Haber

MSKÜ’de Kariyer Günleri Programı Başladı

Son Güncelleme Tarihi : 24.04.2024 10:00
MSKÜ Muğla Meslek Yüksekokulu tarafından öğrenciler için hazırlanan Kariyer Günleri programı başladı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Muğla Meslek Yüksekokulunun öğrenciler için hazırladığı ve 2 gün boyunca sürecek olan Kariyer Günleri programı başladı.

Firma yetkilileri ile öğrencilerin bir araya geldiği programın açılışına MSKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sülün, Muğla Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Kıvrak, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü, Şube Müdürü Muhammer Cihan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

15 mezun ile 30 firma konuşmacısının katıldığı programda Muğla Meslek Yüksekokulu bahçesine 36 firma temsilcisi tarafından stant kuruldu.

24–25 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan Kariyer Günleri programında, öğrenciler çeşitli alanlarda uzman isimlerden meslekler hakkında bilgi alacak.

“GEREKLİ DONANIMA SAHİP MEZUNLAR YETİŞTİRMEK BİZLERİN ÖNCELİKLİ SORUMLULUĞU”

Kariyer günleri açılış konuşmasını yapan MSKÜ Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. İbrahim Kıvrak, “Üniversite sanayi işbirliği kapsamında düzenlenen etkinliğimizin, Üniversitemiz, ilimiz firmalarımız ve öğrencilerimiz açısından verimli olmasını diliyoruz. Muğla Meslek Yüksekokulu olarak özellikle sektör temsilcilerimizle birlikte, öğrencilerimizin buluşmasını, sektörün gelişmesi, ekonomik büyüme ve kalkınma açısından önemsiyoruz. Sektör ihtiyaçlarını karşılayacak insan kaynaklarını, yeni piyasa şartlarına uygun eğitmek, kişisel gelişimlerine destek vermek ve gerekli donanıma sahip mezunlar yetiştirmek bizlerin öncelikli sorumluluğu. Bu sorumluluğu hem öğrencilerimizin kariyer hayatını başarıyla yönetmeleri, hem de sektörün ihtiyaçlarının karşılanmasında kıymetli olduğunu düşünüyoruz. Umarım tüm katılımcılarımız açısından verimli ve pozitif bir çıktı elde ettiğimiz 2 gün geçiririz. Bu anlamda katılım sağlayan, destek veren, emek veren, gönül veren tüm paydaşlarımıza, katılımcılara ve konuklarımıza, mesai arkadaşlarıma ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kariyer Günleri 25 Nisan Perşembe günü 16.45’e kadar oturumlar halinde devam edecek.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 24.04.2024 10:00
Okunma Sayısı : 403