Personel

Öğretim Görevlisi ÖZGE ALKAN
Öğretim Görevlisi
Özge Alkan
@ E-posta
ozgealkan@mu.edu.tr
Telefon

Kadro Bilgileri

Görev Birimi

Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu / Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü / İkram Hizmetleri Programı

Kadro Birimi

Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu / Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü / İkram Hizmetleri Programı

Öğrenim Bilgileri

Yüksek Lisans

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi - Turizm Fakültesi - Turizm İşletmeciliği Bölümü (2010 - 2014)

Yayin Bilgileri

(A-6) Diğer uluslararası hakemli dergide yayımlanmış editöre mektup, araştırma notu, özet veya kitap kritiği

1-) Ok Serap, Alkan Özge, Özgürel Gizem, 2019. Datça Badem Çiçeği Festivali’nin Yöre Turizmine Olası Etkileri: Yerel Esnaf Üzerine Bir Araştırma. Datça Badem Çiçeği Festivali’nin Yöre Turizmine Olası Etkileri: Yerel Esnaf ÜzerineBir Araştırma

(A-7) TR Dizin kapsamındaki dergide yayımlanmış makale

1-) Baysal Kadir, Alkan Özge, Ok Serap, 2019. Ev Pansiyonculuğunun Kırsal Turizme Katkısı: Datça Örneği. International Rural Tourism and Development Journal
2-) Özgürel, G., Alkan, Ö., Karaman, M., 2016. Sanat Köylerinin Kırsal Turizm Açısından Önemi : Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü Örneği. IJSES Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Bilimler Dergisi

(B-6) Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda poster şeklinde sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri.

1-) Alkan Özge, Karadağ Ümit, Ok Serap, 2017. Kültürel Miras Olarak Datça Yöresel Yemeklerinin Bölge Turizmine Etkisi. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi
2-) Karadağ Levent, Alkan Özge, Karadağ Ümit, 2017. Turistik Ürün Olarak Kullanılan Kültürel Mirasın Olumsuz Etkilenmesinin Gncelenmesi: Marmaris Örneği. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi

(C-3) Alanında tanınmış uluslararası yayınevlerince yayımlanan kitaplarda bölüm yazarlığı

1-) Alkan Özge, Ok Serap, 2022. Academic Researches and Studies in Sciences/Change Management in Tourism Enterpres. Yayın Evi: St. Kliment Ohridski University Press Editör Adı: Boyko RANGUELOV; Recep EFE; Sabriye ÇELİK UĞUZ
2-) Alkan Özge, Ok Serap, 2022. TURİZM VE DESTİNASYON ARAŞTIRMALARI II/DESTİNASYON PAZARLAMASINDA MARKALAŞMA. Yayın Evi: PARADİGMA AKADEMİ YAYINLARI Editör Adı: ÜNAL AYDIN
3-) Ok Serap, Alkan Özge, 2022. Academic Researches and Studies in Sciences/New Trends in Gastronomy. Yayın Evi: St. Kliment Ohridski University Press Editör Adı: Boyko RANGUELOV; Recep EFE; Sabriye ÇELİK UĞUZ
4-) Alkan Özge, 2022. TURİZMDE KARİYER ALTERNATİFLERİ/KAT HİZMETLERİ DEPARTMANI. Yayın Evi: DETAY YAYINCILIK Editör Adı: TÜRKER ALİ KARACA ÇAĞRI KAĞAN
5-) Alkan Özge, 2021. TOURISM STUDIES AND SOCIAL SCIENCES/Camp and Caravan Tourism. Yayın Evi: ST. KLIMENT OHRIDSKI UNIVERSITY PRESS Editör Adı: Krystev Vilian, Uğuz Çelik Sabriye, Efe Recep, Kapluhan Erol

(E-4) TR Dizin kapsamındaki dergide yapılan atıf

1-) Sanat Köylerinin Kırsal Turizm Açısından Önemi : Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü Örneği - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1

(E-5) Diğer uluslararası hakemli dergide yapılan atıf

1-) Sanat Köylerinin Kırsal Turizm Açısından Önemi : Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü Örneği - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
2-) Datça Badem Çiçeği Festivali’nin Yöre Turizmine Olası Etkileri: Yerel Esnaf Üzerine Bir Araştırma - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1

(E-6) Diğer ulusal hakemli dergide yapılan atıf

1-) Sanat Köylerinin Kırsal Turizm Açısından Önemi : Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü Örneği - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1
2-) Ev Pansiyonculuğunun Kırsal Turizme Katkısı: Datça Örneği - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 2
3-) Academic Researches and Studies in Sciences/New Trends in Gastronomy - Atıf Yılı: 2022 Atıf Sayısı: 1

Verdiği Dersler

AKD1000 2024-2025 Bahar

AKADEMİK DANIŞMANLIK

İKR1006 2024-2025 Bahar

YİYECEK - İÇECEK SERVİSİ II

İKR1022 2024-2025 Bahar

YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE OTOMASYON SİSTEMLERİ

TOİ1012 2024-2025 Bahar

YİYECEK-İÇECEK SERVİSİ II

AKD1000 2024-2025 Güz

AKADEMİK DANIŞMANLIK

İKR1003 2024-2025 Güz

YİYECEK - İÇECEK SERVİSİ I

İKR2505 2024-2025 Güz

TURİZMDE ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ

TOİ1015 2024-2025 Güz

YİYECEK-İÇECEK SERVİSİ I

TOİ1807 2024-2025 Güz

GENEL TURİZM

AKD1000 2023-2024 Bahar

AKADEMİK DANIŞMANLIK

İKR1006 2023-2024 Bahar

YİYECEK - İÇECEK SERVİSİ II

İKR1022 2023-2024 Bahar

YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE OTOMASYON SİSTEMLERİ

TOİ1012 2023-2024 Bahar

YİYECEK-İÇECEK SERVİSİ II

AKD1000 2023-2024 Güz

AKADEMİK DANIŞMANLIK

İKR1003 2023-2024 Güz

YİYECEK - İÇECEK SERVİSİ I

TOİ1011 2023-2024 Güz

ÖN BÜRO UYGULAMALARI

TOİ1015 2023-2024 Güz

YİYECEK-İÇECEK SERVİSİ I

TOİ1807 2023-2024 Güz

GENEL TURİZM