Haber

Sektör ve Öğrenciler EGEKAF’ta Buluştu

Son Güncelleme Tarihi : 22.03.2022 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin (MSKÜ) de ortakları arasında bulunduğu Ege Bölgesi Kariyer Fuarı (EGEKAF) açıldı.

T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı koordinasyonunda Ege Bölgesi’nde yer alan 20 üniversitenin öğrencilerinin katılımına açık olan “Ege Bölgesi Kariyer Fuarı” 21 Mart 2022 tarihinde Fuar İzmir A Holünde başladı.

Fuara Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’in yanı sıra 20 iştirakçi Üniversite Rektörleri kamu kurum amirleri, firma temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile açılan fuarda protokol konuşmaları yapıldı. Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümü Zeybek Gösterisi, Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan tanıtım filminin gösterimi ve açılış konuşmalarının ardından Ege Bölgesi üniversitelerinde 2020-2021 yılları arasında ödül alan öğrencilere madalya takdimi gerçekleştirildi.

Madalya takdiminde Üniversitemiz öğrencilerinden Büşra Demirayak, Gülce Çelik ve Ali Aydın madalya aldı. Madalya töreninin ardından törene katılan protokol üyeleri tarafından açılış kurdelası kesildi.
 
MSKÜ Standına Yoğun İlgi
 
Üniversitelerin ve Bakanlıkların yanı sıra 500'e yakın firmanın stant açtığı etkinlikte Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi de yerini aldı. MSKÜ standı, gençlerden ilgi gördü. Stantta Üniversitemiz bölümleri, imkanları ve kampüs yaşamı hakkında bilgi verildi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek de MSKÜ standını ziyaret etti. Rektör Çiçek proje odaklı, katma değer üreten bir Üniversite olarak MSKÜ’nün sonraki fuarlara AR-GE Üniversitesi olarak katılma hedefinde olduğunu söyledi.
 
Çeşitli salonlardaki kariyer buluşmalarıyla devam eden fuar, 22 Mart’ta sona erecek.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 22.03.2022 00:00
Okunma Sayısı : 2336