Personel

Öğr.Gör.Dr. AYŞE SENA ENGİN
Öğr.Gör.Dr.
Ayşe Sena Engin
@ E-posta
aysesenaaydin@mu.edu.tr
Telefon
0252 211 2249 , 0252 211 5131

Kadro Bilgileri

Görev Birimi

Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu / Gıda İşleme Bölümü / Gıda Kalite Kontrolü Ve Analizi Programı

Kadro Birimi

Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu / Gıda İşleme Bölümü / Gıda Kalite Kontrolü Ve Analizi Programı

Öğrenim Bilgileri

Lisans

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi işletme 01.08.2014
Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği 18.06.2013

Yüksek Lisans

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği 23.12.2015

Doktora

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı 07.07.2022

Yayin Bilgileri

(A-5) SCI veya SCI Expanded, SSCI, AHCI dışındaki uluslararası indexler tarafından taranan dergilerde yayımlanan tam makale

1-) Engin Ayşe Sena, Kuşçu Alper, 2023. The Effect of Different Drying Processes on Some Nutritional and Quality Criteria in Tomato Powder . Gaziosmanpasa Journal of Scientific Research
2-) Kaymakcı Güliz, Duran Volkan, Engin Ayşe Sena, 2021. Organik Gıda Boyası Üreterek Periyodik Tablo Oluşturalım Etkinliğiyle Özel Yetenekli Öğrencilerin Akıl Yürütme Stillerinin İncelenmesi. Akdeniz Eğitim Araştırmaları Dergisi

(A-7) ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış makale

1-) Engin Ayşe Sena, Ceylan Özgür, Duru Mehmet Emin, 2022. The Effect of Storage Conditions of Monofloral Honeys on Antimicrobial Activity. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

(B-1) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri

1-) Kılınç Şahin Songül, Ceylan Özgür, Karayel İncili Gamze, Engin Ayşe Sena, 2023. ANTİK KENT DATÇA’TA BADEM KAHVE KÜLTÜRÜ. EGE 10th INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL SCIENCES
2-) Engin Ayşe Sena, Karayel İncili Gamze, Ceylan Özgür, Kılınç Şahin Songül, 2023. COĞRAFİ İŞARETLİ YÖRESEL ÜRÜNLERİN GASTRONOMI ALANINDA DEĞERLENDİRİLMESİ: MUĞLA GÖCE TARHANASI ÖRNEĞİ. EGE 10th INTERNATIONAL CONFERENCE ON SOCIAL SCIENCES

(B-2) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.

1-) Engin Ayşe Sena, Ceylan Özgür, Duru Mehmet Emin, 2022. Ayçiçeği Balında Paketleme Prosesi ve Saklama Koşullarının Mikrobiyal Aktivite ve Raf Ömrüne Etkisi. 7. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi

(B-3) Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda poster şeklinde sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.

1-) Kılınç Şahin Songül, Engin Ayşe Sena, 2022. Rafine Şeker Yerine Balın Kullanıldığı Sağlıklı Kekler, Gerçekten Sağlıklı mı?. 7. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi
2-) Engin Ayşe Sena, Duru Mehmet Emin, 2022. Paketleme ve Depolama Koşullarının Ayçiçek Balının Raf Ömrüne Etkisi. 7. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi

(B-4) Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri

1-) Karayel İncili Gamze, Kılınç Şahin Songül, Ceylan Özgür, Engin Ayşe Sena, 2022. Unutulan Geleneksel Lezzetlerin Gastronomi Turizmine Kazandırılması: Muğla Hardımya Örneği. 5. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU
2-) Engin Ayşe Sena, Ceylan Özgür, Kılınç Şahin Songül, Karayel İncili Gamze, 2022. Geleneksel ve Sağlıklı Bir Atıştırmalık: Çiğirdik. 5. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU

(B-5) Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.

1-) Aydın Ayşe Sena, Duru Mehmet Emin, Ceylan Özgür, 2021. Ayçiçek ve Geven ballarının Paketleme ve Depolama Koşullarının balın kimyasal bileşenlerine ve biyolojik aktivitelerine etkisi. XIII. FEN BİLİMLERİ ARAŞTIRMA E-SEMPOZYUMU

(B-6) Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda poster şeklinde sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.

1-) Küçükaydın Selçuk, Tel Çayan Gülsen, Aydın Ayşe Sena, Duru Mehmet Emin, 2016. Tyhmus Carensis'in Fenolik Profilleri ve Radikal Giderim Aktivitelerinin Belirlenmesi. 8. Ulusal Analitik Kimya Kongresi/ Süleyman Demirel Üniversitesi

(C-1) Alanında tanınmış uluslar arası yayınevlerince yayımlanan kitap yazarlığı

1-) Kaymakcı Güliz, Engin Ayşe Sena, 2023. Olağan Gelişim Gösteren ve Göstermeyen Okul Çağı Çocuklarının Beslenme ve Gıda Yönelimleri/. Yayın Evi: EFE AKADEMİ Editör Adı: EFE AKADEMİ

(C-3) Alanında tanınmış uluslararası yayınevlerince yayımlanan kitaplarda bölüm yazarlığı

1-) Kaymakcı Güliz, Engin Ayşe Sena, Demirci Abdullah, 2022. EDUCATIONAL SCIENCES Theory, Current Researches and New Trends 5/DETERMINING THE KNOWLEDGE LEVEL & ATTITUDES OF BİLSEM (SCIENCE & ART CENTRE) STUDENTS ON HEALTHY NUTRITION AND FOOD BIOTECHNOLOGIES. Yayın Evi: IVPE Editör Adı: Assoc. Prof. Dr. Harun ŞAHİN

(E-1) SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde olmak üzere adayın yazar olarak yer almadığı SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI tarafından taranan yayınlarda adayın eserlerine yapılan atıf.

1-) The Effect of Storage Conditions of Monofloral Honeys on Antimicrobial Activity - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1

(E-2) ÜAK Tarafından Kabul edilmiş olan uluslararası alan indeksleri tarafından taranan dergilerde yayınlanan tam makalelerde yapılan atıf

1-) The Effect of Storage Conditions of Monofloral Honeys on Antimicrobial Activity - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1
2-) The Effect of Different Drying Processes on Some Nutritional and Quality Criteria in Tomato Powder - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1

(E-4) SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI dışındaki uluslararası indekslerde taranan dergilerde adayın yazar olarak yer almadığı yayınlarda, adayın eserlerine yapılan atıf.

1-) The Effect of Storage Conditions of Monofloral Honeys on Antimicrobial Activity - Atıf Yılı: 2023 Atıf Sayısı: 1

(G-3) TÜBİTAK, TÜBA, KOSGEB (1002 ve 3001 hariç tüm projeler)SBB, Bakanlıklar vb. kamu kurumları veya özel kuruluşlarca desteklenen ve tamamlanan proje yürütücülüğü

1-) Proje Durum: Tamamlandı. Projedeki Görev: Yürütücü. Konu: . Proje Türü: TÜBİTAK PROJESİ. Ayvanın Tepsili Kurutma, Mikrodalga ve Mikrodalga Destekli Tepsili Kurutma Sonrası Kalite Kriterlerinin Karşılaştırılması. 2012-2013

Verdiği Dersler

GAP2012 2023-2024 Bahar

TAHIL VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ II

GAP2014 2023-2024 Bahar

ET VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ II

GAP2016 2023-2024 Bahar

MEYVE-SEBZE VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ II

GAP2009 2023-2024 Güz

MEYVE-SEBZE VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ I

GAP2011 2023-2024 Güz

TAHIL VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ I

GAP2013 2023-2024 Güz

ET VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ I

GAP2012 2022-2023 Bahar

TAHIL VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ II

GAP2014 2022-2023 Bahar

ET VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ II

GAP2016 2022-2023 Bahar

MEYVE-SEBZE VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ II

GAP1015 2022-2023 Güz

BESLENME İLKELERİ

GAP2009 2022-2023 Güz

MEYVE-SEBZE VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ I

GAP2011 2022-2023 Güz

TAHIL VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ I

GAP2013 2022-2023 Güz

ET VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ I