(A-1) SCI veya SCI Expanded, SSCI, AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanan tam makale
1-) Bostan Kamil, Ünver Alçay Ayla, Yalçın Semiha, Eren Vapur Ufuk, Nizamlıoğlu Mustafa, 2017. Identification and characterization of lactic acid bacteria isolated from traditional cone yoghurt. Food Science and Biotechnology
(A-5) SCI veya SCI Expanded, SSCI, AHCI dışındaki uluslararası indexler tarafından taranan dergilerde yayımlanan tam makale
1-) Değirmenci Hasan, Vural Savaş, Yalçın Semiha, 2022. İstanbul’da Bir Özel Hastanede İdrar Yolu Enfeksiyonu Bulunan Hastalardan İzole Edilen Bakteriler ve Antibiyotik Duyarlılık Profillerinin Belirlenmesi. İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
2-) Yalçın Semiha, Zeren Selva, Barut Abdullah Yüksel, Aydın Sema, 2021. Ethiological, Clinical and Epidemiological Overview of Covid-19 Pandemia. Journal of Immunology and Clinical Microbiology
3-) Uzlu Gizem, Koç Murat, Akgöz Hasan Fatih, Yalçın Semiha, Çöl Başak Gökçe, 2021. Sporcu Üniversite Öğrencilerinin Beslenme Bilgi Düzeylerinin Ölçülmesi. IGUSABDER
4-) Ünver Alçay Ayla, Sağlam Aysun, Yalçın Semiha, Bostan Kamil, 2018. Possible Protein Source of the Future (Geleceğin Olası Protein Kaynakları). Akademik Gıda
5-) Yalçın Semiha, Ünver Alçay Ayla, Yüzbaşıoğlu Gözde, Çakmak Burcu, Sağlam Aysun, 2017. A Study on Prevalence of Escherichia coli O157 with a Verified Method in Foods. Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
(A-7) ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde
yayımlanmış makale
1-) Yalçın Semiha, Çöl Başak Gökçe, Aksu Harun, 2023. Bitkisel Kaynaklı Gıdalardan İzole Edilen B. cereus Suşlarının Bazı Antibiyotiklere Karşı Duyarlılık Profillerinin Belirlenmesi. Dicle University Journal of Faculty of Veterinary Medicine
2-) Yalçın Semiha, Ilgaz Atilla, 2010. Klinik Belirtili Köpeklerde Legionella pneumophila serogrup 1 varlığının kültür, PCR ve Üriner Antijen Aranması Yöntemleri ile araştırılması.. Journal of The Faculty of Veterinary Medicine Istanbul University
(A-8) Ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış tam makale
1-) Ünver Alçay Ayla, Yalçın Semiha, 2015. İç Ortam Havası Biyoaerosolleri ve Mikrobiyal Hava Kalitesi Ölçüm Metotları. İstanbul Aydın Üniversitesi ABMYO Dergisi
2-) Ünver Alçay Ayla, Yalçın Semiha, Bostan Kamil, Dinçel Ekin, 2015. Orta Asya’dan Anadolu’ya Kurutulmuş Gıdalar. İstanbul Aydın Üniversitesi ABMYO Dergisi
3-) Yalçın Semiha, 2007. Hayvanlarda Legionellosis (derleme).. Bahri Dağdaş Hayvancılık Araştırma Dergisi
(B-2) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi
bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve
özet metin olarak yayımlanan bildiri.
1-) Yalçın Semiha, Çöl Başak Gökçe, Aksu Harun, 2023. BİTKİSEL KAYNAKLI GIDALARDAN İZOLE EDİLEN B. CEREUS SUŞLARININ BAZI
ANTİBİYOTİKLERE KARŞI DUYARLILIK PROFİLLERİ. 5. INTERNATIONAL FOOD, AGRICULTURE AND VETERINARY SCIENCES CONGRESS
2-) Yalçın Semiha, Bostan Kamil, Eren Vapur Ufuk, Nizamlıoğlu Mustafa, 2016. Geleneksel Kozalak Yoğurtlarından İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin İdentifikasyonu ve Karakterizasyonu. Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi, 10–13 Kasım 2016, Lefkoşa, Yakındoğu Üniversitesi, Kıbrıs
3-) Ünver Alçay Ayla, Yalçın Semiha, Bostan Kamil, Eren Vapur Ufuk, Nizamlıoğlu Mustafa, 2016. Microbiological Charasterictics of the Yoghurt Fermented with Pine Cones.. Days of Veterinary Medicine, 7. International Scientific Meeting, Struga, Republic of Macedonia.
4-) Yalçın Semiha, Ünver Alçay Ayla, Yüzbaşıoğlu Gözde, Engin Pınar, 2015. Gıdalarda ve Yemlerde TS EN ISO 16654 Klasik Yöntemi ile Escherichia coli O157 Analiz Metodunun Laboratuar İçi Verifikasyonu. 2. Uluslararası Tarım, Gıda ve Gastronomi Kongresi, Antalya.
5-) Ünver Alçay Ayla, Yalçın Semiha, Bostan Kamil, Varlık Candan, 2015. Alternatif Gıda Kaynakları. II. Uluslararası Tarım, Gıda ve Gastronomi Kongresi, Antalya.
(B-3) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi
bilimsel, sanatsal toplantılarda poster şeklinde sunulan
ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.
1-) Yalçın Semiha, Çöl Başak Gökçe, Altınsoy Berrak, Nizamlıoğlu Mustafa, Barut Abdullah Yüksel, Eren Vapur Ufuk, 2018. Relationship with Obesity of Intestinal Flora and Probiotics. International Agricultural, Biological and Life Science Conference
2-) Altınsoy Berrak, Barut Abdullah Yüksel, Yalçın Semiha, Çöl Başak Gökçe, Eren Vapur Ufuk, 2018. Bioplymers For Medical Applications. International Agricultural, Biological and Life Science Conference
3-) Yalçın Semiha, Ünver Alçay Ayla, Yüzbaşıoğlu Gözde, Çakmak Burcu, Sağlam Aysun, 2016. A Study on Prevalance of Echerichia coli O157 with Verified Methods in Foods.. Days of Veterinary Medicine, 7. International Scientific Meeting, 22-24 September 2016, Struga, Republic of Macedonia.
4-) Ünver Alçay Ayla, Yalçın Semiha, Sağlam Aysun, Dinçel Ekin, 2015. Manna (Kudret Helvası). International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
5-) Sağlam Aysun, Dinçel Ekin, Ünver Alçay Ayla, Özer Emre Nesrin, Yalçın Semiha, 2015. Ayran with Wheat Germ. 3. International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
6-) Dinçel Ekin, Sağlam Aysun, Ünver Alçay Ayla, Özer Emre Nesrin, Yalçın Semiha, 2015. Damson Plum Marmalade. 3. International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
(B-5) Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel,
sanatsal toplantılarda sözlü sunulan ve özet metin olarak
yayımlanan bildiri.
1-) Yalçın Semiha, Ünver Alçay Ayla, Yüzbaşıoğlu Gözde, Engin Pınar, Sağlam Aysun, 2015. Gıdalarda, Yemlerde ve Tohumlarda GDO Tespit Metodunun Laboratuvar İçi Verifikasyonu. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir.
2-) Yalçın Semiha, Altınkaya Filiz, Ünver Alçay Ayla, Bostan Kamil, Sağlam Aysun, 2015. Gıda Kontrol Laboratuarlarında ISO/ IEC 17025 Standardının, Akreditasyonun ve Kalite Yönetim Sisteminin Önemi ve Uygulaması. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir
3-) Ünver Alçay Ayla, Yalçın Semiha, 2014. İç Ortam Havası Biyoaerosolleri ve Sağlık Üzerine Etkileri. XXXVI. Türk Mikrobiyoloji Kongresi, Antalya.
4-) Yalçın Semiha, Ünver Alçay Ayla, Yüzbaşıoğlu Gözde, Engin Pınar, 2014. Gıdalarda ve Yemlerde ELISA Yöntemiyle Total Stafilokokal Enterotoksin Analizi Metodunun Laboratuar İçi Verifikasyonu. XXXVI. Türk Mikrobiyoloji Kongresi, Antalya.
(B-6) Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel,
sanatsal toplantılarda poster şeklinde sunulan ve özet
metin olarak yayımlanan bildiri.
1-) Ünver Alçay Ayla, Yalçın Semiha, Sağlam Aysun, Dinçel Ekin, Varlık Candan, 2015. Alglerin Gıda Olarak Kullanımı. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir.
2-) Ünver Alçay Ayla, Yalçın Semiha, Sağlam Aysun, Dinçel Ekin, 2015. Evlerde Muhafaza Edilen Kuru Gıda Artropodları. Pamukkale Gıda Sempozyumu III, Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, Denizli.
3-) Ünver Alçay Ayla, Yalçın Semiha, Sağlam Aysun, 2014. Antimikrobiyal Ambalajlama. XXXVI. Türk Mikrobiyoloji Kongresi, Antalya.
(C-4) Alanında tanınmış ulusal yayınevlerince yayımlanan kitaplarda bölüm yazarlığı
1-) Çöl Başak Gökçe, Yalçın Semiha, Nizamlıoğlu Mustafa, 2018. BARSAK MİKROBİYATASI VE PROBİYOTİKLER/BARSAK MİKROBİYATASI VE PROBİYOTİKLERİN OBEZİTE ÜZERİNE ETKİSİ. Yayın Evi: TÜRKİYE KLİNİKLERİ Editör Adı: PROF. DR. MUSTAFA NZAMLIOĞLU
(E-1) SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI tarafından
taranan dergilerde olmak üzere adayın yazar olarak yer
almadığı SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI
tarafından taranan yayınlarda adayın eserlerine yapılan
atıf.
1-) Identification and characterization of lactic acid bacteria isolated from traditional cone yoghurt - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
(E-4) SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI dışındaki
uluslararası indekslerde taranan dergilerde adayın yazar
olarak yer almadığı yayınlarda, adayın eserlerine yapılan
atıf.
1-) Identification and characterization of lactic acid bacteria isolated from traditional cone yoghurt - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
2-) Orta Asya’dan Anadolu’ya Kurutulmuş Gıdalar - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
3-) Identification and characterization of lactic acid bacteria isolated from traditional cone yoghurt - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 3
4-) A Study on Prevalence of Escherichia coli O157 with a Verified Method in Foods - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1
(E-5) Ulusal hakemli dergilerde adayın yazar olarak yer
almadığı yayınlarda, adayın eserlerine yapılan atıf.
1-) Orta Asya’dan Anadolu’ya Kurutulmuş Gıdalar - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 1
2-) Orta Asya’dan Anadolu’ya Kurutulmuş Gıdalar - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
3-) Possible Protein Source of the Future (Geleceğin Olası Protein Kaynakları) - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
4-) İç Ortam Havası Biyoaerosolleri ve Mikrobiyal Hava Kalitesi Ölçüm Metotları - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
(E-7) Yurtiçinde yayımlanan, adayın yazar olarak yer almadığı
kitaplarda veya bildiri kitaplarında, adayın eserlerine
yapılan atıf.
1-) Orta Asya’dan Anadolu’ya Kurutulmuş Gıdalar - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 3
2-) Orta Asya’dan Anadolu’ya Kurutulmuş Gıdalar - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
3-) Identification and characterization of lactic acid bacteria isolated from traditional cone yoghurt - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 1
4-) İç Ortam Havası Biyoaerosolleri ve Mikrobiyal Hava Kalitesi Ölçüm Metotları - Atıf Yılı: 2017 Atıf Sayısı: 1
(G-4) TÜBİTAK, TÜBA, KOSGEB, (1002 ve 3001 hariç tüm
projeler)SBB, Bakanlıklar vb. kamu kurumları veya özel
kuruluşlarca desteklenen ve tamamlanan projede görev
(araştırmacı, eğitmen, danışman vb. olarak)
1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Danışman. Konu: . Proje Türü: TÜBİTAK PROJESİ. Laktasyon Dönemindeki, Klinik, Subklinik Mastitisli Ve Sağlıklı İneklerden Alınan Sütlerde Aerobik Toplam Bakteri Ve Laktik Asit Bakteri Flora Sayılarının Karşılaştırılarak Mastitis Olgularıyla İlişkilerinin Belirlenmesi. 2021-2022
(G-6) TÜBİTAK 1002 veya 3001 kapsamında desteklenen ve
tamamlanan projelerde görev (araştırmacı, eğitmen,
danışman vb. olarak)
1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: . Proje Türü: TÜBİTAK PROJESİ. Kozalak Yoğurdundan Laktik Asit Bakterilerinin İzolasyonu, İdentifikasyon ve Karakterizasyonu. 2015-2016
(G-7) Tamamlanmış Bilimsel Araştırma Projelerinde (BAP)
yürütücülük
1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Yürütücü. Konu: . Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Deniz kültür balıklarından izole edilen Photobacterium damselae subsp. piscicida suşlarının virülans gen profillerinin karakterizasyonu ve antimikrobiyal direnç özelliklerinin belirlenmesi. 2022-2023
2-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Yürütücü. Konu: . Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Muğla Milas Yöresinden İzole Edilen Bakteriyel Mastitis Etkenlerinin 16S PCR Analizi ile İdentifikasyonu ve Antimikrobiyal Direnç Profillerinin Belirlenmesi. 2022-2023
(G-8) Tamamlanmış Bilimsel Araştırma Projelerinde (BAP)
görev alma (araştırmacı, eğitmen, danışman vb. olarak)
1-) Proje Durum: Devam Ediyor. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: . Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Muğla İli Milas İlçesinde Yetiştiriciliği Yapılan Sığırlarda Vektör Kaynaklı Bazı Hastalıkların Moleküler Yöntemlerle Araştırılması.. 2023--1
2-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Araştırmacı. Konu: . Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veteriner Fakültesi Viroloji-Mikrobiyoloji Laboratuvar Altyapısının Geliştirilmesi. 2021-2022