Haber

Disiplinlerarası Ar-Ge Farkındalık Toplantısı Düzenlendi

Son Güncelleme Tarihi : 23.09.2021 00:00
Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörlüğü Proje Destekleme Birimi tarafından Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek başkanlığında, "Disiplinlerarası Ar-Ge Farkındalık Toplantısı-II" düzenlendi.
Çevrimiçi ve canlı yayın yoluyla dijital ortamda düzenlenen toplantıya Üniversitemiz dekanları, öğretim elemanları ve öğrencileri ile birlikte yaklaşık 1500 kişi katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin tüm dikkatiyle AR-GE Üniversitesi olma hedefine odaklandığını söyleyerek, bu hedefe ulaşmada en önemli noktanın ise paydaşlarla birlikte çalışmak olduğunu belirtti.
Rektör Çiçek, “Büyük başarılar için bireysel değil, birlikte çalışmanın yolunu bulmak zorundayız” diyerek MSKÜ’nün yakın zamanda elde ettiği tüm büyük başarılarının tamamının disiplinlerarası çalışmanın ürünleri olduğunu vurguladı.
Toplantıda Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Taner Dinçer, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akar, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hilmi Toker, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevres Hürriyet Aydoğan, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Artay Yağcı, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür Yıldız, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Topaloğlu ve Muğla Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ethem Barış Süzek, “Dekan Temsilcileri” oturumunda örneklerle disiplinlerarası çalışmanın önemini anlattı.
Dr. Öğr. Üyesi Ethem Barış Süzek, “Muğla Teknopark ve Disiplinlerarası Ar-Ge” başlıklı sunumunda Teknoparkların girişimcilere sağladığı avantajları, Teknoparka başvuru aşamalarını, Muğla Teknoparkın hikayesini ve Teknoparklarda disiplinlerarası Ar-Ge projelerinin unsurlarına değindi.
Teknoparkın ilimize ve ülkemize sağlayacağı katkının rekabet gücü, güçlü sermaye, beşeri sermaye ve yerli ve milli teknoloji unsurlarının artmasıyla ortaya çıkacak olan “sürdürülebilir kalkınma” olduğunu söyleyen Süzek, Muğla Teknopark hakkında da bilgi verdi.
Dr. Öğr. Üyesi Ethem Barış Süzek, “Muğla Teknoparkta girişimci sayısı 21’e ulaştı. Bu rakam son 6 ayda 7 kat artışa denk geliyor. Teknoparkta 30 personel çalışıyor ve yalnızca bu yaz 50 öğrenci burada staj yaptı. Firma yelpazemiz çok geniş ancak özellikle bilgisayar ve bilişim teknolojileri alanları yoğun olarak hizmet veriyor. Yine son 6 ayda Muğla Teknopark girişimcilerinin toplam geliri 1.3 milyon TL. Yılın sonuna doğru bu rakamın 2 milyon TL’yi aşmasını öngörüyoruz. Bir diğer ilginç nokta ise 6 aydır faaliyette olmamıza rağmen ihracat yapan girişimci sayımızın 3’e ulaşması. Şu anda ABD’ye ve İngiltere’ye ihracat yapan firmalara sahibiz” diyerek henüz küçük ve yeni bir Teknopark için önemli başarılar elde edildiğini söyledi.
Disiplinlerarası Ar-Ge Farkındalık Toplantısı-II, karşılıklı soru-cevap bölümüyle sona erdi.
 
Disiplinlerarası Ar-Ge Farkındalık Toplantısı-II’i izlemek için:
.
 

 
 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 23.09.2021 00:00
Okunma Sayısı : 1463