Emre, İşlek Erhan, Baysal Kadir, 2017. ANADOLU KÜLTÜR ROTALARINA ÖNERİ: MİTOLOJİ ROTALARI. Eurasia Academy Of Sciences Social Science Journal

(A-5-Eski) Ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış tam makale

1-) Kurnaz Alper, İşlek Erhan, 2018. Aşçılık Kültürünün Festival Turizmi Kapsamında Kullanılması: Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali. Journal of Tourism and Gastronomy Studies
2-) Oktay Kutay, İşlek Erhan, Uğur Yaşar, 2016. Kastamonu da Doğa Turizmi Potansiyelinin Değerlendirilmesi. Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi
3-) Tanrıverdi Haluk, Demirkol Şehnaz, İşlek Erhan, 2001. Dört ve Beş Yıldızlı Otel işletmelerinde çalışan personelin psikolojik sorun ve şikayetleri. Ticaret ve Turizm Eğitim fakültesi Dergisi

(B-1) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri

1-) Kılınç Şahin Songül, İşlek Erhan, Bingöl Zekeriya, 2018. GAZİANTEP MUTFAK KÜLTÜRÜNDE YER ALAN KLASİK LEZZETLERDEN ÖRNEKLER. II. ULUSLARARASITURİZM VE KÜLTÜREL MİRAS KONGRESİ-ŞANLIURFA
2-) Kılınç Songül, İşlek Erhan, 2018. GENÇLERDE OBEZITENIN ÖNLENMESINDE VESAĞLIKLI YAŞAMIN DESTEKLENMESINDE AKDENIZ DIYETININ ROLÜ. III. ULUSLARARASIGENÇLİK ARAŞTIRMALARI KONGRESİ
3-) Akbaş Saim, Avcı Muharrem, Oktay Kutay, İşlek Erhan, 2017. Turizm Fakülteleri Çerçeve Programlarına Helâl Turizm Dersinin Eklenmesi ve Bir İçerik Önerisi. 1. Uluslararası Helâl Turizm Kongresi
4-) Oktay, K., Paçacıoğulları, M., İşlek, E., 2016. Kastamonu’da Gençlik Turizmi Potansiyelinin İncelenmesi. Uluslararası Gençlik Araştırma Kongresi
5-) Oktay Kutay, Paçacıoğlu Miraç, İşlek Erhan, 2016. Kastamonu da Gençlik Turizmi Potansiyelinin İncelenmesi. Uluslararası Gençlik Araştırma Kongresi

(B-2) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.

1-) Avcı Muharrem, Oktay Kutay, İşlek Erhan, 2019. Helal Konseptli Otellerde İnsan Kaynakları Uygulamaları Üzerine Bir İnceleme. 2. International Halal Tourism Congress
2-) Kılınç Şahin Songül, İşlek Erhan, 2019. Gaziantep`de Çoçuğun İlkleri Kültüründe Yer Alan Köstek Kırma ve Hedik Uygulamaları . 3.Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi
3-) Türk Zehra, İşlek Erhan, 2018. Üniversite Öğrencilerinin Gençlik Turizmine İlişkin Algılarının Ölçülmesi: Marmaris TurizmMeslek Yüksekokulu Örneği. 3.Gençlik Araştırmalar Kongresi
4-) Türk Zehra, İşlek Erhan, 2018. Gençlik ve Sosyal Medya. 3.Uluslararası Gençlik Kongresi
5-) Akyurt Kurnaz Hande, İşlek Erhan, 2018. ProfesyonelTuristRehberlerininMarmarisKırsalTurizmPotansiyeli Hakkında Görüşleri. 7. Ulusal Kırsal Turizm Kongresi ve 2. Uluslararası Kırsal Turizm ve Kalkınma Kongremizde
6-) Kılınç Songül, İşlek Erhan, 2018. AgroturizmeOlanTalepteZeytin ÇiftliklerininÖnemi: DatçaOlive Farm Örneği. 2nd INTERNATIONALRURAL TOURISM ANDDEVELOPMENT CONGRESS
7-) Kurnaz Alper, İşlek Erhan, 2018. Yöresel Yemeklerin Restoranlar Tarafından KullanımınınDeğerlendirilmesi: Marmaris Örneği. 2nd INTERNATIONALRURAL TOURISM ANDDEVELOPMENT CONGRESS
8-) Akyurt Kurnaz Hande, Kurnaz Alper, İşlek Erhan, 2017. Ön Lisans Turizm Rehberliği Eğitimi Alan ÖğrencilerinGeleceğe ait düGüncelerini belirlenmesi: Marmaris TMYOÖrneği. II. ULUSLARARASI GENÇLİK ARAŞTIRMALARI KONGRESİ
9-) Baysal Kadir, Karadağ Ümit, İşlek Erhan, 2017. Marmaris‘e Ait Yöresel Yemeklerin Gastronomi Turizm Açısından Değerlendirilmesi. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi
10-) Ayaz Nermin, Üstgörül Yunus Emre, İşlek Erhan, 2017. Klasik Yunan Mitolojisindeki Söylencelerin Anadolu Kültür Turizmindeki Yeri. International Tourism and Cultural Heritage Congress
11-) Değişgel Sedat, İşlek Erhan, 2017. Azerbaycan ve Türkiye Mutfak Kültürleri Arasında Bir Karşılaştırma. I. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi
12-) Kara Ergün, Baysal Kadir, İşlek Erhan, Kaya Attila, 2017. Üniversite Öğrencilerinin Konaklama Tercihleri: Marmaris Örneği. II. Uluslararası Gençlik Araştırmaları Kongresi
13-) Kara Ergün, Bingöl Zekeriya, İşlek Erhan, Demircan Şeyhmus, 2017. Selimiye Köyü’nde Turizmin Etkileri Üzerine Genç İşletmecilerin Turizm Algısı. II. Uluslararası Gençlik Araştırmaları Kongresi

(B-3) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda poster şeklinde sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.

1-) Baysal Kadir, Bingöl Zekeriya, İşlek Erhan, 2017. Yöresel Ürünlerin Gastronomi Turizmi Açısından Önemi: Marmaris Çam Balı ve Arı Ürünleri (POSTER). I. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi

(B-4) Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri

1-) Oktay, K., İşlek, E., Ergin, E., 2016. Kastamonu İlinde Turizmi Tanıtma Stratejileri Üzerine Bir Araştırma. 17. Ulusal Turizm Kongresi
2-) Oktay Kutay, İşlek Erhan, Ergin Emre, 2016. Kastamonu İlinde Turizmi Tanıtma Stratejileri Üzerine Bir Araştırma. 17. Ulusal Turizm Kongresi

(B-5) Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.

1-) Baysal Kadir, Kurnaz Alper, İşlek Erhan, 2018. Yöresel Yemeklerin GastronomikÜrün Olarak Kullanılması:Bozdoğan Pideleri Örneği. Gastronomi Zirvesi Gastronomi Kongresi
2-) Kurnaz Alper, İşlek Erhan, 2018. Aşçılık Kültürünün Festival Turizmi Kapsamında Kullanılması: Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali. Gastronomi Zirvesi Gastronomi Kongresi

(D-6) SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI dışındaki uluslararası indekslerde taranan dergilerde yardımcı editörlük/ alan editörlüğü ya da yayın kurulu üyeliği

1-) Editörlük Türü: Dergi. 2019. Eurasian Education Literature Journal.

(E-2) ÜAK Tarafından Kabul edilmiş olan uluslararası alan indeksleri tarafından taranan dergilerde yayınlanan tam makalelerde yapılan atıf

1-) Yöresel Yemeklerin Restoranlar Tarafından Kullanımının Değerlendirilmesi: Marmaris Örneği - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
2-) Aşçılık Kültürünün Festival Turizmi Kapsamında Kullanılması: Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
3-) Aşçılık Kültürünün Festival Turizmi Kapsamında Kullanılması: Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1

(E-4) SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI dışındaki uluslararası indekslerde taranan dergilerde adayın yazar olarak yer almadığı yayınlarda, adayın eserlerine yapılan atıf.

1-) Yöresel Yemeklerin Restoranlar Tarafından Kullanımının Değerlendirilmesi: Marmaris Örneği - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1

(S-2) Karma sanat etkinliklerine katılma.*(sergi, proje, uygulama,

1-) SERGİLER/Üniversitelerin düzenlediği sergiler /. 2017. Kaybolmaya Yüz Tutmuş El Sanatlarından Oluşan Karma Sergisi
2-) SERGİLER/Üniversitelerin düzenlediği sergiler /. 2017. Yaşanmış Kültürel Varlıklarından Oluşan Karma Sergisi
3-) SERGİLER/Kamu Kuruluşlarınca düzenlenen sergiler /. 2017. Kültürel Yansımalar Temalı Karma Sergisi
4-) SERGİLER/Sempozyuma katılım . 2016. Gastronomi Turizmi Kongresi

Verdiği Dersler

AKD1000 2023-2024 Bahar

AKADEMİK DANIŞMANLIK

AŞÇ1010 2023-2024 Bahar

MUTFAK PLANLAMA

AŞÇ1012 2023-2024 Bahar

MESLEK STAJI (30 İŞ GÜNÜ)

AŞÇ1902 2023-2024 Bahar

TEMEL MUTFAK BİLGİSİ**

AŞÇ2510 2023-2024 Bahar

MUTFAK ÇEŞİTLERİ

AŞÇ2512 2023-2024 Bahar

GIDA ÜRÜNLERİNDE DUYUSAL ANALİZ TEKNİKLERİ

AKD1000 2023-2024 Güz

AKADEMİK DANIŞMANLIK

AŞÇ1010 2023-2024 Güz

MUTFAK PLANLAMA

AŞÇ1012 2023-2024 Güz

MESLEK STAJI (30 İŞ GÜNÜ)

AŞÇ1517 2023-2024 Güz

MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ

AŞÇ1901 2023-2024 Güz

BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ

AŞÇ2503 2023-2024 Güz

YÖRESEL MUTFAKLAR

AŞÇ2505 2023-2024 Güz

TÜRK MUTFAĞI

AŞÇ2519 2023-2024 Güz

MESLEKİ STAJ (25 İŞ GÜNÜ)

İKR2511 2023-2024 Güz

YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE MAALİYET KONTROLÜ

AKD1000 2022-2023 Bahar

AKADEMİK DANIŞMANLIK

AŞÇ1010 2022-2023 Bahar

MUTFAK PLANLAMA

AŞÇ1012 2022-2023 Bahar

MESLEK STAJI (30 İŞ GÜNÜ)

AŞÇ1902 2022-2023 Bahar

TEMEL MUTFAK BİLGİSİ**

AŞÇ2510 2022-2023 Bahar

MUTFAK ÇEŞİTLERİ

AŞÇ2906 2022-2023 Bahar

TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ

AKD1000 2022-2023 Güz

AKADEMİK DANIŞMANLIK

AŞÇ1517 2022-2023 Güz

MUTFAKTA KALİTE YÖNETİMİ

AŞÇ1901 2022-2023 Güz

BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ

AŞÇ2505 2022-2023 Güz

TÜRK MUTFAĞI

AŞÇ2519 2022-2023 Güz

MESLEKİ STAJ (25 İŞ GÜNÜ)

İKR2511 2022-2023 Güz

YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE MAALİYET KONTROLÜ