Haber

Üniversitemizde Arkeolojik Kazı Konferansı Düzenlendi

Son Güncelleme Tarihi : 30.03.2022 07:00
Türkiye'de yıl boyu en fazla arkeolojik kazının yapıldığı Muğla'da, araştırmacıların ve kazı başkanlarının da katılımıyla Muğla Arkeolojik Kazılar Konferansı düzenlendi.

Muğla Valiliği himayesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ve Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen konferans, Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezi’n de oturumlar halinde başladı.

Konferansta Pedasa, Kissebükü, İasos, Euromos, Beçin, Labranda, Herakleia, Stratonikeia, Lagina, Thera, Hyllarima, Özlüce, Idyma, Sedir Adası, Kaunos, Fethiye Kalesi, Tlos, Çaltılar Höyük, Letoon, Bozukkale Su Altı, Knidos ve Amos kazı başkanları, yapılan çalışmalar hakkında sunum yaptı.
 
"Kazılarda öncü rol oynuyoruz"
 
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, MSKÜ'nün Türkiye'de yürütülen pek çok arkeolojik kazıda önemli rol oynadığını söyledi.
Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, "Muğla Valiliğimizin kültürel mirasımızın korunması, bakımı ve analiz edilmesi için sağladığı destekle daima iş birliği halinde, büyük bir titizlikle çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Topraktan adeta tarih fışkıran bir coğrafyada çok önemli çalışmalar gerçekleştirerek güçlü bir iş birliğiyle hareket ettik. Üniversitemiz ile Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, Muğla Turist Rehberleri Odası ve Sedir Adası Antik Kenti Kazı Bilimsel Danışmanlığı arasında imzalanan protokol ile çalışmalarımızı şehrimizle daha güçlü bir şekilde bütünleştirmek için hızla çalışmalara başladık. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi olarak bizler, yalnızca Muğla ilinde değil çevre illerde de Türkiye'nin en önemli kazılarında öncü rol oynuyoruz. Ayrıca ilimizin her değerini ön plana çıkararak artı değere dönüştürmek için dijital teknolojilerin kullanımını da arkeolojik çalışmalarımızla birleştirmekteyiz. Dijital arkeoloji bağlamında geliştirilen, 'Arkeolojik alanların oyunlaştırılması' gibi örneklerle bu alandaki yenilikçi yaklaşımımızı da ortaya koymuş bulunmaktayız. Bu etkinlik ile arkeolojik kazılardan elde ettiğimiz bilgi birikimini kurumlarımızla paylaşarak çok kıymetli bir adım atmış olacağız. Nitekim gerçekleştireceğimiz konferansın, ülkemizin, ilimizin kültürel mirasına yönelik önemli katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum" dedi.

Toplam 6 oturumda gerçekleşen Muğla Arkeolojik Kazılar Konferansı ile ilimizde gerçekleşen kazı çalışmalarına ışık tutuldu.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 30.03.2022 07:00
Okunma Sayısı : 1243