Haber

Mavi Çatı Öğrenci Toplulukları Merkezi Muhteşem Etkinliklerle Açıldı

Son Güncelleme Tarihi : 05.12.2018 11:00

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Öğrenci Toplulukları Merkezi olarak yeniden düzenlenen Mavi Çatı’nın açılış töreni, yoğun bir katılımla gerçekleşti

Üniversitemiz Rektörlüğü himayesinde, “Öğrenci merkezli üniversite” vizyonu ile tasarlanan en önemli projelerden biri olan Mavi Çatı Öğrenci Toplulukları Merkezi açılışı, öğrencilerin de kurdele kesme törenine katılımı ile renkli görüntülere sahne oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından; topluluklar adına açılış konuşması yapan Metinbilim Topluluğu üyesi Gizem Yavuz, Mavi Çatı’nın önümüzdeki süreçte öğrenci toplulukları adına çok önemli faaliyetlere ev sahipliği yapacak olması sebebiyle duyduğu mutluluğu dile getirdi. Yavuz; öğrenci toplulukları adına sürecin başından sonuna kadar kendilerine her türlü desteği sağlayan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’e teşekkür ederek, merkezi en iyi şekilde değerlendireceklerinin sözünü verdi.

Konuşması sık sık alkışlar ile kesilen Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ise, çok önemli başlıklar altında Mavi Çatı’nın öğrencilerin zihinsel etkileşimine ve yaratıcılıklarına yapacağı potansiyel katkıları vurguladı. Rektör Çiçek konuşmasında; “Bugün sözlerime çok sık ifade ettiğim ‘öğrenci merkezli üniversite’ kavramını biraz daha açarak başlamak istiyorum. Sizi temin ederim ki bugüne ifade ettiğim hiçbir sözü inanmadan ve o an içinde bulunduğum konjonktüre göre dile getirmedim. Bu nedenle üniversitemizde her zaman mevcut imkânları gözlemleyerek mümkün olanın en iyisini arzu ettim, istedim, sizlerden de bu konuda bana yardımcı olmanızı talep ettim. Zaten sözünü ettiğim mevcut potansiyeli sizlerde ve üniversitemizde gördüğüm için Rektörlük görevine talip oldum. Sn. Cumhurbaşkanımızın bu görevi şahsıma tevdi etmesi ile de kısa süreçte ülkem, üniversitem, öğrencilerim adına çok önemli adımlar attık, atıyoruz…” dedi.

“Öğrencilerimizin Filizlendireceği Yenilikçi Fikirler, Teknoparkta Desteklenerek Katma Değeri Yüksek Ürünlere Dönüştürülecek”

Prof. Dr. Hüseyin Çiçek devamında; “Yeni süreçte kendisine üçüncü kuşak üniversite olma hedefi koyan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi; kamu, sanayi ve üniversite sınırlarının birleştiği karma işbirliği sistemleri ile hareket etmektedir. Bundaki asli amacımız, üniversite-sanayi işbirliğini sağlayarak, üretilen bilgiyi patent ve teknoloji olarak, endüstrinin/pazarın kullanımına sunmaktır. Bu anlamda inanıyorum ki, Mavi Çatı’da bir araya gelen cevherlerimiz, ülkemiz yarınlarına çok büyük katkılar sunacaklardır. Öğrencilerimizin birbirleriyle özgürce fikir etkileşimine girerek gerçekleştirecekleri faaliyetler ile de yeni akademik ufuklar açacaklarına eminim. Ben bu zihinsel köprünün en önemli uğrak noktası olarak ise inşaat sürecini başlattığımız Teknopark’ı adres gösteriyorum. Böylece anlattığımız tüm bu hedeflere ulaşmak için öğrencilerimizin filizlendireceği yenilikçi fikirler, asıl amacı somut çıktıları almak olan Teknoparkta desteklenerek katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülecektir.” şeklinde konuştu.

Merkezin yeniden yapılanmasında emeği geçen tüm idari ve akademik birimlerin isimlerini anarak teşekkürlerini ileten Çiçek, “Öğrencilerimizin ders dışı zamanlarını etkin bir şekilde geçirmeleri için fırsatlar barındıran ve onların aktif, yaratıcı, kendine güvenen bireyler haline gelmelerine katkı sunacak Mavi Çatı’nın hepimiz için iyiliklere vesile olmasını diliyorum” diyerek konuşmasını noktaladı.

Açılış konuşmalarının ardından program; Öğrenci Topluluklarının Hazırladığı “Video, Slayt Gösterisi”, “Zeybek Gösterisi”, “Hip-hop ve Break Dans Gösterisi”, “Müzik Anabilim Dalı Koro ve Oda Müziği Sunumları” ile sona erdi.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 05.12.2018 11:00
Okunma Sayısı : 6000