Haber

Üniversitemizde TÜBİTAK Desteğiyle Doğa Bilim Kampı

Son Güncelleme Tarihi : 26.06.2019 00:00

2019 yılı "TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı" kapsamında hayata geçirilen “MUBEM & BİLSEM: STEM Temelli Doğa Bilim Kampı II” projesi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bilim Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (MUBEM) ve Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) işbirliği ile gerçekleştirildi. 

Hedef kitlesini Bilim ve Sanat Merkezlerine (BİLSEM) devam eden özel yetenekli ortaokul 6. sınıf ve 7. sınıf öğrencileri oluşturan proje kapsamında Türkiye’nin 16 farklı şehrinden 30 Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi kampa katıldı. Projede katılımcılar, arkeolojiden astronomiye, malzeme mühendisliğinden nanoteknolojiye kadar pek çok disiplinde uzman eğitmenler eşliğinde Akyaka’da ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesinde yer alan farklı birimlerde bilim insanları ile birebir etkileşim içerisinde bilimsel çalışmaları deneyimleme şansı yakaladılar.

Projenin yürütücülüğünü üstlenen Eğitim Fakültesi öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. Hasan Zühtü Okulu; projenin temel hedefi öğrencilerin STEM-FeteMM (Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) eğitimi çerçevesinde, bilime bütünsel bakış açısı ile merak ve bilimsel sorgulamayı kullanarak bilimsel bilgileri inovatif ürünlere dönüştürmeleri olduğunu ifade etti. Projede ayrıca, MUBEM müdürü Prof. Dr. Ayşe Oğuz Ünver, MUBEM Müdür Yardımcısı Arş. Gör. Dr. Sertaç Arabacıoğlu ve Muğla BİLSEM Müdürü Bekir Cevizci uzman olarak yer aldı. 

Üniversitemiz Rektörü  Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ise proje kapsamında gerçekleştirilen  Mulaj Müzesi etkinliğine katılarak öğrencilerle yakından ilgilendi. Rektör Prof. Dr. Çiçek; "Son birkaç yıl içerisinde Türkiye'deki eğitim sisteminin ciddi bir revizyon içerisine girdiğini görüyoruz. Bu revizyonun gerçekleşmesindeki başat faktör, günümüzde yeni nesil öğrencilerin dikkat, algı ve öğrenme becerilerinin bir önceki jenerasyondan çok daha farklı oluşudur. Yapay zeka, kodlama ve yenilikçi teknoloji girişimlerinin gelecek yüzyıla hakim olacağı öngörüsü ile bizler de öğretmen adaylarımızı yeni dünya ve Z kuşağı olarak adlandırdığımız öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yetiştiriyoruz. Robotik kodlama sertifika programları, eğitimde gelecek vizyonu çalıştayları ile bu konuda çok önemli bir ivme yakaladık. İşte bugün TÜBİTAK'ın desteğiyle gerçekleşen Doğa Bilim Kampı ile  öğrencilerimizin farklı bir perspektifle bilimsel sorgulama yapmaları sağlanarak edindikleri bilgileri yenilikçi ürünlere dönüştürmeleri hedefleniyor. Ben ülkemiz geleceği adına bu projenin tüm paydaşlarına teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte bu ve benzer projelere sürekli olarak destek vererek faaliyete geçireceğiz" dedi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 26.06.2019 00:00
Okunma Sayısı : 3373