Ege Bölgesi Kariyer Fuarı 2022

Son Güncelleme Tarihi : 24.01.2022 15:11:54

“Ege Bölgesi Kariyer Fuarı” bu yıl 21-22 Mart 2022 tarihlerinde İzmir Fuar Alanında Ege Üniversitesi tarafından bölgedeki diğer 19 paydaş üniversite ile ortak etkinlik yapmaları konusunda yetkilendirilmiştir.

Etkinlik; Ege Bölgesindeki Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, İzmir Bakırçay Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, İzmir Tınaztepe Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Kavram Meslek Yüksekokulu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinin öğrencilerine ve mezunlarına yönelik olacaktır.

Öğrenci ve mezunlar etkinliğe geldiklerinde firmaların insan kaynakları yetkilileri ile iş/staj fırsatları, kariyer imkanları gibi konularda ilk ağızdan bilgi alabilecekler, ayrıca çeşitli kişisel ve mesleki gelişim etkinliklerine, panellere, mülakat simülasyonlarına ve firmaların İK temsilcileriyle yapılacak mülakatlara katılabilecektir.

YETENEK KAPISI
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, öğrenci ve mezunların nitelikli istihdamına katkı sağlamak amacıyla bir internet platformu olan ‘Yetenek Kapısı’nı üniversitelerin hizmetine sunmuştur. Kariyer Merkezleri’nin ihtiyaçlarına göre hazırlanan ‘Yetenek Kapısı’ platformu gençler ve işverenlerin zamandan ve mekândan bağımsız şekilde sürekli iletişimde kalabilmelerini sağlamaktadır. Öğrenciler ve mezunlar, ‘Yetenek Kapısı’nda profil oluşturarak, kariyer ağına ilk adımı atabilecek; oluşturulan profil aracılığıyla, kariyer fuarları, etkinlikler ve eğitimler incelenebilecek ve ayrıca ‘Yetenek Kapısı’ işverenler için de doğru ve hızlı insan kaynağına ulaşmayı kolaylaştıracaktır.

Öğrenciler yetenekkapisi.org adresinden kayıtlarını yaptırabilirler.

EGEKAF’TA ÖĞRENCİLERİ NELER BEKLİYOR?
Öğrenciler stant ziyaretleri ile sektöründe ve bölgesinde söz sahibi firmalarla birebir tanışabilecekler
• Firmaların insan kaynakları yetkilileri ile istihdam fırsatları, işe alım politikaları, kariyer gelişimi imkanları gibi konularda ilk ağızdan bilgi alabilecekler
• Kişisel ve mesleki gelişim etkinlikleriyle güncel kariyer öğretilerinden interaktif bir şekilde faydalanıp farkındalık seviyelerini artırma fırsatı yakalayabilecekler
• Örnek olay çalışmalarıyla öğrenciler, iş hayatında ya da işe giriş sürecinde karşılaşacaklarını uygulamalı bir şekilde tecrübe edinme fırsatı yakalayabilecekler
• Mülakat Simülasyonlarıyla öğrenciler iş hayatına giriş safhasında dikkat etmesi gereken hususlar konusunda interaktif yolla bilgi sahibi olacak ve farkındalık kazanabilecek
• Alanında uzman kişilerce verilecek olan panellerle öğrencilerin fakındalıkları artacak ve yol gösterici konumunda yer alabilecek
• Düzenlenecek olan atölye çalışmalarıyla birlikte öğrenciler yine alanında uzman kişilerle birebir görüşme ve çalışma fırsatı yakalayabilecek
EGE KAF 2022 Etkinlikler web sayfası giriş

EGE BÖLGESİ KARİYER FUARI 2022 NEREDE?

Yayınlayan : kariyerplanlama.mu.edu.tr Tarih : 24.01.2022 00:00