Duyuru

BAP Biriminden “Sürdürebilirlik” İle İlgili Özel 2021 Yılı Proje Çağrısı…!

Son Güncelleme Tarihi : 26.07.2021 10:53

Sürdürülebilir üniversite; kendi faaliyetlerini gerçekleştirirken çevresel, sosyal ve ekonomik açıdan ortaya çıkan olumsuz etkileri en aza indirmek için çalışan ve topluma sürdürülebilir bir yaşam biçimi konusunda öncülük eden yükseköğrenim kurumu olarak tanımlanabilir.

Sürdürülebilir üniversite; yeşil üniversite, yeşil kampüs, eko-kampüs isimleriyle de anılmaktadır.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi olarak Yeşil Kampüs Projesi kapsamında “Sürdürülebilir Gelecek İçin Sürdürülebilir Üniversite” sloganı doğaya ve insana saygılı bir anlayış benimsemekteyiz.  Bu anlayıştan hareketle;

Sürdürülebilirlik ile ilgili  çalışmaların özel bir proje çağrısı kapsamında desteklenmesine karar verilmiştir. Bu çerçevede Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (BAP) tarafından;

• - Yeşil Enerji
  • - Yeşil Enerji Uygulamaları
  • - Geri Dönüşüm
  • - Yeniden kullanım, İkinci el pazarları
  • - Ekosistem
  • - Biyoçeşitlilik
  • - Sürdürülebilirlik (Sürdürülebilir teknoloji, tarım,  su yönetimi, turizm vb.)
  • - Ekolojik Köyler
  • - Ekolojik Ayak İzi
  • - Kompost
  • - Kirlilik (Gürültü, su, hava kirliliği vb.)
  • - Geri Dönüşüm (Kağıt atıkların, plastik atıkların, tehlikeli atıkların, tıbbi atıkların geri dönüşümü vb.)
  • - Su Kaynaklarının Korunması
  • - Akıllı Şehirler, Akıllı Bina uygulamaları
  • - Atık Yönetimi
  • - Engellilik
  • - Gelir Dağılımı
  • - Gelecek Nesiller ve Korunması
  • - Yaşam Kalitesi ve Artırılması

konularında proje çağrısı açılmıştır.

PROJE SÜRESİ PROJE BÜTÇESİ PROJE TÜRÜ
Projelerin süresi azami 12 aydır. Destek üst limiti 35.000 TL’dir. Çağrılı Proje (ÇP)
PROJE BAŞVURU SON TARİHİ PROJE BAŞVURU YERİ
15.09.2021 MSKÜ – BAP Koordinasyon Birimi (e-bap.mu.edu.tr)