Personel

Yrd.Doç. Derya Alkan
Yrd.Doç.
Derya Alkan
@ E-posta
deryaalkan@mu.edu.tr
Telefon
0 252 211 1328 , 0 252 211 3237 , 0 252 211 5734

Kadro Bilgileri

Görev Birimi

Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi

Kadro Birimi

Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi / Beslenme Ve Diyetetik Bölümü / Beslenme Bilimleri Abd

Öğrenim Bilgileri

Lisans

Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 22.06.1999

Yüksek Lisans

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 19.08.2008

Doktora

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 16.01.2014

Yayin Bilgileri

SCI veya SCI Expanded, SSCI, AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanan tam makale

1-) Rampazzo Riccardo, Alkan Derya, Gazzotti Stefano, Ortenzi Marco A, Piva Giulio, Piergiovanni Luciano, 2017. Cellulose Nanocrystals from Lignocellulosic Raw Materials, forOxygen Barrier Coatings on Food Packaging Films. Packaging Technology and Science
2-) Alkan Derya, Yemenicioğlu Ahmet, 2016. Potential application of natural phenolic antimicrobials and edible film technology against bacterial plant pathogens. Food Hydrocolloids
3-) Alkan Derya, Aydemir Levent Yurdaer, Arcan İskender, Zengin Hatice, Atabay Halil İbrahim, Ceylan Çağatay, Yemenicioğlu Ahmet, 2011. Development of Flexible Antimicrobial Packaging Materials against Campylobacter jejuni by Incorporation of Gallic Acid into Zein-Based Films. Journal of Agricultural and Food Chemistry
4-) Alkan Derya, Tokatlı E.figen, Özen Fatma Banu, 2011. Phenolic Characterization and Geographical Classification of Commercial Extra Virgin Olive Oils Produced in Turkey. Journal of the American Oil Chemists’ Society
5-) Alkan Derya, Tokatlı E.figen, Özen Fatma Banu, Korel Figen, 2009. Distribution of simple phenols, phenolic acids and flavonoids in Turkish monovarietal extra virgin olive oils for two harvest years. FOOD CHEMISTRY

Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda poster olarak sergilenen bildiri

1-) Alkan Derya, Yemenicioğlu Ahmet, 2017. Organik Bahçelerde Bitkisel Bakteriyel Hastalıkların Önlenmesi İçin Yenilikçi Bir Yöntem. 10. Gıda Mühendisliği Kongresi

SCI veya SCI-Expanded, SSCI, AHCI, tarafından taranan dergilerde adayın yazar olarak yer almadığı yayınlarda, adayın eserlerine yapılan atıf

1-) Cellulose Nanocrystals from Lignocellulosic Raw Materials, forOxygen Barrier Coatings on Food Packaging Films - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı:1
2-) Potential application of natural phenolic antimicrobials and edible film technology against bacterial plant pathogens - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı:9
3-) Development of Flexible Antimicrobial Packaging Materials against Campylobacter jejuni by Incorporation of Gallic Acid into Zein-Based Films - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı:9
4-) Phenolic Characterization and Geographical Classification of Commercial Extra Virgin Olive Oils Produced in Turkey - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı:4
5-) Distribution of simple phenols, phenolic acids and flavonoids in Turkish monovarietal extra virgin olive oils for two harvest years - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı:6

SCI veya SCI-Expanded, SSCI, AHCI, dışındaki uluslararası indexlerde taranan dergilerde adayın yazar olarak yer almadığı yayınlarda, adayın eserlerine yapılan atıf

1-) Development of Flexible Antimicrobial Packaging Materials against Campylobacter jejuni by Incorporation of Gallic Acid into Zein-Based Films - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı:1
2-) Phenolic Characterization and Geographical Classification of Commercial Extra Virgin Olive Oils Produced in Turkey - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı:1
3-) Distribution of simple phenols, phenolic acids and flavonoids in Turkish monovarietal extra virgin olive oils for two harvest years - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı:1

Ulusal hakemli dergilerde adayın yazar olarak yer almadığı yayınlarda, adayın eserlerine yapılan atıf

1-) Development of Flexible Antimicrobial Packaging Materials against Campylobacter jejuni by Incorporation of Gallic Acid into Zein-Based Films - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı:1
2-) Distribution of simple phenols, phenolic acids and flavonoids in Turkish monovarietal extra virgin olive oils for two harvest years - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı:1

Verdiği Dersler

HEM1006 2017-2018 Bahar

Beslenme İlkeleri

HEM1006 2017-2018 Bahar

Beslenme İlkeleri