Personel

Öğr.Gör.Dr. YUSUF YİĞİT
Öğr.Gör.Dr.
Yusuf Yiğit
@ E-posta
yusufyigit@mu.edu.tr
Telefon
0252 211 3217

Kadro Bilgileri

Görev Birimi

Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu / Otel Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü / Aşçılık Programı

Kadro Birimi

Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu / Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü / Aşçılık Programı

Öğrenim Bilgileri

Lisans

Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Aile Ekonomisi Beslenme Öğretmenliği 2004

Yüksek Lisans

Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Aile Ekonomisi Beslenme Eğitimi 2010

Doktora

Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Besin Hijyeni 14.02.2024

Yayin Bilgileri

(A-3-Eski) SCI veya SCI Expanded, SSCI, AHCI dışındaki uluslararası indexler tarafından taranan dergilerde yayımlanan tam makale

1-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2020. SEBZELERİN SAĞLIKLI BESLENMEYE ETKİSİ. TURAN-SAM
2-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2020. PROBİYOTİK BESİNLERİN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ. TURAN-SAM

(A-5) SCI veya SCI Expanded, SSCI, AHCI dışındaki uluslararası indexler tarafından taranan dergilerde yayımlanan tam makale

1-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2023. MUĞLA SUSAMI ve TÜRK MUTFAĞINDA KULLANIMI . TURAN-SAM
2-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2023. SLOW FOOD ve CİTTASLOW KAVRAMLARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA AÇISINDAN ÖNEMİ . TURAN-SAM
3-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2023. YENİLEBİLİR YABANİ ORMAN MEYVELERİNİN FAYDALARI ve GASTRONOMİDE. TURAN-SAM
4-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2023. TÜRK MUTFAĞINDA HELVA. TURAN-SAM
5-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2023. GASTRONOMİ ALANINDA GIDA ATIK YÖNETİMİ ve TÜRKİYE AÇISINDAN ÖNEMİ. TURAN -SAM
6-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2020. BOLU MUTFAĞI YÖRESEL YEMEKLERİ. TURAN-SAM
7-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2019. GASTRONOMİK ÜRÜNLER SOKAK LEZZETLERİ. TURAN -SAM
8-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2019. İŞ YAŞAMIMDA MOBBİNG. TURAN-SAM
9-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2019. GASTRONOMİ EKONOMİSİNİN YENİ ÜRÜNÜ KAPARİ. TURAN-SAM
10-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2019. MUĞLA YÖRESEL YEMEKLERİ. TURAN-SAM
11-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2019. KIRŞEHİR MUTFAĞI YÖRESEL YEMEKLERİ. TURAN-SAM
12-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2019. DEĞERLER EĞİTİMİ ve OKUL. TURAN-SAM
13-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2018. DATÇA YEREL ÜRÜNLERİNİN İLÇENİN KIRSAL KALKINMASINA ETKİSİ. TURAN-SAM
14-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2018. TURİZM BÖLGELERİNDE KENTLEŞME. TURAN-SAM
15-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2016. FONKSİYONEL GIDA ÖZELLİĞİYLE CEVİZ VE KAMANCEVİZİ. ULUSLARARASI BİLİMSEL ARAŞTIRMLAR DERGİSİ

(B-1) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri

1-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2019. Doğu Marmara Bölgesinde Aternatif Turizm Alanı Çepni Köyü. IIII. INTERNATIONAL RURAL TOURISM AND DEVELOPMENT CONGRESS
2-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2019. MESLEKİ EĞİTİMDE GASTRONOMİ. INTERNATİONAL CONTEMPORARY EDUCATIONAL RESEARCH CONGRESS
3-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2019. Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Kırsal Kalkınma Açısından Önemi. IIII. INTERNATIONAL RURAL TOURISM AND DEVELOPMENT CONGRESS
4-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2018. SAĞLIKLI BESLENME AÇISINDAN GÜVENLİ GIDA. 3.ULUSLARARASI SOSYAL BEŞERİ VE EĞİTİM BİLİMLERİ KONGRESİ
5-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2018. TÜKETİM KÜLTÜRÜ VE GENÇLİK. 3.GENÇLİK ARAŞTIRMALARI KONGRESİ
6-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2018. MAKROBİYOTİK BESLENME TARZININ SAĞLIKLI BESLENME AÇISINDAN İNCELENMESİ. 3.ULUSLARARASI SOSYAL BEŞERİ VE EĞİTİM BİLİMLERİ KONGRESİ
7-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2018. YEREL EKONOMİ AÇISINDAN YENİLENİLİR MANTARLAR. III.KAORU ISHIKAWA BUSINESS ADMISNISTRATION and ECONONOMY CONGRESS
8-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2018. GASTORNOMİ VE YEREL EKONOMİ. III.KAORU IDHIKAWA BUSINESS ADMİSNISTRATİON and ECONOMY CONGRESS
9-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2018. GENÇLERİN BESLENME SORUNLARI. 3.GENÇLİK ARAŞTIRMALARI KONGRESİ
10-) Ay Emine, Yiğit Yusuf, 2016. BAL BESLENME VE SAĞLIK. 3rd INTERNATIONAL CONGRESS ON SOCIALSCIENCES, CHINA TO ADRIATIC
11-) Ay Emine, Yiğit Yusuf, 2016. Sürdürülebilir Kalkınma Mesleki Eğitim. Uluslararası Yükseköğretimde Mesleki Eğitim ve Öğretim Sempozyumu
12-) Ay Emine, Yiğit Yusuf, 2016. KENTSELLEŞME BÖLGELERİNDE EĞİTİM. UluslararasI Çağdaş Eğitim Araştırmaları Kongresi
13-) Ay Emine, Yiğit Yusuf, 2016. Popüler Kültür Gençlik. Uluslararası Gençlik Araştırmaları Kongresi
14-) Yiğit Yusuf, Ay Emine, 2016. OSMANLI MUTFAK KÜLTÜRÜ. 3rd INTERNATIONAL CONGRESS ON SOCIALSCIENCES, CHINA TO ADRIATIC
15-) Yiğit Yusuf, Ay Emine, 2016. Gençlerin Beslenme Alışkanlıkları ve Obezite. Uluslararası Gençlik Araştırmaları Kongresi

(B-2) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.

1-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2017. ÖNLİSANS OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ VE TURİZM PROGRAMI ÖĞRENCİLERİNİN KARİYER BEKLENTİLERİ. 3.ULUSLARARASI GİRİŞİMCİLİK, İSTİHDAM VE KARİYER KONGRESİ
2-) Öner Süleyman, Yiğit Yusuf, 2017. Anadolu Kültür Mirası Varlıklarının Kültür Turizmindeki Yeri ve Önemi. ULUSLARARASI TURİZM VE KÜLTÜREL MİRAS KONGRESİ
3-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2017. THE ACEDEMİC SUCCESFUL EFFECT OF PSYCHOLOGİCAL PROBLEMS OF UNIVERSITY STUDENTS. 2.ULUSLARARASI ÇAĞDAŞ EĞİTİM ARAŞTIRMALARI KONGRESİ
4-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2017. Popüler Kültürün Yeme İçme Alışkanlıklarına Etkisi. INTERNATIONAL MULTIDISCIPLINARY CONGRES OF EURASIA
5-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2017. Yöresel Özellikleriyle Tarhana Çeşitlerinin Beslenme Açısından İncelenmesi. II.INTERNATIONAL SCIENTIFIC RESEARCHES CONGRES ON HUMANITIES AND SOCIAL SCIENCES
6-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2017. Zerdeçal Bitkisi Özellikleri Faydaları ve Kullanım Alanları. INTERNATIONAL MULTIDISCIPLINARY CONGRESS OF EURASIA
7-) Ay Emine, Yiğit Yusuf, 2016. Turizm Kentlerinde Kentleşme Kırsal Kalkınma İlişkisi. 1st International ScientificResearches Congress - Humanity andSocial Sciences (IBAD-2016)

(B-3) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda poster şeklinde sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.

1-) Yiğit Yusuf, Ay Emine, 2016. Okul Sağlığı ve Hijyen. UluslararasıYükseköğretimde Mesleki Eğitim ve Öğretim Sempozyumu

(B-5) Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.

1-) Yiğit Yusuf, Ay Emine, Biçici Fırat, 2016. Kırsal Turizm Gelişiminde Yerel Ürünlerin Önemi : Datça Yarımadası Örneği. Ulusal Kırsal Turizm Sempozyumu

(C-1) Alanında tanınmış uluslar arası yayınevlerince yayımlanan kitap yazarlığı

1-) Ay Yiğit Emine, Yiğit Yusuf, 2018. EĞİTİM YOKSULLUK İLİŞKİSİ VE İNSAN HAKLARI/. Yayın Evi: LAMBERT ACADEMİC PUBLİSHİNG Editör Adı: Nevide AKPINAR DELLAL,Özgür YILDIZ

(C-3) Alanında tanınmış uluslararası yayınevlerince yayımlanan kitaplarda bölüm yazarlığı

1-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2023. TURİZMDE DİJİTAL GELECEK :SEYAHAT,KONAKLAMA,REHBERLİK VE GASTORONOMİDE TEKNOLOJİK TRENDLER VE YENİLİKÇİ UYGULAMALAR/YEREL MUTFAĞIN DİJİTALEŞMESİ: KÜLTÜREL MİRASIN KORUNMASI VE YENİLENMESİ. Yayın Evi: DETAY YAYINCILIK Editör Adı: Cemil GÜNDÜZ

(C-4) Alanında tanınmış ulusal yayınevlerince yayımlanan kitaplarda bölüm yazarlığı

1-) Yiğit Yusuf, Ay Yiğit Emine, 2021. Temel Mutfak Bilimleri/Mutfakta Ön Hazırlık. Yayın Evi: Detay Yayıncılık Editör Adı: Doç.Dr Yılmaz SEÇİM ,Dr Selman BAYRAKCI

(E-3) SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde olmak üzere adayın yazar olarak yer almadığı SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI dışında taranan yayınlarda adayın eserlerine yapılan atıf

1-) BAL BESLENME VE SAĞLIK - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1

(E-4) SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI dışındaki uluslararası indekslerde taranan dergilerde adayın yazar olarak yer almadığı yayınlarda, adayın eserlerine yapılan atıf.

1-) BAL BESLENME VE SAĞLIK - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
2-) PROBİYOTİK BESİNLERİN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
3-) GASTORNOMİ VE YEREL EKONOMİ - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
4-) OSMANLI MUTFAK KÜLTÜRÜ - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
5-) GASTRONOMİK ÜRÜNLER SOKAK LEZZETLERİ - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
6-) FONKSİYONEL GIDA ÖZELLİĞİYLE CEVİZ VE KAMANCEVİZİ - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
7-) TURİZM BÖLGELERİNDE KENTLEŞME - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
8-) GASTRONOMİK ÜRÜNLER SOKAK LEZZETLERİ - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 2
9-) FONKSİYONEL GIDA ÖZELLİĞİYLE CEVİZ VE KAMANCEVİZİ - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1

(E-7) Yurtiçinde yayımlanan, adayın yazar olarak yer almadığı kitaplarda veya bildiri kitaplarında, adayın eserlerine yapılan atıf.

1-) MUĞLA YÖRESEL YEMEKLERİ - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
2-) FONKSİYONEL GIDA ÖZELLİĞİYLE CEVİZ VE KAMANCEVİZİ - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
3-) DEĞERLER EĞİTİMİ ve OKUL - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
4-) BOLU MUTFAĞI YÖRESEL YEMEKLERİ - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
5-) KIRŞEHİR MUTFAĞI YÖRESEL YEMEKLERİ - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1

(G-4) TÜBİTAK, TÜBA, KOSGEB, (1002 ve 3001 hariç tüm projeler)SBB, Bakanlıklar vb. kamu kurumları veya özel kuruluşlarca desteklenen ve tamamlanan projede görev (araştırmacı, eğitmen, danışman vb. olarak)

1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Danışman. Konu: Datça ve Marmaris Ballarının Yangın Sonrası Kalite Ölçütlerine Uygunluğunun İncelenmesi. Proje Türü: TÜBİTAK PROJESİ. Datça ve Marmaris Ballarının 2021 yangınları Sonrası Kalite Ölçütlerine Uygunluğunun Belirlenmesi:Muğla Örneği. 2022-2023

Verdiği Dersler

AŞÇ1010 2023-2024 Bahar

MUTFAK PLANLAMA

AŞÇ2522 2023-2024 Bahar

MUĞLA MUTFAĞI

AŞÇ2524 2023-2024 Bahar

SÜSLEME SANATI

AŞÇ1511 2023-2024 Güz

MUTFAK ORGANİZASYONU

AŞÇ2011 2023-2024 Güz

SOĞUK MUTFAK

AŞÇ2507 2023-2024 Güz

KASAPHANE ÜRÜNLERİ

SGP1801 2023-2024 Güz

İLKYARDIM

AŞÇ1010 2022-2023 Bahar

MUTFAK PLANLAMA

AŞÇ2522 2022-2023 Bahar

MUĞLA MUTFAĞI

AŞÇ2524 2022-2023 Bahar

SÜSLEME SANATI

AŞÇ1511 2022-2023 Güz

MUTFAK ORGANİZASYONU

AŞÇ2011 2022-2023 Güz

SOĞUK MUTFAK

AŞÇ2507 2022-2023 Güz

KASAPHANE ÜRÜNLERİ

SGP1801 2022-2023 Güz

İLKYARDIM