Haber

İnovasyonun Kenti Muğla İçin "İnova Muğla TTO A.Ş." Faaliyete Geçti

Son Güncelleme Tarihi : 24.12.2019 00:00

Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek'in “Kazanımlar Hedefler” sunumumuzda müjdesini verdiği  İnova Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. açılış töreni gerçekleştirildi.

 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma Laboratuvarları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ALM) Fuaye alanında düzenlenen açılış programına; Muğla Millet Ak Parti Vekili Yelda Erol Gökcan, Muğla CHP Millet Vekili Suat Özcan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Olcay, Rektör Yardımcıları ve Danışmanları, akademik ve idari personel ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

 

Açılış programı, TTO kurucularından Prof. Dr. Selçuk Aktürk'ün; İnova Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş.'nin  yapısını, Muğla ve Ülkemiz için önemini, faaliyet alanlarını kapsamlı şekilde aktardığı "Şehrin dinamikleri ile birlikte, geleceğe iz bırakmak istiyoruz" vurgusunu içeren sunumu ile başladı.

 

"Hayata geçme fırsatı bulamayan yenilikçi fikirler; kaybedilen bir vatan toprağı kadar kıymetlidir" 

 

Sunumun ardından bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek hayata geçme fırsatı bulamayan yenilikçi fikirlerin; kaybedilen bir vatan toprağı kadar kıymeti olduğunun altını çizerek; "Küresel çapta teknolojinin en önemli yaptırım aracı olarak kullanılması sebebiyle, günümüz dünyasında yerli teknolojiler milli gücün en önemli göstergesi olarak değerlendirilmektedir. Bu çerçevede İnova Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi AŞ; akademik araştırma sonuçlarının verimli ve hızlı bir şekilde ticarileşmesine imkân sağlayan çok fonksiyonlu bir merkez olarak faaliyet gösterecektir. Rahatlıkla ifade edebilirim ki bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz oluşum; özel sektör; araştırmacılar ile girişimciler, yatırımcılar ve sanayiciler ile gerekli ve ihtiyaç duyulan bağlantıları sağlanması yönünde hayati önem taşıyacaktır. Bu nedenle bugün sıradan bir organizasyonun açılışını gerçekleştirmiyor, Ülkemiz için milli değer rolü üstlenecek teknoloji üssünü faaliyete geçirmek için start veriyoruz" dedi.

 

Konuşmaların ardından program açılış kurdalesinin kesilmesi ve katılımcılara İnova Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş.'nin gezdirilmesi ile sona erdi.

 

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 24.12.2019 00:00
Okunma Sayısı : 2760