(A-1) SCI veya SCI Expanded, SSCI, AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanan tam makale
1-) Yipel Mustafa, Kürekci Cemil, Tekeli İbrahim Ozan, Metli Murat, Sakin Fatih, 2017. Determination of selected antibiotics in farmed fish species using LC-MS/MS. AQUACULTURE RESEARCH
(A-7) ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde
yayımlanmış makale
1-) Öner Süleyman, Metli Murat, 2021. Determination of Heavy Metal Level in Grey Mullet (Mugil cephalus, Linnaeus, 1758) Fish Caught from Bafa Lake. Kocatepe Veterinary Journal
2-) Gökmen Mukadderat, Önen Adem, Ektik Nisanur, Kara Recep, Torlak Emrah, Metli Murat, 2017. Detection of Prevalence, Antibiotic Resistance and Virulence Factors of Enterococcus spp. Isolated From Ready to Eat Foods. Kocatepe Veteriner Dergisi
(A-8) Ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış tam makale
1-) Metli Murat, Yakar Yasin, Tekeli Yener, 2015. Determination of Antibiotic Residues in Chicken Liver by Liquid Chromatography-Tandem Mass Spectrometry. Adıyaman Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
(B-2) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi
bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve
özet metin olarak yayımlanan bildiri.
1-) Metli Murat, Aksoy Kemal, 2021. Validation of Antibiotic Residue Analysis in Edible Animal Tissues with LC-MS/MS on the
Basis of European Union Directive 2002/657/EC. 9. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi
2-) Metli Murat, 2019. Milas Countryside Cheese Production Culture. 3. International Rural Tourism and Development Congress
(B-4) Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri
1-) Günşen Uğur, Eryiğit Ayşegül, Metli Murat, Coşkun Yasemin, 2006. İhracata Yönelik Olarak Avlanan Beyaz Kum Midyelerinde (Venüs Gallina, Venüs Verrucosa, Cardium Edule) Biyotoksin Varlığının İncelenmesi. 2. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi (Uluslar arası Katılımlı) Bildiri Kitabı
(B-5) Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel,
sanatsal toplantılarda sözlü sunulan ve özet metin olarak
yayımlanan bildiri.
1-) Metli Murat, 2015. Çevre Kirleteni ve Gıda Bulaşanı Olarak Pestisitler. Hatay’ın Çevre Sorunları ve Çözüm Önerileri Sempozyumu
2-) Metli Murat, Yakar Yasin, Sarıgöz Adem, 2015. Balda Naftalinin Ultrasonik Destekli Katı Faz Mikro Ekstraksiyonu (SPME) ve Gaz Kromatografi Mass Spektrometri (GC-MS) ile tespiti. 6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi (Uluslar arası Katılımlı)
(B-6) Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel,
sanatsal toplantılarda poster şeklinde sunulan ve özet
metin olarak yayımlanan bildiri.
1-) Yakar Yasin, Metli Murat, 2015. Bazı Baharatlarda Pestisit Kalıntılarının LC-MS/MS ile İncelenmesi. 15. Ulusal Kromatografi Kongresi
2-) Metli Murat, Yakar Yasin, Tekeli Yener, 2015. Tavuk Ciğerinde Antibiyotik Kalıntılarının Likit Kromatografi Tandem Mass Spektrometri (LC-MS/MS) İle Belirlenmesi. 6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi (Uluslararası Katılımlı)
3-) Metli Murat, Yakar Yasin, 2015. Hatay’da Satışa Sunulan Bazı Hazır Gıdalarda LC-UV ile Benzoik Asit ve Sorbik Asit Aranması. 15. Ulusal Kromatografi Kongresi
4-) Metli Murat, Yakar Yasin, 2015. Hatay’da Satışa Sunulan Bal Örneklerinde GC-MS ile Naftalin Aranması. 15. Ulusal Kromatografi Kongresi
5-) Yakar Yasin, Tekeli Yener, Sarıgöz Adem, Metli Murat, 2012. Hatay’da Yerel Marketlerden Alınan Üzüm Numunelerinin Pestisit Kalıntısı Bakımından İncelenmesi. 6. Ulusal Analitik Kimya Kongresi
6-) Yakar Yasin, Sarıgöz Adem, Metli Murat, Tekeli Yener, 2011. Hatay’da Yerel Marketlerde Satılan Bazı Sebzelerin Pestisit Kalıntılarının LC-MS/MS ile Belirlenmesi. Kromatografi 2011 Kongresi
(C-4) Alanında tanınmış ulusal yayınevlerince yayımlanan kitaplarda bölüm yazarlığı
1-) Muz Mustafa Necati, Metli Murat, 2024. ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ/ARILARIN SAĞLIKLI BESLEME USULLERİ. Yayın Evi: Ankara Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Editör Adı: MUZ MUSTAFA NECATİ
2-) Muz Mustafa Necati, Sorucu Ali, Metli Murat, 2024. ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ/İYİ ARICILIK UYGULAMALARI KAPSAMINDA ARI ÜRÜNLERİ. Yayın Evi: Ankara Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Editör Adı: MUZ MUSTAFA NECATİ
(D-10) SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde hakemlik
1-) Journal of Food Science and Technology. 2022. Hakemlik Sayısı: 1
2-) Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 2019. Hakemlik Sayısı: 1
(D-11) SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI dışındaki uluslararası indexlerde taranan dergilerde hakemlik
1-) PLOS Sustainability and Transformation. 2021. Hakemlik Sayısı: 1
(D-12) Diğer bilimsel, sanatsal ya da mesleki hakemli hakemlik
1-) Animal Health Production and Hygiene. 2023. Hakemlik Sayısı: 1
2-) Kocatepe Veterinary Journal. 2022. Hakemlik Sayısı: 1
3-) Kocatepe Veterinary Journal. 2021. Hakemlik Sayısı: 1
4-) Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi. 2019. Hakemlik Sayısı: 1
5-) Kocatepe Veteriner Dergisi. 2018. Hakemlik Sayısı: 1
6-) Kocatepe Veteriner Dergisi. 2018. Hakemlik Sayısı: 1
7-) Kocatepe Veteriner Dergisi. 2018. Hakemlik Sayısı: 1
8-) Kocatepe Veteriner Dergisi. 2018. Hakemlik Sayısı: 1
(E-1) SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI tarafından
taranan dergilerde olmak üzere adayın yazar olarak yer
almadığı SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI
tarafından taranan yayınlarda adayın eserlerine yapılan
atıf.
1-) Determination of selected antibiotics in farmed fish species using LC-MS/MS - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 4
2-) Detection of Prevalence, Antibiotic Resistance and Virulence Factors of Enterococcus spp. Isolated From Ready to Eat Foods - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
3-) Determination of selected antibiotics in farmed fish species using LC-MS/MS - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 3
4-) Determination of selected antibiotics in farmed fish species using LC-MS/MS - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 3
5-) Detection of Prevalence, Antibiotic Resistance and Virulence Factors of Enterococcus spp. Isolated From Ready to Eat Foods - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1
6-) Determination of selected antibiotics in farmed fish species using LC-MS/MS - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1
7-) Determination of selected antibiotics in farmed fish species using LC-MS/MS - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı: 1
(E-2) ÜAK Tarafından Kabul edilmiş olan uluslararası alan
indeksleri tarafından taranan dergilerde yayınlanan tam
makalelerde yapılan atıf
1-) Determination of selected antibiotics in farmed fish species using LC-MS/MS - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
(E-3) SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI tarafından
taranan dergilerde olmak üzere adayın yazar olarak yer
almadığı SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI
dışında taranan yayınlarda adayın eserlerine yapılan atıf
1-) Determination of selected antibiotics in farmed fish species using LC-MS/MS - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1
(E-4) SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI dışındaki
uluslararası indekslerde taranan dergilerde adayın yazar
olarak yer almadığı yayınlarda, adayın eserlerine yapılan
atıf.
1-) Detection of Prevalence, Antibiotic Resistance and Virulence Factors of Enterococcus spp. Isolated From Ready to Eat Foods - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
2-) Determination of Antibiotic Residues in Chicken Liver by Liquid Chromatography-Tandem Mass Spectrometry - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
3-) Detection of Prevalence, Antibiotic Resistance and Virulence Factors of Enterococcus spp. Isolated From Ready to Eat Foods - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
4-) Determination of Antibiotic Residues in Chicken Liver by Liquid Chromatography-Tandem Mass Spectrometry - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
5-) Determination of Antibiotic Residues in Chicken Liver by Liquid Chromatography-Tandem Mass Spectrometry - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 2
(E-5) Ulusal hakemli dergilerde adayın yazar olarak yer
almadığı yayınlarda, adayın eserlerine yapılan atıf.
1-) Determination of Antibiotic Residues in Chicken Liver by Liquid Chromatography-Tandem Mass Spectrometry - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1
(E-6) Yurtdışında yayımlanan, adayın yazar olarak yer
almadığı kitaplarda veya bildiri kitaplarında adayın
eserlerine yapılan atıf
1-) Determination of selected antibiotics in farmed fish species using LC-MS/MS - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
(F-3) Lisansüstü/Tıpta Uzmanlık/ Sanatta Yeterlilik tez
çalışmaları savunma sınavlarında jüri üyesi olarak görev
almak
1-) Tez Adı: Aydın ilinde tüketime sunulan ticari kefirlerin kimyasal ve mikrobiyolojik kalitelerinin belirlenmesi. Konu: Aydında tüketime sunulan, probiyotik özellikleri ile öne çıkan ve bir süt ürünü olan kefirin mikrobiyolojik ve kimyasal özellikleri araştırılmış; elde edilen sonuçlara göre örneklerin Türk Gıda Kodeksi Fermente Ürünler Tebliğine uygun olduüu tespit edilmiştir.. Hatice Gül-ATEŞ. 2021
2-) Tez Adı: Şanlıurfa’da tüketilen bazı sebzelerin pestisit kalıntısı bakımından incelenmesi. Konu: Şanlıurfa'da yoğun bir şekilde tüketimi yapılan bazı sebzelerde pestisit kalıntısı araştırılmış; sebzelerin büyük çoğunluğunda en az bir pestisite rastlanmış, bunların da çoğunluğunun TGK Pestisitlerin Maksimum Kalıntı Limitleri Yönetmeliğinde bildirilen sınırların üzerinde olduğu tespit edilmiştir.. Fatma -YURTTAŞ. 2021
3-) Tez Adı: Aydın'da tüketime sunulan süzme yoğurtların kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesinin belirlenmesi. Konu: Bu çalışmada, 2017 yılının Temmuz ve Ağustos aylarında Aydın ilinde satışa sunulan, 30 adet halk pazarlarından ve 30 adet de mandıra-marketlerden olmak üzere toplamda 60 adet süzme yoğurt örneği, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri yönünden incelenmiştir. MAHMUT-GÜLLÜ. 2019
4-) Tez Adı: Süt bazlı infant formülalarında aflatoksin M1 düzeyinin belirlenmesi. Konu: Bu çalışma Türkiye piyasasında tüketime sunulan süt bazlı infant formülalarında bebek sağlığı üzerine ciddi toksikolojik etkisi olabilen mikotoksin çeşitlerinden birisi olan Aflatoksin M1 (AFM1)'in varlığı ve düzeyinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. . MUSTAFA TALHA-OK. 2019
(G-3) TÜBİTAK, TÜBA, KOSGEB (1002 ve 3001 hariç tüm
projeler)SBB, Bakanlıklar vb. kamu kurumları veya özel
kuruluşlarca desteklenen ve tamamlanan proje
yürütücülüğü
1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Yürütücü. Konu: . Proje Türü: Diğer Kamu Kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları Hariç). Bursa İli Bazı Semt Pazarları ve Marketlerinde Satışa Sunulan Bazı Balık Türlerinin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi. 2003-2006
(G-7) Tamamlanmış Bilimsel Araştırma Projelerinde (BAP)
yürütücülük
1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Yürütücü. Konu: . Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Kurbanlık Hayvanlarda Antibiyotik Kalıntı Varlığının ve Yaygınlığının Belirlenmesi. 2019-2021
(G-8) Tamamlanmış Bilimsel Araştırma Projelerinde (BAP)
görev alma (araştırmacı, eğitmen, danışman vb. olarak)
1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: Propolis bal arılarının çevre bitkilerin reçine, zamk ve müsilaj gibi salgılarını toplayarak kendi enzimleri ile karıştırarak ürettikleri önemli bir üründür. Propolis içeriğinde 300'den fazla kimyasal tespit edilirken önemli düzeyde fenolik bileşik bulunmaktadır. Bu fenolik bileşenler propolise birçok biyolojik aktivite kazandırırlar. Gıdalarda bulunan fenolik bileşenler de birçok biyolojik aktivite gösterirken aynı zamanda CYP-450 enzimlerini etkileyerek ilaç etkileşimine sebep olmaktadırlar. Propolis içeriğindeki fenolik bileşenlerden dolayı CYP-450 enzimini etkileyerek olası gıda--ilaç etkileşimi yapabilecek bir gıda potansiyelindedir. Bu çalışmada propolisin CYP-450 ile metabolize edilen Enrofloksasin antibiyotiğini farmakokinetik olarak etkileyip etkilemediği incelendi.. Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Propolis ile Enrofloksasin'in farmakokinetik etkileşiminin incelenmesi. 2019-2020
2-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: . Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Ege Bölgesi'nde süt ineklerinde subklinik ketozis prevalansı ve metabolik ve reprodüktif hastalıklar ile ilişkisi.. 2019-2021
(I-12) Bölüm başkanlığı, Dekan/Yüksekokul/Enstitü
yardımcılığı (her yıl için
1-) Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölüm Başkanlığı. Türkiye. . 2024
2-) Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölüm Başkanlığı. Türkiye. . 2023
3-) Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölüm Başkanlığı. . . 2022
4-) Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölüm Başkanlığı. Türkiye. . 2021
5-) Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölüm Başkanlığı. Türkiye. . 2020
6-) Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölüm Başkanlığı. Türkiye. . 2019
7-) Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölüm Başkanlığı. Türkiye. . 2018
(I-13) Bölüm başkan yardımcılığı ve anabilim dalı başkanlığı
(her yıl için)
1-) Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanlığı. Türkiye. . 2024
2-) Gıda Hijyeni Anabilim Dalı Başkanlığı. Türkiye. . 2024
3-) Veteriner Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanlığı. Türkiye. . 2024
4-) Veteriner Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanlığı. Türkiye. . 2023
5-) Gıda Hijyeni Anabilim Dalı Başkanlığı. Türkiye. . 2023
6-) Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanlığı. Türkiye. . 2023
7-) Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanlığı. Türkiye. . 2022
8-) Veteriner Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanlığı. . . 2022
9-) Gıda Hijyeni Anabilim Dalı Başkanlığı. . . 2022
10-) Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanlığı. Türkiye. . 2021
11-) Gıda Hijyeni Anabilim Dalı Başkanlığı. Türkiye. . 2021
12-) Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanlığı. Türkiye. . 2021
13-) Gıda Teknolojisi Ana Bilim Dalı Başkanlığı. Türkiye. . 2020
14-) Gıda Hijyeni Anabilim Dalı Başkanlığı. Türkiye. . 2020
15-) Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanlığı. Türkiye. . 2020
16-) Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanlığı. Türkiye. . 2019
17-) Gıda Hijyeni Anabilim Dalı Başkanlığı. Türkiye. . 2019
18-) Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanlığı. Türkiye. . 2019
19-) Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanlığı. Türkiye. . 2018
20-) Gıda Hijyeni Anabilim Dalı Başkanlığı. Türkiye. . 2018
21-) Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanlığı. Türkiye. . 2018
(I-14) Azami ders saati dışında verilen dersler (her yarıyıl için
ders başına) (toplamda yıllık 30 puanı geçemeyecek
şekilde)
1-) Gıda Hijyeni ve Teknolojisi dersi. . . 2024
2-) Gıda Hijyeni ve Teknolojisi dersi. . . 2023
3-) Gıda Hijyeni ve Teknolojisi dersi. . . 2022
4-) Gıda Hijyeni ve Teknolojisi dersi. Türkiye. . 2021
(I-6) Ulusal sempozyum, kongre, çalıştay, festival, bilimsel
yaz okulu, bienal, trienal gibi bilimsel, sanatsal ve
tasarıma yönelik etkinliklerde görev almak; ulusal spor
organizasyonlarında hakemlik, antrenörlük, idarecilik
yapmak.
1-) 10. Veteriner Gıda hijyeni ve Teknolojisi Kongresi hakem Kurulu Üyeliği. Türkiye. . 2024
2-) 9. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi Poster Değerlendirme Kurulu Üyeliği. Antalya/TÜRKİYE. . 2021
3-) Hastalıktan Ari İşletme Çalıştayı. Türkiye. . 2020
4-) CoViD 19 - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bodrum Bilimsel Çalışma Grubu Çalıştayı. Türkiye. . 2020
5-) Hatay’ın Çevre Sorunları ve Çözüm Önerileri Sempozyumu. Türkiye. . 2015