Personel

Öğretim Görevlisi İSMAİL ERTOPCU
Öğretim Görevlisi
İsmail Ertopcu
@ E-posta
ismailertopcu@mu.edu.tr
Telefon
0252 211 2271

Kadro Bilgileri

Görev Birimi

Milas Meslek Yüksekokulu / Otel Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü / Aşçılık Programı

Kadro Birimi

Milas Meslek Yüksekokulu / Otel Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü / Aşçılık Programı

Öğrenim Bilgileri

Lisans

Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesi Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği /Gastronomi ve Mutfak Sanatları 13.06.2014

Yüksek Lisans

Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları 31.07.2017

Doktora

Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Devam Ediyor

Yayin Bilgileri

(A-3) ÜAK Tarafından Kabul edilmiş olan uluslararsı alan indeksleri tarafından taranan dergilerde yayınlanan tam makale

1-) Görkem Onur, Ertopcu İsmail, 2019. TV Yemek Programlarının Gastronomi Eğitimine Yansımaları (Reflections of TV Cooking Programmes on Gastronomy Education). Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
2-) Ertopcu İsmail, Solmaz Avcıkurt Ayla, Çetinkaya Tolga, 2019. Aşçılık Programı Öğrencilerinin Hijyen Bilgi Düzeyleri Üzerine Bir Araştırma (A Study (A Study on Hygiene Knowledge Levels of Cooking Program Students). Journal of Tourism and Gastronomy Studies
3-) Ertopcu İsmail, 2019. Restoran İşletmelerinin Sosyal Medya Kullanımı: Instagram Örneği. Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi
4-) Aydın Göktepe Esra, Ertopcu İsmail, 2018. İş Doyumu Aracılığıyla Turizm Sektöründeki İnformel İstihdamın İncelenmesi: Bir Araştırma. ULUSLARARASI YÖNETİM VE SOSYAL ARAŞTIRMALAR DERGİSİ

(B-1) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri

1-) Özer Çağla, Ertopcu İsmail, 2021. Soslar Kavramına İlişkin Algıların Metafor Analizi Yöntemi ile İncelenmesi: İstinye Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Örneği. 21.ULUSAL – 5. ULUSLARARASI TURİZM KONGRESİ “İÇ TURİZM”
2-) Yahşi Ömer, Sarıoğlan Mehmet, Ertopcu İsmail, 2019. İlkokul Öğrencilerinin Yiyecek ve Mutfak Sanatlarına Yönelik Algıları:İzmir İli Örneği. 2. ULUSLARARASI TEMEL EĞİTİM KONGRESİ
3-) Ertopcu İsmail, Sarıoğlan Mehmet, 2019. Kırsal Turizm Kapsamında Özel Günlerde Hazırlanan Yemeklerin Türk Mutfak Kültürü Üzerindeki Yeri: Milas-Ören ÖrneğiThe Role of Specially Prepared Meals on Turkish Cuisine in the Context of Rural Tourism: The Case of Milas-Oren. IIII. INTERNATIONAL RURAL TOURISM AND DEVELOPMENT CONGRESS
4-) Sarıoğlan Mehmet, Ertopcu İsmail, 2019. AŞÇILIK EĞİTİMİNDE UYGULAMALI DERSLERİN MEVCUT DURUMUNUN ANALİZİNE YÖNELİK NİTEL BİR ARAŞTIRMA (ÖN LİSANS DÜZEYİ ÖRNEĞİ). 4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi
5-) Ertopcu İsmail, Küçükaltan Derman, 2018. VAN ÇEVRİMİÇİ RESTORAN İMAJININ DEĞERLENDİRİLMESİ:TRİPADVİSOR SEYAHAT VE YORUM SİTESİ ÖRNEĞİEVALUATION OF VAN ONLINE RESTAURANT IMAGE: THE CASE OF TRIPADVISOR TRAVEL AND REVIEW WEBSITE. INTERNATIONAL WEST ASIA CONGRESS OFTOURISM RESEARCH
6-) Görkem Onur, Ertopcu İsmail, 2017. TV YEMEK PROGRAMLARININ GASTRONOMİ EĞİTİMİNE YANSIMALARI. 3. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu

(B-2) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.

1-) Aydın Göktepe Esra, Ertopcu İsmail, 2018. İş Doyumu Aracılığıyla Turizm Sektöründeki İnformel İstihdamın İncelenmesi: Bir Araştırma. Uluslararası Sosyal Araştırmalar ve Davranış Bilimleri Sempozyumu

(B-4) Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri

1-) Sarıoğlan Mehmet, Ertopcu İsmail, 2019. Yavaş Şehirlerdeki (Cittaslow) Restoranlara Yapılan Çevrimiçi Tüketici Yorumlarının Değerlendirilmesi: Gökçeada Örneği. 20. Ulusal 4. Uluslararası Turizm Kongresi
2-) Özkanlı Oya, Ertopcu İsmail, 2017. YERLİ TURİSTLERİN YÖRESEL RESTORANLARI TERCİHETME NEDENLERİ: GAZİANTEP İLİ ÖRNEĞİ. 18. ULUSAL TURİZM KONGRESİ

(C-3) Alanında tanınmış uluslararası yayınevlerince yayımlanan kitaplarda bölüm yazarlığı

1-) Ertopcu İsmail, 2021. Yaratıcı Turizm ve Turizmde Yaratıcılık Cilt-I/Yöresel Mutfaklar ve Yaratıcılık. Yayın Evi: Nobel Akademik Yayıncılık Editör Adı: İstanbullu Dinçer, F.; Altınay Özdemir, M.
2-) Çekal Nurten, Ertopcu İsmail, 2020. Güncel Turizm Araştırmaları/Denizli’de Yöresel Tatlılarda Bir Marka: Hacı Şerif. Yayın Evi: Akademisyen Kitabevi Editör Adı: Sarıoğlan, Mehmet
3-) Ertopcu İsmail, 2019. Turizm Ansiklopedisi - Türkiye: Turizm ve Ağırlama Endüstrisinin Temel Kavramları/Yöresel (Yerel) Restoranlar. Yayın Evi: DETAY YAYINCILIK Editör Adı: İÇÖZ ORHAN, UYSAL MUZAFFER
4-) Ertopcu İsmail, 2019. TURİZM ANSİKLOPESİDİ TÜRKİYE: TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNDE TEMEL KAVRAMLAR/Et Restoranları. Yayın Evi: DETAY YAYINCILIK Editör Adı: İÇÖZ ORHAN, UYSAL MUZAFFER
5-) Ertopcu İsmail, 2019. TURİZM ANSİKLOPESİDİ TÜRKİYE: TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNDE TEMEL KAVRAMLAR/Balık Restoranları. Yayın Evi: DETAY YAYINCILIK Editör Adı: İÇÖZ ORHAN, UYSAL MUZAFFER
6-) Ertopcu İsmail, 2019. TURİZM ANSİKLOPESİDİ TÜRKİYE: TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNDE TEMEL KAVRAMLAR/Alakart Restoranlar. Yayın Evi: DETAY YAYINCILIK Editör Adı: İÇÖZ ORHAN, UYSAL MUZAFFER
7-) Ertopcu İsmail, 2019. TURİZM ANSİKLOPESİDİ TÜRKİYE: TURİZM VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİNDE TEMEL KAVRAMLAR/Etnik Restoranlar. Yayın Evi: DETAY YAYINCILIK Editör Adı: İÇÖZ ORHAN, UYSAL MUZAFFER

(D-11) SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI dışındaki uluslararası indexlerde taranan dergilerde hakemlik

1-) Sosyal Araştırmalar ve Davranış Bilimleri. 2018. Hakemlik Sayısı: 1

(E-2) ÜAK Tarafından Kabul edilmiş olan uluslararası alan indeksleri tarafından taranan dergilerde yayınlanan tam makalelerde yapılan atıf

1-) Restoran İşletmelerinin Sosyal Medya Kullanımı: Instagram Örneği - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 3
2-) Aşçılık Programı Öğrencilerinin Hijyen Bilgi Düzeyleri Üzerine Bir Araştırma (A Study (A Study on Hygiene Knowledge Levels of Cooking Program Students) - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
3-) TV Yemek Programlarının Gastronomi Eğitimine Yansımaları (Reflections of TV Cooking Programmes on Gastronomy Education) - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
4-) AŞÇILIK EĞİTİMİNDE UYGULAMALI DERSLERİN MEVCUT DURUMUNUN ANALİZİNE YÖNELİK NİTEL BİR ARAŞTIRMA (ÖN LİSANS DÜZEYİ ÖRNEĞİ) - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
5-) VAN ÇEVRİMİÇİ RESTORAN İMAJININ DEĞERLENDİRİLMESİ:TRİPADVİSOR SEYAHAT VE YORUM SİTESİ ÖRNEĞİEVALUATION OF VAN ONLINE RESTAURANT IMAGE: THE CASE OF TRIPADVISOR TRAVEL AND REVIEW WEBSITE - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
6-) Restoran İşletmelerinin Sosyal Medya Kullanımı: Instagram Örneği - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1

(E-6) Yurtdışında yayımlanan, adayın yazar olarak yer almadığı kitaplarda veya bildiri kitaplarında adayın eserlerine yapılan atıf

1-) Restoran İşletmelerinin Sosyal Medya Kullanımı: Instagram Örneği - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
2-) Aşçılık Programı Öğrencilerinin Hijyen Bilgi Düzeyleri Üzerine Bir Araştırma (A Study (A Study on Hygiene Knowledge Levels of Cooking Program Students) - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
3-) TV Yemek Programlarının Gastronomi Eğitimine Yansımaları (Reflections of TV Cooking Programmes on Gastronomy Education) - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
4-) İş Doyumu Aracılığıyla Turizm Sektöründeki İnformel İstihdamın İncelenmesi: Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
5-) Güncel Turizm Araştırmaları/Denizli’de Yöresel Tatlılarda Bir Marka: Hacı Şerif - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2

(E-7) Yurtiçinde yayımlanan, adayın yazar olarak yer almadığı kitaplarda veya bildiri kitaplarında, adayın eserlerine yapılan atıf.

1-) Restoran İşletmelerinin Sosyal Medya Kullanımı: Instagram Örneği - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
2-) TV Yemek Programlarının Gastronomi Eğitimine Yansımaları (Reflections of TV Cooking Programmes on Gastronomy Education) - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
3-) Güncel Turizm Araştırmaları/Denizli’de Yöresel Tatlılarda Bir Marka: Hacı Şerif - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
4-) AŞÇILIK EĞİTİMİNDE UYGULAMALI DERSLERİN MEVCUT DURUMUNUN ANALİZİNE YÖNELİK NİTEL BİR ARAŞTIRMA (ÖN LİSANS DÜZEYİ ÖRNEĞİ) - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1

Verdiği Dersler

YİŞ2509 2023-2024 Bahar Öğrenim Öncesi Tanınan Dersler

Mutfak Uygulamaları

AŞÇ1508 2023-2024 Bahar

HİJYEN VE SANİTASYON

AŞÇ2014 2023-2024 Bahar

DÜNYA MUTFAKLARI

AŞÇ2512 2023-2024 Bahar

GIDA ÜRÜNLERİNDE DUYGUSAL ANALİZ TEKNİKLERİ

AŞÇ2514 2023-2024 Bahar

YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ

AŞÇ2520 2023-2024 Bahar

GASTRONOMİDE YENİ TRENDLER

YİŞ2508 2023-2024 Bahar

Sıcak Mutfak

YİŞ4504 2023-2024 Bahar

Tatlı, Pasta ve Ekmek Hazırlama Teknikleri

AŞÇ 2011 2023-2024 Güz

SOĞUK MUTFAK

AŞÇ 2509 2023-2024 Güz

YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ

AŞÇ1511 2023-2024 Güz

MUTFAK ORGANİZASYONU

AŞÇ2513 2023-2024 Güz

GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ

AŞÇ2519 2023-2024 Güz

MESLEK STAJI (25 İŞGÜNÜ)

GMS1005 2023-2024 Güz

Temel Mutfak Bilgisi

GMS2001 2023-2024 Güz

Temel Yemek Pişirme

İKR1901 2023-2024 Güz

CATERİNG HİZMETLERİ

YİŞ2509 2023-2024 Güz

Mutfak Uygulamaları

YİŞ3509 2023-2024 Güz

Soğuk Mutfak

AŞÇ1508 2022-2023 Bahar

HİJYEN VE SANİTASYON

AŞÇ2014 2022-2023 Bahar

DÜNYA MUTFAKLARI

AŞÇ2512 2022-2023 Bahar

GIDA ÜRÜNLERİNDE DUYGUSAL ANALİZ TEKNİKLERİ

AŞÇ2520 2022-2023 Bahar

GASTRONOMİDE YENİ TRENDLER

AŞÇ2532 2022-2023 Bahar

MESLEK STAJI (25 İŞGÜNÜ)

AŞÇ 2011 2022-2023 Güz

SOĞUK MUTFAK

AŞÇ 2509 2022-2023 Güz

YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ

AŞÇ1511 2022-2023 Güz

MUTFAK ORGANİZASYONU

AŞÇ2513 2022-2023 Güz

GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ

AŞÇ2519 2022-2023 Güz

MESLEK STAJI (25 İŞGÜNÜ)

İKR1901 2022-2023 Güz

CATERİNG HİZMETLERİ

YİŞ2509 2022-2023 Güz

Mutfak Uygulamaları

YİŞ4507 2022-2023 Güz

Vejetaryan Mutfağı