Haber

Gençlik Değişim Projesi Öğrencilerinden Rektör Kaçar’a Ziyaret

Son Güncelleme Tarihi : 04.04.2024 09:00
                   
Türk-Alman Gençlik Değişimi kapsamında planlanan Hessen DİTİB Derneği ile Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi ortaklığında gerçekleştirilecek projede yer alan öğrenciler, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar’ı makamında ziyaret etti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Türk-Alman Gençlik Değişimi kapsamında planlanan Hessen DİTİB Derneği ile Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi ortaklığında gerçekleştirilecek projede yer alan öğrenciler ve sorumlu rehberleri ağırladı.

DİTİB Frankfurt Merkez Camii ile Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi ortaklığında gerçekleştirilecek projenin ilk etabı 2-9 Nisan 2024 tarihlerinde Muğla'da, 22-29 Haziran 2024 tarihlerinde ise Frankfurt'ta MSK Üniversitesinde okuyan ve mezun olan gençlik merkezi gönüllüleri ile gerçekleştirilecek.

Türkiye ve Almanya arasında gerçekleştirilecek Gençlik Değişimi Projesi, iki ülke gençliği arasında kültürel anlayışı artırmayı, karşılıklı saygı ve iş birliğini teşvik etmeyi amaçlıyor.

Öğrencilere başarılar dileyen MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, “Bu projenin Almanya’da yaşayan Türk gençlerinin, anavatandaki Türk kültürünü daha yakından tanımaları, uzak kalmamaları ve gelecek nesillere Türk kültürünü aktarmaları adına yararlı olacağını düşünüyorum. Aynı şekilde bu proje kapsamında Almanya’ya gidecek olan öğrencilerimizin Türk kültürünün elçileri olarak Almanya'da bizleri temsil edeceklerine ve bu ziyaret sayesinde Alman kültürünü görerek dünyayı daha iyi tanıyabileceklerine inanıyorum. Projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 04.04.2024 09:00
Okunma Sayısı : 483