Personel

Doktor Öğretim Üyesi BÜŞRA BAŞAR GÖKCEN
Doktor Öğretim Üyesi
Büşra Başar Gökcen
@ E-posta
busrabasar@mu.edu.tr
Telefon
0252 211 5893

Kadro Bilgileri

Görev Birimi

Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi / Beslenme Ve Diyetetik Bölümü / Diyetetik Abd

Kadro Birimi

Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi / Beslenme Ve Diyetetik Bölümü / Diyetetik Abd

Öğrenim Bilgileri

Lisans

Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü 05.06.2015

Yüksek Lisans

Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beslenme ve Diyetetik Bölümü 17.01.2018

Doktora

Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beslenme ve Diyetetik Bölümü 28.04.2022

Yayin Bilgileri

(A-1) SCI veya SCI Expanded, SSCI, AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanan tam makale

1-) Başar Gökcen Büşra, Akdevelioğlu Yasemin, Canan Sultan, Bozkurt Nuray, 2021. Evaluation of the relationship between serum ferritin and insulin resistance and visceral adiposity index (VAI) in women with polycystic ovary syndrome. Eating and Weight Disorders-Studies on Anorexia Bulimia and Obesity
2-) Başar Gökcen Büşra, Akdevelioğlu Yasemin, Canan Sultan, Bozkurt Nuray, 2020. Increased risk of eating disorders in women with polycystic ovary syndrome: a case-control study. Gynecological Endocrinology
3-) Başar Gökcen Büşra, Şanlıer Nevin, 2019. Coffee consumption and disease correlations. Critical Reviews in Food Science and Nutrition
4-) Şanlıer Nevin, Başar Gökcen Büşra, Sezgin Aybüke Ceyhun, 2019. Health benefits of fermented foods. Critical Reviews in Food Science and Nutrition
5-) Şanlıer Nevin, Başar Gökcen Büşra, Altuğ Mehmet, 2018. Tea consumption and disease correlations. Trends in Food Science Technology

(A-7) ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış makale

1-) Başar Gökcen Büşra, Gezmen Karadağ Makbule, 2021. Polycystic Ovary Syndrome, Obesity and Melatonin: An Etiological Perspective. Journal of Nutrition and Dietetics

(C-3) Alanında tanınmış uluslararası yayınevlerince yayımlanan kitaplarda bölüm yazarlığı

1-) Başar Gökcen Büşra, Yeşildemir Özge, Akbulut Gamze, 2020. Çocuk, Yetişkin ve Yaşlılarda Enteral ve Parenteral Beslenme/Gastrointestinal Hastalıklarda Nütrisyonel Destek. Yayın Evi: Ankara Nobel Tıp Kitabevleri Editör Adı: Akbulut, Gamze
2-) Başar Gökcen Büşra, Akbulut Gamze, 2020. Çocuk, Yetişkin ve Yaşlılarda Enteral ve Parenteral Beslenme/Yeme Bozukluklarında Nütrisyonel Destek. Yayın Evi: Ankara Nobel Tıp Kitabevleri Editör Adı: Akbulut, Gamze
3-) Başar Gökcen Büşra, Akbulut Gamze, 2020. Çocuk, Yetişkin ve Yaşlılarda Enteral ve Parenteral Beslenme/Perioperatif Dönemde Nütrisyonel Destek. Yayın Evi: Ankara Nobel Tıp Kitabevleri Editör Adı: Akbulut, Gamze
4-) Başar Gökcen Büşra, Akbulut Gamze, 2020. Çocuk, Yetişkin ve Yaşlılarda Enteral ve Parenteral Beslenme/Obezite ve Bariyatrik Cerrahide Nütrisyonel Destek. Yayın Evi: Ankara Nobel Tıp Kitabevleri Editör Adı: Akbulut, Gamze

(E-1) SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde olmak üzere adayın yazar olarak yer almadığı SCI veya SCI-Expanded, SSCI ve AHCI tarafından taranan yayınlarda adayın eserlerine yapılan atıf.

1-) Health benefits of fermented foods - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 73
2-) Tea consumption and disease correlations - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 20
3-) Increased risk of eating disorders in women with polycystic ovary syndrome: a case-control study - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
4-) Evaluation of the relationship between serum ferritin and insulin resistance and visceral adiposity index (VAI) in women with polycystic ovary syndrome - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 2
5-) Coffee consumption and disease correlations - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 17
6-) Tea consumption and disease correlations - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 13
7-) Coffee consumption and disease correlations - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 23
8-) Evaluation of the relationship between serum ferritin and insulin resistance and visceral adiposity index (VAI) in women with polycystic ovary syndrome - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
9-) Health benefits of fermented foods - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 64
10-) Coffee consumption and disease correlations - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 11
11-) Tea consumption and disease correlations - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 13
12-) Increased risk of eating disorders in women with polycystic ovary syndrome: a case-control study - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 1
13-) Health benefits of fermented foods - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 37
14-) Health benefits of fermented foods - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 8
15-) Tea consumption and disease correlations - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 9
16-) Coffee consumption and disease correlations - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 2
17-) Coffee consumption and disease correlations - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 3
18-) Health benefits of fermented foods - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 3

(E-2) ÜAK Tarafından Kabul edilmiş olan uluslararası alan indeksleri tarafından taranan dergilerde yayınlanan tam makalelerde yapılan atıf

1-) Tea consumption and disease correlations - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 4
2-) Coffee consumption and disease correlations - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 2
3-) Health benefits of fermented foods - Atıf Yılı: 2021 Atıf Sayısı: 7
4-) Coffee consumption and disease correlations - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 3
5-) Health benefits of fermented foods - Atıf Yılı: 2020 Atıf Sayısı: 15
6-) Health benefits of fermented foods - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 4
7-) Coffee consumption and disease correlations - Atıf Yılı: 2019 Atıf Sayısı: 2
8-) Health benefits of fermented foods - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 2
9-) Tea consumption and disease correlations - Atıf Yılı: 2018 Atıf Sayısı: 1

(Ğ-2) Alanında ulusal bilimsel nitelikli ödül almak

1-) Kurum Adı: . Makale Ödülü. 2020