Duyuru

Erasmus+ Programı Veteriner Staj Konsorsiyum (2021) Giden Öğrenci Başvuru Sonuçları

Son Güncelleme Tarihi : 27.07.2022 11:16
Erasmus+ Programı
Veteriner Staj Konsorsiyum - 2021 Sözleşme Dönemi
Öğrenci Staj Hareketliliği
Giden Öğrenci Başvuruları Değerlendirme Sonuçları

 
Erasmus+ Programı Veteriner Staj Konsorsiyum Öğrenci Staj Hareketliliği Faaliyeti kapsamında, 2021 Sözleşme (Proje) Dönemi şartlarına tabi olarak staj faaliyetini en geç 28.10.2022 tarihine kadar gerçekleştirmesi kaydıyla, 5-20 Mayıs 2022 tarihleri arasında ilan edilen çağrımıza başvuru yapmış olan öğrencilerimiz için Erasmus+ Öğrenci Seçim Komisyonu tarafından yürütülen değerlendirme süreci tamamlanmış olup sonuç tablosuna aşağıdaki linkten ulaşılabilir.   
 
Programdan yararlanmak üzere Veteriner Bölümü lisans düzeyinde öğrenim gören öğrenciler arasından 3 başvuru alınmış olup başvuru yapmış olan her bir öğrenci – isimleri belirtilmeksizin sadece öğrenci numaraları ile – değerlendirme için kullanılan tüm kategorilerdeki durumları ya da puanlarıyla tabloda yer almıştır.
 
Başvuru ilanında da yer aldığı üzere, tüm başvuranlar için; Yabancı Dil (İngilizce/Almanca) – CEFR B1 seviyesi açısından seçilebilmeye esas kabul edilebilir baraj 55 puan olarak dikkate alınmıştır. Yabancı Dil puanı belirlenirken, 26 Mart 2022 tarihinde Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından gerçekleştirilen Erasmus Yabancı Dil Sınavından elde edilen puanlar kullanılmıştır. Başvuru sahipleri, % 50 akademik başarı puanı ve % 50 yabancı dil puanı kriterine göre oluşturulan Erasmus Puanı açısından en yüksekten en düşüğe sıralanmıştır.
 
Buna göre ASIL ADAY olarak seçilen 3 başvuru sahibi öğrenci doğrudan hibeli katılımcı olmaya hak kazanmıştır.  
 
ASIL adaylar için bundan sonraki süreçlerle ilgili detaylı bilgilendirme e-posta yoluyla yapılacaktır.  
 
İşbu ilan ile belirlendiği üzere programdan ASIL ADAY olarak yararlanmaya hak kazanmış ancak hakkından feragat etmek isteyen öğrencilere 9 Haziran 2022 Perşembe günü mesai bitimine kadar feragat etme süresi tanınacaktır. Bu tarihten sonra, mücbir bir sebep olmaksızın feragat eden adaylardan, bir sonraki seçim döneminde tekrar başvuru yapmaları halinde, değerlendirme sürecinde Erasmus puanları oluşturulurken 10 puan eksiltme yapılacaktır. Feragat etmek isteyen adayların Erasmus Koordinatörlüğü ile iletişime geçmeleri yeterli olacaktır.
 
ÖNEMLİ NOT:
Bu bir önseçim olup, seçilen öğrencilerin tümü ADAY KATILIMCI statüsündedir. Öğrencinin kendisinden kaynaklanan durumların ötesinde, kendisinin kontrolü dışında da çeşitli sebeplerle (misafir olunacak kurumdan ya da ülkeden kaynaklanan durumlar, kabul ve/veya vize süreçlerinde yaşanabilecek aksilikler, Ulusal Ajans tarafından tebliğ edilen değişiklikler, hibe tahsislerinde ortaya çıkabilecek öngörülemeyen durumlar, Türkiye’nin programa katılımıyla alakalı öngörülemeyen gelişmeler, salgına bağlı şartların değişmesi,  vb.)  programdan yararlanamama ihtimali göz önünde bulundurulmalıdır.
 
Değerlendirme Sonuçları için tıklayınız
 
Yayınlayan : erasmus.mu.edu.tr Tarih : 30.05.2022 0:00
Okunma Sayısı : 3495