Haber

"TOK'19"un Açılışı Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

Son Güncelleme Tarihi : 11.09.2019 12:30

21. Otomatik Kontrol Ulusal Toplantısı TOK 2019, bu yıl Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Kötekli Yerleşkesinde düzenleniyor. Muğla’da ilk kez düzenlenen Otomatik Kontrol Ulusal Toplantısı’na otomatik kontrol ve otomasyon alanında çalışan araştırmacılar, kamu kuruluşu ve özel sektör temsilcileri geniş katılım gösterdi.

Toplantının açılışına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Menteşe Belediyesi Başkanı Bahattin Gümüş, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Bekir. Çöl, Otomatik Kontrol Türk Milli Komitesi (TOK) Başkanı Prof. Dr. İbrahim Eksin, akademisyenler, araştırmacılar, öğrenciler ile özel sektör temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal  marşının okunması ile başlayan açılış programı, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi, Güzel sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim elemanlarının müzik dinletisi ile devam etti. Programda Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültemiz Öğretim Elemanı ve öğrencilerinin gerçekleştirdiği Türk Halk Oyunu (zeybek) gösterisinin ardından açılış konuşmalarına geçildi. 

21. Otomatik Kontrol Ulusal Toplantısı TOK 2019'un açılış konuşmasını yapan TOK Başkanı Prof. Dr. İbrahim Eksin; Platon'un "Devlet" kitabındaki bir pasaja atıf yaparak; müzik, spor ve bilimin gelişmenin üç önemli saç ayağı olduğunu, Üniversitemizin bilimsel bir etkinliğin açılışını sanatsal ve sportif sunumlar ile zenginleştirmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Toplantının açılışında konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ise yoğun insan emeğine dayanan üretim süreçlerinden, makine üretim süreçlerine geçişin insan refahına olan katkılarına vurgu yaptığı konuşmasında; "Geçmişte iyi yetişmiş bir elemanın manuel tezgâhlarda 4 saatte ürettiği bir ürün, otomatik sistemlerde 7 dakika gibi kısa sürede üretildiği düşünüldüğünde, otomatik kontrol ve otomasyon sistemlerinin ekonomik güce nasıl bir katkısı olduğunu anlamak hiç de zor değil. İşte buradan yola çıkarak önce ülkemiz, bölgemiz ve Muğla ili ve aslında  tüm dünya insanlığının yarınlardaki refahı bu tür çalışmalara bağımlı durumdadır. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi olarak sözünü ettiğimiz küresel gerçekliğin farkında olarak çok ciddi alt yapılar oluşturuyor, adımlar atıyoruz. Çünkü bizler biliyoruz ki farkında olmak durağan bir süreçtir. Biz daima sağlam zeminler üzerinde ilerleyerek aksiyon içinde olma hedefiyle çalışıyoruz. Nitekim bugün gerçekleştiriyor olduğumuz bilimsel toplantıyı, ülkemiz geleceği adına çok önemsiyorum" dedi. 

"21. Otomatik Kontrol Ulusal Toplantısı TOK 2019" 11-13 Eylül tarihleri arasında teknik ve sosyal program çerçevesinde devam edecek.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 11.09.2019 12:30
Okunma Sayısı : 2288