Haber

Üniversitemizde "Kudüs İzlenimleri Konferansı" Gerçekleştirildi

Son Güncelleme Tarihi : 28.02.2020 00:00

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) İslami İlimler Fakültesi, Felsefe ve Din Bilimleri bölüm başkanı ve Dinler Tarihi uzmanı Doç. Dr. Hammet Arslan tarafından Üniversitemiz, Atatürk Kültür Merkezi'nde“Kudüs İzlenimleri” adlı konferans verildi.

Programa üniversitemiz Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük ve Prof. Dr. Ali Bayrakdaroğlu, Fakülte Dekanları, İl Müftüsü, İlçe müftüleri, Üniversitemiz Öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Arslan, yaptığı konuşmada ilk olarak; Yahudilik, Hıristiyanlık ve İslam Açısından Kudüs” konusunu ele alan bir sunum yaptı. Bu bağlamda şehrin tarihsel gelişim süreci hakkında izleyicileri bilgilendirdi. Kudüs’ün Yahudilik, Hıristiyanlık ve İslam açısından neden önemli kabul edildiği üzerinde durdu.

Arslan konuşmasında; Yahudi tarihinde Hz. İbrahim’in ailesiyle Kudüs civarına yerleşme süreci, onun çocukları ve torunlarının bölgedeki yaşamları; Hz. Davud ve Süleyman dönemindeki gelişmeler ve Süleyman madebinin inşa ediliş süreci; Süleyman Mabedinin MÖ 586’da Babilliler tarafından yıkılışı, MÖ 515’te yeniden inşası, MS 70’te Romalılar tarafından ikinci kez yıkılışı hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Arslan ayrıca Hıristiyan tarihi açısından da, Hz. İsa’nın aynı bölgede doğduğu, küçük yaşlardan itibaren mabede gittiği, buralarda öğrencilerine anlatılar yaptığı, mucizeler gösterdiği ve yine burada çarmıha gerildiğini ifade etti. 

Arslan, daha sonra bölgeye gerçekleştirdiği ziyaret esnasında çekmiş olduğu fotoğraf ve videoları izleyicilere sunarak, orada yaşamış olduğu anıları ve canlı gözlemlerini konferansa katılanlarla paylaştı. Toplantı bitiminde izleyiciler hem katkı sunma, hem de zihinlerinde uyanan soruları sorabilme fırsatı buldular.

Konferans sonunda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sırrı Süreyya Gürleyük, sunumu yapan Arslan’a teşekkür belgesi takdim etti.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 28.02.2020 00:00
Okunma Sayısı : 1838