Haber

Ördükleri Atkıları Mehmetçiğe Gönderdiler

Son Güncelleme Tarihi : 22.01.2020 00:00

Tazelenme Üniversitesi Fethiye Kampüsü öğrencileri, beceri derslerinde ördükleri atkıları bir sosyal sorumluluk projesine dönüştürerek, Bingöl’de vatani görevini yapan Mehmetçiklere gönderdi.

Fethiye Kampüsü kurucusu Üniversitemiz öğretim elemanı Öğr. Gör. Cemil Yavuz, Tazelenme Üniversitesi Fethiye Kampüsünü 2019 -2020 eğitim öğretim yılı güz döneminde kurulduğunu, yaşları 60 ila 82 arasında değişen 75 öğrenciye haftada üç gün eğitim verdiklerini anlattı.

Yoga&plates, Taichi&Cigong, Halk Oyunları, Sanat Müziği, Tango, İngilizce (2 düzeyde), Almanca, Fransızca, Beceri, Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Geriatri gibi 12 farklı branşta ders verdiklerini, bu dönem 42 gönüllü eğiticinin derslerde görev aldığını ve derslerin yüzde 70’ine devamın zorunlu olduğunu söyledi.

Bu derslerden biri olan beceri dersinde özellikle erkeklere örgü örmeyi, kadınlara basit tamiratları yapmayı öğrettiklerini; bunun dışında taş boyama, kırk yama, yöresel bebek yapımı gibi çalışmalar yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Beceri dersinde yürütülen örgü çalışmalarının, kış şartlarının ağır olduğu Doğu Anadolu Bölgesinde bir karakola gönderilmesi düşüncesiyle bir sosyal sorumluluk projesi olarak planlandığını söyleyen Cemil Yavuz, beceri dersi koordinatörü Dilek Aykut tarafından yürütülen çalışma ile öncelikle atkıların gönderileceği karakol komutanlığının belirlendiğini, gerekli izinler alındıktan sonra 3 ay boyunca örülen atkıların Bingöl’deki bir karakola gönderildiğini ifade etti.

Öğr. Gör. Cemil Yavuz, büyük bir sevinç ve dayanışma ile örülen atkıların Mehmetçiğe ulaşmasının ardından, Mehmetçiğin boyunlarına taktıkları atkıların yer alan fotoğraflarını gönderdiklerini söyledi. Cemil Yavuz desteklerinden dolayı başta Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek olmak üzere emeği geçen herkese öğrenciler adına teşekkür etti.   

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 22.01.2020 00:00
Okunma Sayısı : 2574