Personel

Doktor Öğretim Üyesi Derya Alkan
Doktor Öğretim Üyesi
Derya Alkan
@ E-posta
deryaalkan@mu.edu.tr
Telefon
0 252 211 1328 , 0 252 211 3237 , 0 252 211 5734

Kadro Bilgileri

Görev Birimi

Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi

Kadro Birimi

Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi / Beslenme Ve Diyetetik Bölümü / Beslenme Bilimleri Abd

Öğrenim Bilgileri

Lisans

Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 22.06.1999

Yüksek Lisans

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 19.08.2008

Doktora

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 16.01.2014

Yayin Bilgileri

SCI veya SCI Expanded, SSCI, AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanan tam makale

1-) Rampazzo Riccardo, Alkan Derya, Gazzotti Stefano, Ortenzi Marco A, Piva Giulio, Piergiovanni Luciano, 2017. Cellulose Nanocrystals from Lignocellulosic Raw Materials, forOxygen Barrier Coatings on Food Packaging Films. Packaging Technology and Science
2-) Alkan Derya, Yemenicioğlu Ahmet, 2016. Potential application of natural phenolic antimicrobials and edible film technology against bacterial plant pathogens. Food Hydrocolloids
3-) Alkan Derya, Aydemir Levent Yurdaer, Arcan İskender, Zengin Hatice, Atabay Halil İbrahim, Ceylan Çağatay, Yemenicioğlu Ahmet, 2011. Development of Flexible Antimicrobial Packaging Materials against Campylobacter jejuni by Incorporation of Gallic Acid into Zein-Based Films. Journal of Agricultural and Food Chemistry
4-) Alkan Derya, Tokatlı E.figen, Özen Fatma Banu, 2011. Phenolic Characterization and Geographical Classification of Commercial Extra Virgin Olive Oils Produced in Turkey. Journal of the American Oil Chemists’ Society
5-) Alkan Derya, Tokatlı E.figen, Özen Fatma Banu, Korel Figen, 2009. Distribution of simple phenols, phenolic acids and flavonoids in Turkish monovarietal extra virgin olive oils for two harvest years. FOOD CHEMISTRY

Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda poster olarak sergilenen bildiri

1-) Öncül Nilgün, Alkan Derya, 2018. Foodborne Diseases. European Conference on Science, Art Culture (ECSAC 2018)
2-) Alkan Derya, Öncül Nilgün, 2018. Current Antimicrobials for Food Packaging. European Conference on Science, Art Culture (ECSAC 2018)
3-) Alkan Derya, Rampazzo Riccardo, Piva Gulio, Mascheroni Erica, 2015. Carboxylated-Cellulose Nanocrystals Produced from Lignocellulosic Sources and Used as Barrier Coating for PET Films. SLIM for Young, Shelf Life International Meeting
4-) Karaosmanoğlu Hande, Soyer Dönmez Ferda, Alkan Derya, Tokatlı E.figen, Özen Fatma Banu, 2009. Comparison and Correlation of Antimicrobial Activities of Turkish Olive Oils with Their Phenolic Contents. The SAFE Consortium International Congress on Food Safety, Second International Congress: Novel Technologies and Food Quality, Safety and Health
5-) Alkan Derya, Gürdeniz Gözde, Özen Fatma Banu, Korel Figen, Tokatlı E.figen, 2007. Discrimination of Olive Oils Based on Combined Information of MIR Spectra and Chromatographic profiles. 5th Euro Fed Lipid Congress
6-) Gürdeniz Gözde, Alkan Derya, Kadiroğlu Pınar, Korel Figen, Tokatlı E.figen, Özen Fatma Banu, 2006. Some characteristics of Turkish extra virgin olive oils from various olive varieties grown in two different regions. 4th Euro Fed Lipid Congress
7-) Kadiroğlu Pınar, Alkan Derya, Gürdeniz Gözde, Özen Fatma Banu, Tokatlı E.figen, Korel Figen, 2006. Aroma fingerprints of Turkish extra virgin olive oils using surface acoustic wave sensing electronic nose. 4th Euro Fed Lipid Congress

Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda poster olarak sergilenen bildiri

1-) Alkan Derya, Yemenicioğlu Ahmet, 2017. Organik Bahçelerde Bitkisel Bakteriyel Hastalıkların Önlenmesi İçin Yenilikçi Bir Yöntem. 10. Gıda Mühendisliği Kongresi
2-) Gürdeniz Gözde, Alkan Derya, Kadiroğlu Pınar, Korel Figen, Tokatlı E.figen, Özen Fatma Banu, 2006. Ege Bölgesinde Üretilen Ticari Sızma Zeytinyağlarının Özellikleri. Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Sempozyumu ve Sergisi.. Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Sempozyumu ve Sergisi

Alanında tanınmış uluslararası yayınevlerince yayımlanan kitaplarda bölüm yazarlığı

1-) . 2018. The Most Recent Studies in Science and Art/Safer Food Saves Lives. Yayın Evi: Gece Kitabevi
2-) . 2018. The Most Recent Studies in Science and Art/Use of Edible Antimicrobial Films and Coatıngs for Microbial Safety and FoodQuality. Yayın Evi: Gece Kitabevi

SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI dışındaki uluslararası indexlerde taranan dergilerde hakemlik

1-) Editörlük Türü: Dergi. 2018. Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology.

SCI veya SCI-Expanded, SSCI, AHCI, tarafından taranan dergilerde adayın yazar olarak yer almadığı yayınlarda, adayın eserlerine yapılan atıf

1-) Cellulose Nanocrystals from Lignocellulosic Raw Materials, forOxygen Barrier Coatings on Food Packaging Films - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı:1
2-) Potential application of natural phenolic antimicrobials and edible film technology against bacterial plant pathogens - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı:9
3-) Development of Flexible Antimicrobial Packaging Materials against Campylobacter jejuni by Incorporation of Gallic Acid into Zein-Based Films - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı:9
4-) Phenolic Characterization and Geographical Classification of Commercial Extra Virgin Olive Oils Produced in Turkey - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı:4
5-) Distribution of simple phenols, phenolic acids and flavonoids in Turkish monovarietal extra virgin olive oils for two harvest years - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı:6

SCI veya SCI-Expanded, SSCI, AHCI, dışındaki uluslararası indexlerde taranan dergilerde adayın yazar olarak yer almadığı yayınlarda, adayın eserlerine yapılan atıf

1-) Development of Flexible Antimicrobial Packaging Materials against Campylobacter jejuni by Incorporation of Gallic Acid into Zein-Based Films - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı:1
2-) Phenolic Characterization and Geographical Classification of Commercial Extra Virgin Olive Oils Produced in Turkey - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı:1
3-) Distribution of simple phenols, phenolic acids and flavonoids in Turkish monovarietal extra virgin olive oils for two harvest years - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı:1

Ulusal hakemli dergilerde adayın yazar olarak yer almadığı yayınlarda, adayın eserlerine yapılan atıf

1-) Development of Flexible Antimicrobial Packaging Materials against Campylobacter jejuni by Incorporation of Gallic Acid into Zein-Based Films - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı:1
2-) Distribution of simple phenols, phenolic acids and flavonoids in Turkish monovarietal extra virgin olive oils for two harvest years - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı:1

Verdiği Dersler

BDB1501 2018-2019 Güz

Beslenme ve İşletmecilik

HEM1006 2017-2018 Bahar

Beslenme İlkeleri

HEM1006 2017-2018 Bahar

Beslenme İlkeleri