Gerekli Linkler

Neden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

1-Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bir "Bilim Merkezli Üniversite"dir.

2-Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bir "Genç Üniversite"dir.

3-Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi özel bir üniversitenin imkânlarını sunan bir "Devlet Üniversitesi"dir.

4-Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, dünyaca ünlü körfez ve koyları, ormanlık alanları, Anadolu Medeniyetlerinin mirası zengin kültür varlıkları; Bodrum, Marmaris, Datça, Fethiye, Köyceğiz gibi ilçeleriyle ülke ve dünya turizminin önemli merkezlerinden Muğla'da yer almaktadır.

5-Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, hâmisi Sıtkı Koçman'ın insanlık ve eğitim adına hayranlık uyandıran desteğiyle fizikî mekânlarını büyük ölçüde tamamlamıştır.

6-Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde eğitim-öğretim çağdaş alt yapıda uluslararası kalitede genç ve dinamik öğretim elemanlarıyla yürütülmektedir.

7-Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde eğitim-öğretim gören öğrenciler; sorgulama, irdeleme, anlamlandırma, yorumlama ve sağlıklı sentez yapma yetenekleriyle donatılmaktadırlar.

8-Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi yerleşkesinde fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının bilgi çağının gereklerine cevap verebilecek donanıma sahip binaları, yeterli sayıda laboratuvarları, kültür merkezleri, spor tesisleri ve yurtları yer almaktadır.

9-Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, yerleşkesinde bulunan bir yüzme havuzu, iki spor salonu, bir futbol stadyumu, altı tenis kortu, dört basketbol sahası, bir halı saha ile öğrencilere ilgi alanlarına göre spor yapma imkânı sunmaktadır.

10-Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri, ders dışı zamanlarında öğrenci topluluklarında faaliyet göstermekte; sempozyumlar, paneller yarışmalar, geziler, ve gösteriler organize etmektedirler.

11-Genç Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde birçok bilimsel projede öğrenciler görev alabilmekte, alanlarıyla ilgili araştırma yapma imkânı bulabilmektedirler.

12-Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde başarma yolunda atılan her adımda, öğretim elemanları danışmanlıklarıyla öğrencilere destek olmaktadır.

13-Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin hedefi, ulusal ve uluslararası alanda bilim ve sanat dünyası için sürekli bir cazibe merkezi haline gelmektir.

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı