Duyuru

BAP Biriminden “Kadın Haklarının Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine” İlişkin Özel Proje Çağrısı…!

Son Güncelleme Tarihi : 07.08.2020 15:17:09

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi olarak kadın haklarına ve sorunlarına yönelik çalışmaları kurumsal bir sorumluluk olarak görmekteyiz. Bu sorumluluktan hareketle;

 Kadın Haklarının Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi” temel hedefiyle birlikte eğitim faaliyetlerine, kurumsal hizmetlere ve toplumsal alanda yaşanan sorunların tespitine ve çözümüne yönelik çalışmalara hız verilmiştir. Bu çerçevede disiplinler arası/çok disiplinli ve geniş kapsamlı araştırmalara dayalı verilerin elde edilmesi ve kanıta dayalı politikaların oluşturulması amacıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (BAP) tarafından “Kadına Yönelik Şiddetin ve Cinsel İstismarın Önlenmesi” ve “Kadın Hakları” konularında proje çağrısı açılmıştır.
 
ÇAĞRININ AMACI

Bu çağrının temel amacı; toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik ilkeler doğrultusunda, “kadının toplumsal yaşamdaki hak ihlallerine” karşı fırsat eşitliği temelinde çözüm üretmek, “kadın haklarını korumak”, “kadına yönelik şiddetin” ve “cinsel istismarın” nedenlerinin ve sonuçlarının araştırılarak kadına yönelik ve aile içi şiddeti önlemek, başta kadınlar olmak üzere şiddete maruz kalanları korumak ve şiddet faillerini kovuşturmaktan sorumlu kilit makamların bilgi ve becerilerini geliştirmektir.
 
ÇAĞRIYA ÖZEL HUSUSLAR

- Proje yürütücüsü, ilgili alanda eğitim gören Lisansüstü öğrencilerine projede bursiyer olarak görev verebilecektir. Bursiyer öğrencilerin, araştırma konusuyla ilişkili tez hazırlamaları beklenmektedir.

- Proje sonunda elde edilecek bulgular İlgili Kurumlar ile paylaşılacaktır.

- Proje çalışmalarının yanında proje çıktılarının paylaşılması ve toplumsal farkındalık yaratılması amacıyla “kadına yönelik şiddet” ve “cinsel istismar” konularında seminer/toplantı/panel vb. etkinliklerin düzenlenmesi beklenmektedir.  
 

PROJE SÜRESİ PROJE BÜTÇESİ PROJE TÜRÜ
Projelerin süresi azami 12 aydır.

 
Destek üst limiti 30.000 TL’dir.

 
Araştırma Projesi (AP)

 
PROJE BAŞVURU SON TARİHİ
7 Eylül 2020 – 17:30

 
 
PROJE BAŞVURU YERİ  
MSKÜ – BAP Koordinasyon Birimi
e-bap.mu.edu.tr
 
Yayınlayan : bap.mu.edu.tr Tarih : 07.08.2020 00:00
Okunma Sayısı : 2542